Ki lesz a Chelsea új menedzsere?


Igaz, a Bajnokok Ligája csoportköréből továbbment a londoni gárda, de az angol bajnokságban csak egy pont választja el a kiesőhelytől. Ez már sok volt Roman Abramovics tulajdonosnak, aki válságstábot hívott össze, majd csütörtök délután menesztették a Special One-t, akinek nem mellesleg 40 millió font, azaz nagyjából 17,6 milliárd forint a lelépési díja. A probléma nagyságát mutatja, hogy már ez sem számított, a portugál mesternek mennie kellett.

A londoni kékeknél töltött időszak alatt – ugye kétszer volt a Chelsea edzője – három bajnoki címet, egy FA-kupa győzelmet és három Ligakupa címet gyűjtött be a csapattal és ezzel igen magasra tette a lécet a leendő utód számára. Akiről persze még semmit nem tudni, de a találgatások már jóval Mourinho menesztése előtt beindultak.

Guus Hiddink – 1.15
Az angol sajtó szinte biztosra veszi, hogy a holland edző veszi majd át az irányítást a Stamford Bridge-n. Hiddink 2009-ben már irányította az együttest, igaz csak ideiglenesen, de akkor FA-kupát nyertek Terry-ék. Utoljára pedig a holland válogatottnál dolgozott, de a gyenge szereplés miatt lemondatták.


Carlo Ancelotti – 12.00
Számára sem lenne ismeretlen a Chelsea, 2009 és 2011 között dolgozott a kékeknél. Plusz amióta elküldték a Real Madridtól munkanélküli. Igen ám, de spanyol lapértesülések szerint szóban már megállapodott a Bayern Münchennel, ahonnan állítólag a szezon végén távozik majd Pep Guardiola és az ő helyét venné majd át.


Brendan Rodgers – 15.00
Vele október elején bontott szerződést a Liverpool, ennek oka mi más lett volna, mint a rossz szereplés. A helyét ugye Jürgen Klopp vette át és Rodgers azóta nem vállalt munkát sehol, viszont annál több klubbal hozták hírbe. A Chelsea mellett a Swansea, a QPR illetve egy rejtélyes közel-keleti klub is szóba került már vele kapcsolatban.


Frank Lampard – 34.00
Nem rossz elképzelés, hogy egy helyi legenda üljön le a Chelsea kispadjára, viszont ez több okból sem fog most megtörténni. Egyrészt Lampard a New York City futballistája, másfelől meg semmilyen edzői tapasztalata nincsen. Talán pár év múlva reálisan beszélhetünk erről.

A felsorolás szinte a végtelenségig folytatható, talán még maga Abramovics sem tudja, hogy ki irányítja majd csapatát. Megpróbáltunk minden eshetőséget összeszedni, a teljes listát itt találod a hozzá tatozó oddsokkal együtt.

Fogadj most arra, hogy ki lesz a Chelsea következő edzője!