Miért érné meg John Terrynek elfogadni a Bournemouth ajánlatát?


Nem tudtuk elhinni, de úgy tűnik elérkezett a pillanat, hogy John Terry elhagyja a Chelsea-t, mivel ő már a múlt embere.

A „kékek” legendájának talán valóban az lenne a legjobb, ha elfogadná a Bournemouth menedzserének invitálását és a szezon végéig kölcsönben a piros-feketéknél játszana.

A váltásban nem is elsősorban a veterán középhátvéd életkora játszhatja a döntő szerepet, hanem sokkal inkább az a demoralizáló tény, hogy szeretett csapatának nincs rá szüksége.

A londoniak menedzsere Antonio Conte ugyan tiszteli és becsüli a klubikont, egyszerűen csak nem fér bele már az elképzeléseibe.

 

Mostanra pedig már David Luiz,  Gary Cahil, Cesar Azpilicueta, Kurt Zouma, Nathan Ake, de talán még Branislav Ivanovic Is Terry elé került, ami a védők rangsorát illeti.

Idén az FA-kupában kapott ugyan a kapitány egy-két meccset, de egy ilyen hosszú szezon során ez bizony édeskevésnek tűnik.

Érzelmileg nyílván nem lehet könnyű a döntés Terry számára, hogy ennyi idő után elhagyja nevelőegyesületét és a bournemouthiaknál vagy bárhol máshol folytassa.

Ráadásul amennyiben távozik még a kellemetlen emléke is megmarad, hogy utolsó meccsén amikor játéklehetőséget kapott – a Peterborough elleni FA-kupa meccs során – a kiállítás sorsára került.

A távozásával többek között elveszítené azt a lehetőségét, hogy csapatkapitányként ő emelhesse elsőként magasba a Premier League trófeáját májusban, amennyiben a „kékek” megtartják előnyüket és behúzzák a bajnokságot. Ezt talán némileg ellensúlyozza, hogy Terry korábban már négy alkalommal is megnyerte a pontvadászatot szeretett klubjával.

Az már sokkal fájóbb lehet, hogy az esetleges távozásával nem adatna meg neki, hogy a pályán búcsúzhasson el az imádott kék meztől és a szurkolóktól, akik szemében valóságos hérosszá magasztalódott az elmúlt majd húsz évben.

De számítanak ezek a dolgok a valóságban?

John Terry már beírta a nevét a klub történelemkönyvébe, ő egy ikon és az is marad. Bármikor térjen vissza a Stamford Bridge-re, csak a legnagyobb elismeréssel és tisztelettel köszönthetik.

Semmi és senki nem tudja elvenni tőle az eddigi sikereit és amennyiben ebben a szezonban is első helyen végez a Chelsea, akkor ő is részesül a sikerben hiszen, öt alkalommal pályára lépett a szezonban.

De egy ilyen kaliberű játékos, mint ő vajon beérné-e annyival, hogy továbbra is lelkesen tréningezik hétről-hétre, bíztat az öltözőben és ha kell a pálya széléről miközben tudja, hogy esélye sincs a kezdőcsapat közelébe kerülnie? Nem valószínű.

Amennyiben csatlakozik a Bournemouth keretéhez kikerülhetne ebből a kényelmetlen és kimondhatjuk, hozzá nem méltó helyzetből.

Szüksége lehet arra az érzésre, hogy hasznos tagja a csapatnak, hogy megéri reggel felkelni és edzésre menni és ott úgy tenni a dolgát, hogy tudja, nem hiába teszi, mert a mérkőzésen is számítanak rá. Csak ezért nem vonult még Terry vissza, mert egyszerűen szüksége van a játékra, az adrenalinra.

És jó eséllyel ezért nem fog a lelátóról nézelődni, hanem lemegy délre, hogy bizonyítson, legfőképpen önmagának.

Ráadásul ha egy nap -nem is olyan távoli jövőben-  JT az edzőséggel is kacérkodna, akkor jobb helyről nem is leshetné el a szakmai fogásokat, mint Eddie Howetól, aki ugyan fiatal tréner, - csupán három évvel idősebb Terrynél – mégis az angol futball egyik legnagyobb tehetségű menedzserének tart a szakvélemény és akire még fényes karrier várhat.

Mindettől függetlenül önmagában a távollét Londontól és a Stamford Bridge-től új lehetőségeket nyithatnak Terry előtt, ahogy Ryan Giggs példája is mutatja, aki miután elkerült az Old Traffordról fokozatosan építi fel magát a rá váró kihívásokra.

Mindenesetre egy biztos, nehéz döntés előtt áll a "kékek" ikonja.

Magától soha nem szeretné elhagyni a Chelsea-t ezt valamennyien tudjuk. De az említett dolgok miatt is nagy valószínűséggel az lenne számára az optimális megoldás, ha a „cseresznyésekhez” igazolna és elfogadná, hogy egy nagyon hosszú és szép fejezet az életében lezárult, de éppenséggel egy másik elkezdődhet.

Amennyiben ő is így akarja.