Ligakupa: Arsenal–Chelsea komolyan vagy komolytalanul?


Arsenal 2.70, döntetlen 3.50, Chelsea 2.55
Kedd este folytatódnak az angol ligakupa (Capital One Cup) küzdelmei, amelyeket nálunk is nézhettek, ugyanis a legtöbb meccshez lesz stream, így az Arsenal–Chelsea, a Man Utd–Norwich vagy a szerdai Newcastle United–Man City találkozókhoz is. Persze, kérdés, hogy mennyire lesz majd komoly a találkozó, ugyanis a Cityt vasárnap legyőző Chelsea mestere, José Mourinho szerint az FA szerdára teszi a meccset, hogy elegendő pihenőt biztosítson az ő csapatának is, ha azt akart volna, hogy tényleg jó meccs lehessen belőle (az Arsenal még szombaton verte a Crsytal Palace-t).

Az Arsenal ebben a sorozatban legutóbb a West Brom otthonában lépett pályára, és jutott tovább tizenegyesekkel 1–1-es döntetlent követően (érdekes, hogy alig két héttel később a bajnokságban is ugyanez volt a végeredmény a két csapat birminghami meccsén). A Chelsea a Swindon Town otthonában jutott tovább Ramires, és annak a Fernando Torresnek a góljaival, aki a legjobb formáját futja, amióta Londonba szerződött – többek között a Man City elleni rangadót is ő döntötte el góljával (és Schürrle találatát is ő készítette elő).

Mindkét alakulat remek formában van, az Arsenal – ahogyan azt folymatosan mantrázzuk – alapvetően Özil érkezése óta pörög csúcsra, legutóbbi 14 meccséből 11-et megnyert két döntetlen és egy vereség mellett (utóbbi a Dortmund elleni a hazai BL-találkozó múlt héten). A Chelsea a nehéz, igen komolyan döcögő, szezonkezdetet követően lendült formába – még gyorsan azelőtt, hogy felmerült volna a kétség José második edzőségével kapcsolatban –, és legutóbbi nyolc találkozójából hetet be is húzott.

Normál esetben abszolút kiegyenlített meccsre lenne kilátás – az oddsz is ezt tükrözi –, azonban a minimális pihenővel, ami a vendégek rendelkezésére áll, ahogyan Mourinho is mondta, némiképp komolytalanná válhat ez az összecsapás. Persze, ez lehet eső előtt köpönyeg is, így Mou méltóságteljesen tud majd megszabadulni a négyfrontos terheléstől, és ettől a sorozattól, amit a BL-menedzserek a hátuk közepére sem kívánnak.

Mindent figyelembe véve ez tehát inkább az Arsenalnak áll, és túl baráti a szorzó ahhoz, hogy kihagyjuk a lehetőséget.
Tipp: 1 @ 2.70 

Manchester Utd 1.30, döntetlen 5.10, Norwich City 10.00
Hízlaljuk egy kicsit a szorzónkat a United hazai meccsével, egyrészt azért, mert a Norwichnak a B-csapat ellen is meg kell izzadnia, még akkor is, ha a manchesteriek padja nem is olyan minőségi, mint amilyenre szükségük lenne, másrészt pedig azért, mert David Moyes bemutatkozó évében ideális első lépcsőfok lenne egy ligakupa-győzelem – a Community Shieldre ugyanis már senki nem emlékszik, és különben is az egy egészen komolytalan dolog, még a ligakupánál is komolytalanabb...

Tipp: 1 @ 1.30 

Newcastle United 5.00, döntetlen 3.75, Manchester City 1.72
És nagyon jó lesz nekünk még a másik manchesteri csapat meccse is – ez már szerdán lesz –, ahol leginkább a keretek közti minőségi különbségre alapozunk. Bár az egész jó franciákkal feldúsított Newcastle simán jó lehet bárki ellen egy hazai, esti kupameccsen, – úgyhogy érdemes lehet gondolkodni a meglepetéseredményeken is –, de a vendégek, akármilyen összetételben lépnek is pályára, és Manuel Pellegrini akármilyen felfogásban és céllal küldi is pályára őket, most elgyepálhatják az első útjukba kerülő csapatot a londoni utolsó perces zakó után.

Tipp: 2 @ 1.72 

A tippsor eredő szorzója: @ 6.04