A legjobb idézetek Jürgen Klopptól


Jürgen Klopp esetleges liverpooli szerződtetése még a legnagyobb Brendan Rodgers rajongókat is lázba hozza sőt, még azokat sem hagyja hidegen a dolog, akik nem szimpatizálnak a Liverpoollal. A nyájas német szakember leginkább egyéni látásmódjáról vált híressé, érkezésével színesebb lenne a Premier League. 

 

Egy igazi túlélő

Ha Klopp tényleg az Anfeilden köt ki, akkor bizony abból kell majd főznie, amit ott talál. Ezt a Dortmundnál tökéletesen megoldotta, ráadásul sosem mulasztotta el az alkalmat, hogy zrikálja a legnagyobb rivális Bayern Münchent. Egyszer odáig ment, hogy önmagát Robin Hoodhoz hasonlítván közölte: ő egy olyan ember, aki a gazdagoktól elvesz és a szegényeken segít. Nos, a Liverpoolnak pont egy ilyen hősre kell. 

Van íjunk, van nyilunk és ha pontosan célzunk, akkor telibe találjuk a céltáblát. A gond csak annyi, hogy a Bayern Münchennek bazookája van. Ugyanakkor Robin Hood annak idején elég sikeres volt.”

 

Szerethető

Ha az edződ egy bolondnak nevez, akkor az a legritkább esetben számít dicséretnek. Kivéve persze, ha Jürgen Klopp szájából jön mindez. Mindez akkor történt, amikor leigazolták Henrikh Mkhitaryan-t a Dortmundba. 

Mkhitaryan olyan, mint a bolond lyukból fúvó bolond szél. Pont az kell nekünk, amit ő tud.”**

 

Jobban szereti a futballt, mint bármi mást

Egy másik szimpatikus vonása, hogy nagyon élvezi a futballt. Ez abban is megnyilvánul, ahogy a sajtóval bánik – ellentétben például Jose Mourinhóval, aki egyre inkább közellenséggé válik.

 

Szeret finoman odaszólni az ősi riválisoknak

Dortmundi évei alatt sosem mulasztotta el az alkalmat, hogy odaszúrjon a Bayern Münchennek. Pont az ilyen beszólások viszik majd föl Louis van Gaal vérnyomását Manchesterben. 

Ők (Bayern) jelenleg olyanok, mint a kínaiak az üzleti életben. Kifigyelik, hogyan dolgoznak mások és azt lemásolják, csak éppen több pénzt tolnak bele.”

Klopp amúgy már kóstolgatta Wengert, amikor az Ágyúsok menedzserének zenei ízlésén és munkastílusán élcelődött.

Szereti, ha a csapata sokat birtokolja a labdát, játssza a futballt és a játékosai sokat passzolnak. De ez egy unalmas dal. Én a heavy metalt szeretem.”

**Itt a "bucket of arse" kifejezést használta a szerző, amit nagyjából olyan emberek jellemzésre használnak, akiket egyáltalán nem lehet komolyan venni. Ld. „bolond lyukból bolond szél fúj”. (a szerk.)