Everton - Arsenal a Premier League hajrájában


Manchester City 1.30, Döntetlen 5.65, Southampton 9.50

A bajnokság 33. fordulójában a City számára elengedhetetlen a hazai siker a Southampton ellen. Egy döntetlen esetén vesztett pontokat tekintve a Pool behozhatná Pellegrini csapatát, ráadásul a következő fordulóban Liverpool – Manchester City „bajnoki döntőt” rendeznek. A manchesteri csapat hazai pályán meglehetősen mutatós számokkal rendelkezik, a Chelsea elleni vereséget leszámítva, minden párharcukat megnyerték. A Soton kemény ellenfélnek titulálható, de a lehetőség adott, hiszen a vendégek abban a zónában helyezkednek el, ahol sem a kiesés veszélye, sem a nemzetközi kupaszereplés nem motiválja őket.

Ha a formát tekintjük, akkor mindkettő gárda meglehetősen jól áll, a City hat meccse veretlen, míg a Szentek legutóbbi négy meccsükből hármat megnyertek, a vereséget (nem elítélendő módon) a Spurs ellen szenvedték el. Az őszi találkozón 1-1-es döntetlen született a két csapat között, a City gólját az az Agüero szerezte, aki sérülése miatt nem játszhat a hétvégén.

A hazaiak edzője, Mauricio Pochettino, nem szenved önbizalomhiányban, csapatát a legjobb ötben szeretné látni jövőre, és sajnálja, hogy az argentin csatár nem játszik ellenük, hiszen mindig a legjobbakkal akar szembeszállni. A magabiztos nyilatkozat ellenére, a meccs toronymagas esélyese a Manchester City, tíz ellenfelük is legalább kétgólos vereséggel távozott az Etihad Stadiumból.

Tipp: Hendikep kezdése 0-1 – Manchester City @1.72

Hull City 2.60, Döntetlen 3.15, Swansea 2.85

A kiesőzónától nem messze, egyaránt 33-33 ponttal áll mindkét csapat. Előnyük a legjobb kieső (Cardiff City) előtt hét pont, így az a csapat, aki ezt a meccset megnyerné, gyakorlatilag biztosítaná tagságát a következő évre is. Aktuális morált tekintve egyik gárda sincs a csúcson, a Hull öt márciusi meccséből négyet is elvesztett, míg a walesiek hét fordulót követően tudtak újra nyerni a hétvégén.

A Swansea hálás vendégnek bizonyult az elmúlt négy hónapban, legutóbbi 10 idegenbeli meccsükön nem sikerült nyerniük. Ha figyelembe vesszük, hogy a Hull pontjai kétharmadát hazai közönség előtt szerzi, illetve hogy csak 40 kapott gól áll a nevük mellett, így benne van a pakliban, hogy a Tigris széttépi a Hattyút a hétvégén.

Tipp: Hull @2.85

Newcastle 4.00, Döntetlen 3.50, Manchester United 1.95

Volt idő, amikor a karunkat odaadtuk volna ezért a meccsért, élmény volt, ahogy Alan Shearer zsenialitása találkozott az United csúcsfocijával. Jelenleg viszont a két csapat a középmezőny elején található, a United abban reménykedhet, hogy az ötödik helyet megcsípi valahogy az Everton és a Spurs előtt.

A Szarkák közelmúltbeli teljesítményén meglátszik, hogy idén már nem akarják összetörni magukat, a teljes középszerűségbe és szürkeségbe fulladtak, jellemzően csak becsületből hajtanak. A Manchester sem fog körmeszakadtáig küzdeni, hiszen a BL most mindennél fontosabb, bár a Newcastle-nek szeretnének visszavágni az Old Traffordon elszenvedett 0-1 arányú vereségért.

A statisztika szerelmesei megállapíthatják, hogy az MU úgy maradt veretlen az elmúlt négy idegenbeli mérkőzésén, hogy még gólt sem kapott, így az elmúlt négy kört 1-8-as mérleggel záró Newcastle ellen is jó esély mutatkozik a széria folytatására.

Tipp: Vendég csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt – Igen @ 3.40

Everton 2.40, Döntetlen 3.40, Arsenal 2.90

Azoknak lett igazuk, akik januárban azt jósolták, hogy mostantól jön a lejtmenet, és kipukkan az Arsenal-lufi. A londoniak jelenleg a negyedik pozíciót foglalják el a bajnokságban, de ha a kirobbanó formában szereplő Everton otthon tartja a három pontot, és a pótmeccset is sikeren hozzák, akkor az Ágyúsok már csak a (BL-t nem érő) ötödik helyen fognak állni.

A liverpooli kékek a második legjobb formában lévő gárda a Premier League-ben, boldog napok ezek a Mersey partján. Az Everton öt meccset nyert egyhuzamban, ráadásul a Goodison Parkban egy botlástól eltekintve veretlenek. Egy ilyen kiegyensúlyozott csapat az NB1-et már rég megnyerte volna, de a sok döntetlen jelenleg csak ötödik helyet ér Angliában.

Az Arsenal koránt sem örvend ilyen jó formának, márciusban öt összecsapásukból csak egyet nyertek meg, de egy döntetlennel még lépéselőnyben maradnának az aktuális riválissal szemben. Az Everton védelmét nem lesz könnyű feltörni, mérkőzésenként kereken egy gólt kapnak átlagban, ami a liga harmadik legjobb mutatója. A hétvége leginkább várt meccsén szoros végeredményre számíthatunk, ahol a magasabb hozam elérése érdekében érdemes lehet fontolóra venni a pontosztozkodás lehetőségét is.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

A négy tipp eredő oddsza: @ 51.40