Hét dolog, ami Schweinsteigerrel együtt érkezik a Manchester United középpályájára


Tapasztalat

Schweinsteiger pár hét múlva harmincegy éves lesz és az elmúlt 14 évben meghatározó játékosa volt a Bayern Münchennek és a német válogatottnak is. Azt mondják, hogy tapasztalatot nem tudsz venni magadnak, ám a Manchester United pont ezt tette meg a napokban azzal, hogy egy olyan játékost szerződtetett, akit biztos nem hoznak zavarba azok az kihívások, melyekkel majd az Old Traffordon szembesül majd. 

 

Tekintély

Chelsea's British midfielder and captain : News Photo

A Premier League olyan középpályás-ikonokat veszített, mint Steven Gerrard és Frank Lampard, de Schweinsteiger Manchesterbe szerződésével egy klasszis játékos érkezett Angliába.

Sugárzik belőle a tekintély, jelenléte kétségtelenül hatással lesz más játékosokra és talán vele együtt a Manchester United is visszaszerez valamit megtépázott reputációjából.

 

Gólok

Ötszáz hivatalos meccsen Schweinsteiger 67 gólt szerzett a Bayern München színeiben: az ő posztján ez igencsak kiemelkedő statisztika. A német válogatottban 111 mérkőzésen lépett pályára és 23 gólt rúgott. 

Gólszerzői képességéről a United testközelből szerezhetett tapasztalatot tavaly.

 

 

Magasság

Amikor Michael Carrick éppen nem tudott pályára lépni a Unitedben, akkor igencsak hiányzott a középpályáról. Daley Blind nehezen tudta pótolni őt, a holland inkább a pálya más részein játszik hasznosan. 

Schweinsteiger és Morgan Schneiderlin leigazolásával nagyot erősödött a középpálya közepe és így már az sem biztos, hogy Carricknak bérelt helye lesz a kezdőben.

 

Nyerő típus

Germany v Argentina: 2014 FIFA World Cup Brazil Final : News Photo

Nyolc bajnoki cím a Bundesligában, hét német kupa, BL győzelem, világbajnoki cím. Elég szép, nem igaz? 

Schweinsteiger nyerő típus, és Louis van Gaal joggal bízhat abban, hogy hozzáállása befolyásolja a többi játékost is. A United két éve semmilyen címet nem nyert, úgyhogy ráfér a csapatra, hogy valaki fölrázza.

 

Keménység

Bár lehet, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de a United középpályája napjainkra elég sokat veszített abból a keménységből, ami régebben jellemző volt rá. Minden azzal kezdődött, hogy Roy Keane elhagyta a csapatot, majd Paul Scholes is egyre "békésebb" lett, ahogy múltak az évek, illetve Carrick jelenléte legalább annyira fenyegető, mint egy kosárnyi kiscica.

Schweinsteiger viszont kemény gyerek. Ő beleáll bármibe, nem félti a lábát. A MU-nak nagy szüksége van egy ilyen játékosra, különösen majd Mourinho Chelsea-je ellen.

 

Bevétel

Schneiderlinel együtt a fedélzeten a United fölszámolhat majd egy kis extrát a mezekre nyomtatott nevekért, elvégre alig fér ki. 

Mindeközben Jan Vennegor of Hesselink izgatottan várja, hogy telefonja megszólaljon…