Ex-liverpooliakkal támad a Stoke City az Anfield Roadon


Amikor az előző fordulóban a városi derbin Sadio Mané győztes gólt rúgott a Goodison parkban a „Vörösök” szurkolói csak a pillanatnyi örömmel foglalkoztak, ami az örökös rivális Everton legyőzése jelentett és közülük igen kevesen foglalkoztak a jövővel.

A nagy eufóriára azonban könnyen pontot tehet kedd délután a Stoke City, amely könnyen borsot törhet szomszédjának orra alá.

A piros-fehér csíkosak ugyanis nagy ambíciókkal és javuló formában érkeznek az Anfieldre, ugyanis előző fordulóban a bajnok Leicester Cityvel szemben szereztek pontot előtte meg a jó erőkből álló Southampton otthonában játszottak döntetlent.

Ami különösen érdekessé – mondhatni pikánssá teszi a keddi összecsapást az az a tény, hogy Stoke keretében négy olyan labdarúgó is található, aki viszonylag hosszú ideig szolgálta játékosként a ’Poolt.

Joe Allen, Glenn Johnson, Charlie Adam és Peter Crouch egytől-egyig mind jó játékosok, akiknek volt jópár emlékezetes meccsük liverpooli színekben, de különböző okok miatt végül háttérbe szorultak majd távoztak a csapattól.

Allen esete kétségkívül a leginkább érdekes.

A walesi futballista nemrég még a gárda meghatározó játékosa volt és aki jó benyomást tett Jürgen Kloppra is ráadásul jól teljesített a nyári Európa-bajnokságon is Wales válogatottjával mégis egyre kevesebb játéklehetőséget kapott klubjában, mivel a német tréner nem igazán találta meg a helyét az új játékrendszerben.

Ilyen körülmények között végül Allen búcsút intett az együttesnek, amit sokan, beleértve Kloppot is sajnáltak. Ugyanakkor hozzátették, hogy négy év után talán jó tesz a környezetváltozás számára. A szezonban eddig mutatott jó játéka miatt úgy tűnik, hogy a változás eddig bevált a játékos számára és talán már Klopp is kicsit bánja, hogy könnyen lemondott a középpályásról.

Ráadásul a német menedzsernek más miatt is fő a feje, mivel a közelgő Afrika-kupa miatt, nem számíthat egy ideig egyik legjobb formában lévő gólvágójára Manéra, ráadásul, Philippe Coutinho, Daniel Sturridge és Divock Origi is sérülés miatt dőlt ki hosszabb-rövidebb időre.

Klopp már régóta kacérkodott honfitársa, a Wolfsburgban utóbbi időben perifériára szoruló Julian Draxler leigazolásával is, de a világbajnok futballista végül Párizsba került.

 

Sokkal nagyobb esély van azonban Quincy Promes megszerzésére, mivel a Szpartak Moszkva holland légiósa nagyjából Draxler árának a feléért megszerezhető lenne és nagy valószínűséggel az oroszok se gördítenének jelentős akadályt a távozásának útjába.

Promes érkezésével kétségkívül nőnének Klopp variációs lehetőségei a támadósorban, amire különösen szükség van egy olyan erőltetett menet során, mint a Premier League ráadásul a holland fiatal kora miatt évekig meghatározó embere lehetne a gárdának.

Mindenesetre a következő hónapokban meglátjuk, hogy érkezik-e Promes vagy nem, most viszont a ’Poolnak arra kell fókuszálnia, hogy egy héten belül következő mindhárom mérkőzését megnyerje és ezzel folytassa a Chelsea üldözését.

Az első akadályt már kedd estére átugorhatják a „Vörösök”.