Liverpool: Ha mégsem Klopp, akkor ki?


Nagyon nem ment jól a Liverpoolnak és az új szezon sem hozta meg az áttörést: nyolc forduló alatt mindössze 12 pontot gyűjtöttek és ez a tízedik helyhez elég. Mérlegük 3-3-2 a bajnokságban, a legkínosabb vereség egyértelműen a West Hamtől elszenvedett 3-0-s zakó volt az Anfielden, ami után egyre gyakrabban lehetett arról hallani, hogy küszöbön áll az edzőváltás. Úgy tűnik, hogy a városi rivális Everton elleni 1-1 volt az utolsó csepp a pohárban és Rodgers-nek azonnal mennie kellett. Na de ki jön a helyére?

Jürgen Klopp – 1.20

Nagyon régóta megy a találgatás arról, hogy hol folytatja a kiváló edző. Klopp – amellett, hogy elmondása szerint nagyon élvezi a szabadságot – többször is úgy nyilatkozott, hogy szívesen dolgozna Angliában, valamelyik nagycsapatnál. Plusz ugye már a múlt héten is számtalan cikk született azzal kapcsolatban, hogy a Dortmund volt edzője a Liverpoolnál folytathatja.

Carlo Ancelotti – 6.00

Bizony, az ő neve is benne lehet abban a bizonyos kalapban. Ugyanakkor nem biztos, hogy pont egy olyan edzőre van szükség most Liverpoolban, mint Ancelotti. Ha csak a legutóbbi három klubját vesszük figyelembe – Chelsea, PSG, Real Madrid – akkor könnyen az az érzésünk támad, hogy az olasz mester nem illik a képbe. Az előbb említett csapatoknál ugyanis szinte a „készbe ült bele”, gyakorlatilag csak finomhangolásokat kellett végezni egy kész művön. Liverpoolban most nagyon nem ilyen a helyzet, föl kell építeni a csapatot (ebben például Klopp nagy tapasztalatra tett szert dortmundi évei alatt).

Jürgen Klinsmann – 21.00

Az ő nevét is többször kapcsolatba hozták már a Liverpoollal az elmúlt hét évben. Klinsmann a német válogatott szövetségi kapitánya volt 2004-2006-ig, majd a Bayern Münchenben folytatta, de ott csak egy szezont húzott le. Igazán ezt követően találta meg a számítását, az amerikai válogatott szövetségi kapitányaként: 2011 óta dolgozik ott. Szerződtetése bőven hordoz kockázatot, kérdés, hogy a Liverpool döntéshozói mekkora rizikót vállalnának be.

Ronald Koeman – 34.00

A holland szakember – igen, annak a Koemannak az öccse – jelenleg a Southampton alkalmazásában áll, de hát ki tudna nemet mondani egy liverpooli ajánlatra? Remek képességű edző, aki már jól ismeri a Premier League világát, karrierje szempontjából elég logikus lenne egy ilyen lépés.

Az edzőjelöltek listája korántsem ér véget ezzel, itt találod a többi aspiránst!