Kloppnak márpedig a Bayernnél lenne a helye


Én még most is azt mondom, Klopp elgórta. Mi a francnak ment oda, Angliába? Meg a Liverpool-hoz? De tényleg, ez volt a legjobb ötlet? Csak mert Bob Paisley,  Bill Shankly meg a Kop? Extrában Bogdán Ádámmal meg a kapuskérdéssel.

De nem is ez a baj Jürgennel. Hanem az, hogy ezek a fiatal, izmos, gazdag, jóképű beosztottjai tized annyira sem szeretik a focit megveszekedetten, mint a német mágus! Nem akárhonnan ered a germán talizmánja.

 Kloppo volt a három gyermekes családban az egyedüli fiú, aki talán emiatt, meg a Mutter rajongása okán még a szobában is focizhatott. A fater mondjuk különösen nem szívlelte a kisgyereket! Kőkemény volt vele, irgalmatlan sokat kellett melóznia a „kleine” Kloppnak, hogy édesapja elismerését kivívja. Atya mindig morgott, a munkatársait előbbre tartotta, mint fia sikereit. Egy darabig. Apja elismerésének kicsikarása, legyőzése tette Kloppot megszállottá.

Ez a kitartás elvitte a szemüveges górét egészen szép magasságokba. Már a Mainznál imádnivalót alkotott. Azon túl, hogy Bódog Tamással együtt dolgozott, de annyira jól, hogy elkezdték nagyon komolyan körberajongani. A büszke Bayern is mocorgott, de aztán maradtak a gőgös nagynevűeknél. A Hamburg is kívánta, de arra gondoltak: egy őrjöngő dervis nem illik a klub imidzsébe. Aha, tényleg.  Jó gondolat volt, okos döntés. A Hamburg évről évre a saját taknyán csúszkál lefelé! Szégyen, hogy mostanában csak osztályozóval csimpaszkodnak a Bundesligába.

Igen, közben Klopp a Dortmunddal német bajnok és kupagyőztes lett. Látszik, hogy északon értenek a szakmájukhoz.

Amikor Klopp belefáradt a dortmundi melóba, arra gondoltam, itt az ideje összebarkácsolni a szupercsapatot. A Bayern München meg Jürgen Klopp. Micsoda menő banda lenne!

 Mert a szőröslábú repedtgatya Guardiola totálisan kipörgette a legjobbakat a bajoroktól, hablatyolt mindenfélét, hisztizett, káoszt keltett, de legalább egy BL-címet sem tudott összehordani. Pedig az FC-nél csak ez a mérvadó.

Erre Klopp odament a világ egyik legunalmasabb városába, egy lézengő, a múltjához képest csak lebegő együtteshez. Ahol nem értik a német mentalitását. Hozhatja „Jürgenmeister” a komplett Schalkét vagy Borussiát, a helyi fodbalista ipari tanulók nem és nem fogják fel az ő emócióját. Pláne, hogy gólörömben leverik a szemüvegét meg vakbélgyulladása lesz.

Jürgen, ez nem elég intő jel lelépni Angliából és a jó öreg bajor asszonyt megtáncoltatni?

 

Ancelotti után. Na? Fogadjunk!