Egy mérkőzés mind felett


Liverpool 2.35, Döntetlen 3.60, Manchester City 2.95

A 34. forduló rangadója könnyen dönthet a bajnoki cím sorsáról. A Manchester City két mérkőzéssel kevesebbet játszott ugyan mint a Liverpool, de vesztett pontok tekintetében nagyon közel áll egymáshoz a két csapat. Ha a Vörösök az Anfield Roadon tudják tartani a három pontot, akkor a tendencia megfordul, és onnan kezdve nem csak a tabella torzítása miatt, hanem ténylegesen is listavezető lesz a Pool.

Ez a párosítás azon kevés összecsapások egyike, amikor Manchester City győzelmén láthatjuk a magasabb oddszot. Ez nem véletlen, mert a Liverpool egyetlen vereséget szenvedett el hazai pályán, még szeptemberben tréfálta meg őket a Southampton, azóta viszont még a döntetlen is nagyon ritkán látott vendég a Mersey partján. Ha mégis pontosztozkodásra kerül a sor, akkor annak a nyertese a Chelsea lehet, akik a BL-továbbjutást követően ismét harcban lennének a PL aranyért. Fontos megemlíteni, hogy két hét múlva Liverpool-Chelsea is lesz, szóval garantált, hogy az utolsó fordulók valamelyikében derül ki, hogy ki lesz az idei angol bajnok.

A két csapat őszi találkájából a City jött ki jobban, a 2-1-es első félidő után nem született több gól. A manchesteri hívek joggal tarthatnak ettől a meccstől, hiszen a City idegenben teljesen indokolatlan vereségekbe is képes beleszaladni, igaz ezen rossz szokásukat a tavaszi félévre sikeresen levetkőzzék. Utolsó idegenbeli vereségüket még novemberben nyelték be a Sunderland ellen, de a kirobbanó formában lévő Liverpool ellen hatalmas teher lesz a vállakon.

Mindenképp izgalmas mérkőzésre számíthatunk, de nem csak amiatt, mert a párosítás beillik egy bajnoki döntőnek, hanem mert ez a két csapat lőtte az idei Premier League szezon legtöbb gólját. Ami a vendégek nagy sansza lehet, hogy talán az ő védvonaluk stabilabb, eddig csak 29 gólt kaptak, ez a szám (igaz két meccs plusszal) a Liverpoolnál már 40.

Tipp: Liverpool 2.35

Sunderland 4.50, Döntetlen 3.70, Everton 1.77

A bajnokság végéhez közeledve egyre kevesebb olyan párosítást találunk, ahol mindkét fél számára komoly téttel bír a soros bajnoki. A Sunderland-Everton ilyen mérkőzés, mert míg a hazai csapat a kiesést próbálja elkerülni, addig a liverpooli csapat igyekszik odaérni a negyedik helyre. Mindkét egyesületnek vannak elmaradt meccsei, így az Evertonnak valós, míg a Sunderlandnek inkább már csak matematikai esélye van a vágyott cél elérésére.

Januárban még úgy tűnt, hogy a Fekete Macskák sikeres szabadulási kísérletet tettek a kiesőzóna elhagyására, de utolsó hét találkozójukon csak egyetlen pontot szereztek. Esélyeiket nem növeli, hogy a hátralévő ellenfelek közt ott van a City, a Chelsea és a United is, szóval a piros-fehérek lassan elkönyvelhetik, hogy jövőre ebből csak Championship tagság lesz.

Az Everton ezzel ellentétes utat jár be, évközi hullámvölgyükből sikeresen kilábaltak, zsinórban hét meccsen húzták be a három pontot, ezzel bejelentkezve a BL-selejtezőt érő negyedik helyre. Emaitt is égetően fontos lenne számukra a három pont elhozatala, a döntetlen az utolsó helyezett ellen később még visszaüthet.

Tipp: Everton 1.77

Fulham 2.10, Döntetlen 3.40, Norwich City 3.45

A Fulham kapta a legtöbb gól és szenvedte el a legtöbb vereséget az egész bajnokságban. Ezek ellenére a kiesőzóna tetején állnak, ráadásul hétvégén az előttük álló Kanárikat fogadják. A Norwich jobb csapat benyomását kelti, de a sok döntetlennek köszönhetően pontjaik nem olyan ütemben nőttek, ahogy szerették volna. Legfőbb gyengéjük az idegenbeli teljesítményük, a 2014-es naptári évben egyetlen pontot szereztek vendégként, melyből sokat profitálhat a Fulham.

Ez a mondat azért is súlyozottan igaz, mert a sorsolás nem kegyelmezett a Kanáriknak, a kiesési rangadó után a Pool, United, Chelsea, Arsenal kvartett van még hátra számukra. Ehhez képest a Fulham szinte csak kiscsapatokkal játszik, így minden esélyük megvan arra, hogy a következő idényt is az élvonalban tölthessék. Ha összejön a gólszerzés a londoni csapat számára, arra nehezen fog tudni válaszolni az idén mindössze 26 találatig jutó Norwich City.

Tipp: Fulham 2.10

Swansea 4.90, Döntetlen 3.65, Chelsea 1.74

Ha a Chelsea idegenben kevésbé konzervatív hozzáállást mutatna a meccseken, akkor jóval kedvezőbb helyen állnának a tabellán. 25 idegenben szerzett pontjuk csak hatodik a ligában, legutóbbi nyolc vendég mérkőzésükön a félidőben 0-0 volt az állás. Ami még inkább fájó lehet, hogy a gólnélküli első játékrész után a mérleg nem feléjük, hanem az olyan esélytelenebb gárdák felé billent az elmúlt hónapban, mint az Aston Villa vagy a Crystal Palace.

A Swansea számára nagyon fontos lenne a pontszerzés, mert még bőven abban a zónában találhatóak, akik nem dőlhetnek hátra. Öt meccsükön kellene hat pontot összehozzanak a megnyugváshoz, óriási nyugalmat adhatna, ha otthon tudnák tartani a három pontot. A több frontos is érdekelt Chelsea élén álló Mourinho számára talán most prioritást élvezhet a BL-siker, hiszen a londoniakkal bajnokságot már sikerült nyernie.

Tipp: Alatt 2.5 – Igen 1.75

A mégy tipp eredő oddsza: 15.29