Felsőházi rangadókkal tér vissza a Premier League


A FIFA játéknapok miatt hosszabb kihagyásra kényszerült a liga. A játékosok többsége válogatottbeli kötelezettségeinek tett eleget, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy komoly téttel rendelkező mérkőzésen csak néhányan léptek pályára. Szerencsére rögtön egy izgalmasnak ígérkező fordulóval zökkenhetünk vissza a megszokott kerékvágásba.

Everton 2.85, Döntetlen 3.35, Liverpool 2.46

A Mersey-parti rangadóként is ismert összecsapást mindig nagy figyelem övezi. Most, hogy mindkét klub az első hat hely valamelyikén található, még inkább fokozottak az elvárások és ezzel együtt a feszültség is. Az Everton a Goodison Parkban idén még veretlen, annak ellenére, hogy már a Tottenham és a Chelsea is vendégeskedett náluk. A Pool utoljára szeptemberben diadalmaskodott idegenben, így ezeket figyelembe véve a vendégsiker elmaradásában joggal lehet bízni. (Duplaesély fogadás - 1X @ 1.53)

A rangadó természetéből fakadóan magában hordozza a szabálytalanságok gyakoribb előfordulását is, ennek megfelelően érdemes lehet megkockáztatni, hogy Steven Gerrard gólt szerez-e. Eddig ezt nyolc alkalommal már megtette a derbin, és mivel ő a kijelölt 11-es rúgó, erre most is minden esélye megvan. (Gerrard bármikor gólt szerez @ 4.75)

Ha már gólok: 2012-ben három mérkőzést játszott egymással a két gárda, melyeken mind született legalább három találat. Ennek ellenére az under/over szerelmeseinek mégis az undert érdemesebb megtenni, hiszen az Everton pusztán három gólt kapott hazai pályán és az utóbbi két fordulóban csatáraik sem brillíroztak. (A gólok száma 2,5 alatt @ 1.88)

Tipp: Döntetlen @ 3.35

Arsenal 1.58, Döntetlen 4.05, Southampton 5.80

Az év meglepetés csapatának tekinthetjük az Emiratesben vendégeskedő Soton-t, pedig az év nem indult ilyen jól Lamberték számára (mindössze 4 pont az első 4 fordulóban). Az azóta eltelt hét fordulóban azonban nem találtak legyőzőre, melyet elsősorban remek védelmüknek köszönhetnek. A liga eddigi legjobb védelme mindössze 5 gólt kapott, úgy hogy a Liverpool-MU duón már túl van a csapat. Ha ezt a tendenciát folytatni tudják, akkor érdemes lehet megfogadni a gólok számát 2,5 alatt. (A gólok száma 2.5 alatt @ 1.98)

Gondolhatnánk, hogy ehhez az Arsenal támadósorának is lesz néhány szava, de csak a tabella utolsó negyedében lévő csapatoknak tudtak 2 gólnál többet rúgni. Viszont hazai pályán az első félidőben mindig eredményes volt a csapat, érdemes tehát erre odafigyelni. (Hazai csapat gólt szerez – 1 félidő-ben Igen @ 1.62)

Összességében egy szoros hazai győzelemre számíthatunk, mellyel továbbra is megőrzi vezető helyét az Arsenal a tabellán.

Tipp: Háromesélyes fogadás hendikeppel, Kezdése 0-1 – Döntetlen @ 3.7

Manchester City 1.62, Döntetlen 4.00, Tottenham 5.50

A két látványos focit játszó gárda vasárnapi összecsapása mindenképp megér egy misét. Mindkét csapat jelenleg alulteljesíti a várokozásokat, de a mezőny tömörsége miatt még semmi nincs veszve. Éppen ezért nagyot ugorhat a mérkőzés nyertese, aki minden bizonnyal a hazai pályán eddig hibátlan City lesz. (Háromesélyes fogadás - Manchester City @ 1.62)

A Spurs-nek mondhatni, jókor jött a szünet, hiszen az Everton és a Newcastle ellen sem sikerült nyerni, és eddigi sikereiket is leginkább a stabil védelemnek köszönhették. Nyilván Gareth Bale kiesése okozza ezt a visszaesést, hiszen tavaly ilyenkor már 18 gólt szereztek, míg idén pusztán 9-et, ami a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok szintje. (Vendég csapat gólt szerez – Nem @ 2.33)

Ha kicsit jobban megnézzük az eredmények, akkor láthatjuk a City hazai pályán olyan ellenfelekkel szemben diadalmaskodott legalább két góllal, mint a Manchester United, a Newcastle vagy az Everton, így a tippünk nem lehet más, mint …

Tipp: Háromesélyes fogadás hendikeppel – Kezdése 0-1 – Manchester City @ 2.65

A három tipp eredő szorzója: @ 32.85, melyet Négy TRIPLÁK szelvényen a Chelsea @ 1.57 győzelemmel érdemes megfejelni.