Lukaku borsot törhet Joe Hart orra alá


A West Ham 10 nyitómeccset veszített el eddig a Premier League története során – többet, mint bármelyik másik csapat a mezőnyből

A Kalapácsosok általában gyengén kezdik a szezont a Premier League-ben, de a legutóbbi öt szezonnyitójuk bizakodásra adhat okot. A legutóbbi öt alkalommal háromszor is nyertek az első fordulóban: az Aston Villa ellen 2012-ben, a Cardiff City-vel szemben 2013-ban, illetve 2015-ben az Arsenalt verték meg idegenben. Szerencsétlenségükre a Manchester United eddig 16 szezonnyitót nyert meg eddig a PL-ben – rajtuk kívül csak a Chelsea volt képes ennyiszer győzni a szezon első meccsén. Azt is érdemes tudni, hogy José Mourinho nyolc nyitómeccsből hetet megnyert menedzserként. Természetesen most is a portugál mester csapata számít favoritnak 1.33.

 

Az Old Traffordon már kilenc meccs óta nyeretlen a West Ham

A csapatok legutóbbi két összecsapása gól nélküli döntetlent hozott az Old Traffordon, előtte pedig 1-1-es végeredmény született. Mindezt megelőzően viszont a MU zsinórban hét hazai meccset megnyert a West Ham ellen. Az sem a vendégek esélyeit növeli, hogy az előző szezonban a MU mindössze egyszer kapott ki hazai pályán. Ha idén tényleg komolyak a bajnoki címről szövögetett álmaik, akkor ezt a hazai formát nem ártana most is hozniuk. Nem mellesleg Mourinho még soha nem veszített hazai meccset a hét utolsó napján, éppen ezért a vendégsikerre elég durva odds van 10.50.A két csapat legutóbbi öt egymás elleni bajnokijából három döntetlent hozott

Az előző szezonban nem volt egyszerű a MU ellen játszani az Old Traffordon, de nekik meg nehézséget okozott gólt szerezni. Összesen 10 döntetlent játszottak otthon a legutóbbi idényben, többet, mint bármelyik más PL csapat (ebben a tekintetben a City volt a második 7 döntetlennel). Tavaly októberben roppant feszült meccsen 1-1-es döntetlen született a két gárda meccsén és idén a MU nem szórhatja el ilyen nagyvonalúan a pontjait. Ugyanakkor egy ikszet nem lehet teljesen kizárni most sem 5.65.

 

Joe Hart lehet az első olyan kapus, aki három bajnoki során sem kapott gólt az Old Traffordon

Az angol válogatott kapus 2014 márciusában és 2015 októberében sem kapott gólt az Old Traffordon. Hart torinói kitérője alatt öt meccset hozott le kapott gól nélkül, de volt, amikor eléggé megszórták (9 különböző meccsen is előfordult, hogy 3 vagy több gólt kapott). A hullámzó formája ellenére Joe Hart még mindig az angol válogatott elsőszámú kapusa. A West Ham színeiben jó éve lehet és ehhez egy jó start lenne, ha nem kapna gólt vasárnap 8.00.

 

Romelu Lukaku a legutóbbi nyolc West Ham elleni meccséből hét alkalommal volt eredményes

Slaven Bilic bizonyára nem volt túl boldog attól a ténytől, hogy egy olyan csapat ellen kell kezdenie, melynek frissen igazolt csatára rendre borsot tört a West Ham orra alá. Lukaku ugyanis még az Everton színeiben hét meccsen rendre betalált ellenük, egyedül tavaly maradt el a belga csatár gólja az Olimpiai Stadionban. Ugyanakkor a Kalapácsosoknál meg Javier Hernandez az, aki beköszönhet az ellenfélnek 4.80.