Ebben a szezonban még nem kapott gólt a Huddersfield


A két csapat utoljára 1972-ben játszott egymással a legmagasabb szinten, az örökmérleg viszont Huddersfieldnek kedvez (17-6-7)

Az elmúlt évtizedekben nem láthattunk West Ham–Huddersfield összecsapást, de korábban ezek a párharcok általában a mostani újonc sikerét hozták. Legutóbb a Ligakupában találkoztak 1997 szeptemberében, akkor a West Ham 3-0-ra győzött az Upton Parkban John Harrison mesterhármasának köszönhetően. Ugyanakkor ebben a szezonban a West Ham eddig mindössze két gólt szerzett. 

 

A Huddersfield még nem kapott gólt az aktuális Premier League kiírásban

Utoljára 1972 áprilisában kapott gólt a Huddersfield első osztályú meccsen, igaz, abban az évben kiestek. Az utolsó meccsüket a Crystal Palace ellen játszották (0-0), melyet az idei első fordulóban 3-0-ra vertek. Hétfő este egy újabb kapott gól nélküli londoni túrában reménykednek a vendégek. Három forduló során kétszer nyertek és egyszer ikszeltek az újoncok és gólt egyszer sem kaptak – csak a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham engedett kevesebb kapura lövést az ellenfeleiknek az első három körben (11). Három forduló alatt a Huddersfieldhez köthető a legtöbb szerelés (23 meccsenként) és a Chelsea után a második legtöbb szabálytalanságot követték el (16,3 meccsenként).


 

 

Joe Hart eddig tíz gólt kapott a West Ham színeiben, annyit, amennyit a legutolsó 10 bajnokiján, még a Manchester City kapusaként

Nagy reményekkel érkezett Joe Hart a West Hamhez, de a jó szereplés még várat magára. Ugyan kiszorította a kezdőből Adriant, de tíz gólt kapott három bajnokin. Nyáron sok játékost igazolt a West Ham, főleg a támadósort kívánta megerősíteni Slaven Bilic, többek közt Javier Hernandez és Marko Arnautovic megvásárlásával. A védelembe pedig a veterán Pablo Zabaleta érkezett. Ennek ellenére védekezésben 2012-es feljutásuk óta először ilyen gyengék. Ez a mérkőzés már most egy kiesési rangadó a hazaiak szempontjából és a West Hamnek nagyot kéne javulnia, ha nem akar leszakadni a riválisaitól.

 

Javier Hernandez kétszer volt eredményes a szezonban 

A West Ham legnagyobb igazolása Javier Hernandez volt a nyáron, de Andy Caroll nélkül eléggé egyedül van. A Manchester United és a Newcastle szembeni vereség során nem nagyon villogott, egyedül a Southampton elleni két gólja jelent valamiféle pozitívumot. A West Ham eddig mindig hátrányba került már az első félidőben és ez nem csak a védelemre nézve súlyos kritika, de a támadósorra is. Hétfő este Arnautovic nem játszhat eltiltás miatt, ezért Hernandeztől várják a gólokat. Nem lesz könnyű dolga a Mathias Zanka–Christopher Schindler védőpárossal szemben.

 

A West Ham hét bajnokit nyert meg az előző szezon során új otthonában, a London Stadionban – ez csak kettővel kevesebb, mint amennyit előzőleg az Upton Parkban nyertek meg

Ebben a szezonban először játszik otthon a West Ham, abban a stadionban, amely az atlétika világbajnokság helyszíne volt nyáron. Az előző idényben még nem sikerült rendesen „belakni” az új otthont, legalábbis egyelőre nem beszélhetünk egy olyan „erődről”, mint ami az Upton Park volt régebben. Ha csak a hazai meccseket nézzük, akkor a 16. helyen végeztek a képzeletbeli tabellán, míg az idegenbeli meccsek tekintetében a kilencedikek lettek az előző szezonban. Ugyanakkor az aktuális kiírásban mindhárom idegenbeli meccsüket elveszítették és úgy kell most a győzelem a hazai csapatnak, mint a falat kenyér.