Klopp még nem kapott ki Wengertől


A Liverpool utoljára 1996 és 1998 között nyert zsinórban háromszor az Arsenal ellen

Pontosabban szólva 1998 májusában a Liverpool zsinórban negyedszer verte meg az Arsenalt, miután 4-0-ra nyert az Anfielden ellenük. Előtte még a Highbury-ban győztek 1-0-ra, illetve egy 2-0-s hazai és egy 2-1-es idegenbeli sikernek örülhettek Liverpoolban. Az előző szezonban kétszer is a ’Pool nyert, Jürgen Klopp tanítványai 4-3-ra győztek az Emirates gyepén, az Anfielden pedig 3-1-re. Most is ők számítanak favoritnak 2.16.

 

A Liverpool–Arsenal meccseken több gól esett már a 90. percben vagy utána, mint bármelyik más Premier League párosításban (17)

A két csapat meccsein többnyire a végén jön a dráma. Persze nem mindig: a tavalyi 4-3-as meccs összes gólja a 75. perc előtt született. Viszont idén márciusban Georginio Wijnaldum a 91. percben talált be, illetve 2016 januárjában Joe Allen az utolsó pillanatban mentette 3-3-ra a mérkőzést. Nem járnánk most sem rosszul, ha kiszakadna a gólzsák és 4,5 felett volna a találatok száma 4.25.

 


 


Az előző szezonban jól ment a Liverpoolnak a PL top6 csapata ellen

Egy meccset sem veszített a Liverpool az előző idényben a PL első hat helyezettjével szemben, tíz mérkőzésen összesen 20 pontot gyűjtöttek ellenük. Hazai pályán ugyan ikszeltek a Chelsea-vel és a MU-val, de megverték az Arsenalt, Tottenhamet és a Manchester City-t. Ezzel szemben az Arsenal a legkevesebb pontot tudta begyűjteni ezekben a párharcokban (9). Tíz meccsből ötöt elveszített és csak a Chelsea-t és a MU-t tudták megverni otthon. Ha az első négyben akarnak végezni az Ágyúsok, akkor ideje lenne elkezdeni megnyerni ezeket a rangadókat 3.40.

 

Utoljára 2015 januárjában tudott győzni az Arsenal valamelyik PL topcsapat otthonában

A Manchester City-t 2-0-ra verték az Ágyúsok az Etihadban a 2014/15-ös szezon során, azóta viszont nem győztek vendégként az előző szezon első hat helyezettjének vendégeként. Ráadásul a múlt heti, Stoke elleni vereségük azt jelenti, hogy a 13 legutóbbi idegenbeli PL meccsükből összesen 8-at elveszítettek (4 győzelem és 1 döntetlen mellett). A gyenge idegenbeli formája ellenére az Arsenal több pontot szerzett (133) azóta, mióta Klopp irányítja a Liverpoolt (128). Érdekesség viszont, hogy Klopp még soha nem kapott ki Wengertől (2-1-0), pedig a ’Pool összesen hét gólt kapott az Arsenaltól azokon a meccseken. Már csak ezért is van ilyen combos odds a kapott gól nélküli hazai győzelemre 4.70.

 

A Liverpool (18) és az Arsenal (16) több kapura tartó lövést regisztrálhatott az első két fordulóban, mint bármelyik más csapat a PL mezőnyéből

Mindkét csapat összesen négy gólig jutott a Premier League 2017/18-as szezonjában. Emellett a Liverpool még azzal is büszkélkedhet, hogy hazai pályán nem kapott gólt a legutóbbi három bajnokiján. Elöl pedig Manénak igen jól megy az Ágyúsok ellen: három gólt és két gólpasszt szerzett a szélső a legutóbbi öt Arsenal elleni bajnokiján. Plusz ne feledkezzünk meg Roberto Firminóról sem, aki négy bajnokin háromszor köszönt be Wengeréknek. Ezek után talán senkit nem lepne meg, ha Mané szerezné a találkozó első gólját 6.10.