Döntetlenvadász tippsor a Premier League 24. fordulójából


Newcastle 1.91, Döntetlen 3.55, Sunderland 4.20

A Sunderland minden lehetséges alkalmat igyekszik megragadni a kiesés elkerülésére, hiszen a nem rég még utolsó csapat a legutóbbi nyolc mérkőzésből mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget. Persze még mindig nagyon meleg a szituáció, de a Newcastle támadójátéka Cabaye elvesztésével gyengülhet. A jó szereplés persze annak is köszönhető, hogy nem a közvetlen élmezőnyhöz tartozó csapatokkal játszott a Sunderland, de például az Everton otthonából is sikerült elhozni három pontot.

Tradicionálisan a Newcastle legnagyobb ellenfele a Sunderland, a kettejük közti találkozókat “Tyne-Wear derby”-ként becézik, első találkozójukat még 1898-ban rendezték. A Szarkák utolsó öt meccsükből pusztán egyet nyertek meg, emiatt visszacsúsztak a 8. helyre, de még mindig a lehetséges megszerezhető pontok több mint 50%-át zsebelték be.

A vendégek útja idén nem sok győzelemmel volt kikövezve, de október 27-én egyszer már felülkerekedtek a 'Castle csapatán, egy pontra most is esélyük van.

Tipp: Döntetlen @ 3.55

Everton 1.48, Döntetlen 4.40, Aston Villa 7.25

A két csapat ellentétes előjelekkel várja a találkozót, hiszen az Aston Villa a West Brom ellen aratott 4-3 arányú győzelmének köszönhetően hosszú idő után nyert újra, és stabilizálta helyét a 10. pozícióban. Ezzel kontrasztban az Everton rengeteg sérültet tudhat a keretben, ráadásul a városi rivális ellen 4-0-ás vereségbe szaladtak bele.

Mindezek ellenére meg kell említeni, hogy a liverpooli kékek hazai pályán eddig csak egyetlen alkalommal kaptak ki, így a birminghami egyesületnek fel kell kötni a gatyát, ha három ponttal szeretnének távozni a Goodison Parkból. Meglepő módon viszonylag hatékonyan szerepel a Villa idegenben, pontjaik közel 60%-át szerzik vendégségben.

Mindkét egyesület hullámzó formát mutat, legutóbbi hat mérkőzésük egyike sem végződött olyan végkimenetellel, mint az azt megelőző. Coleman visszatérésére még kevés az esély, Lukaku bokasérülése is komolynak tűnik, így a megtizedelt és a morálisan hullámvölgyben lévő Everton ellen mindenképp esély van legalább az egy pont megszerzésére.

Tipp: Döntetlen @ 4.40

Cardiff City 2.22, Döntetlen 3.30, Norwich City 3.45

Igazi kiesési rangadót rendeznek a két „City” között, még akkor is, ha a Kanárik jelenleg nem szerepelnek a kieső zónában, hiszen 5 pont előnyük van a 18. helyezett Fulhamhez képest. Formájuk gyenge, a legutóbbi nyolc mérkőzésen egyetlen alkalommal tudtak nyerni, igaz négy döntetlen is szerepel a csokorban. Még ennél is rosszabb hatékonysággal bányászott pontokat a Cardiff, akik a legutóbbi hét pályára lépésük alkalmával pusztán egy 2-0-ról ikszre bukott talákozót tudnak felmutatni az akkori utolsó Sunderland ellen. Ez a lesújtó teljesítmény úgy jött amúgy össze, hogy minimum két gólt mindig kaptak, így összesen már 40-nál járnak, ami a második legrosszabb a jelenlegi Premier League mezőnyben.

Ha ebből a szemszögből vizsgáljuk a Norwich teljesítményét, akkor ők sem túl acélosak, 35 bekapott találatot jegyeznek, ami a 18 szerzett gólnak nagyságrendileg a fele. Nem különösebben veszélyes csatársorok megmérettetése lesz a hétvégi, ősszel is gól nélküli döntetlen született eme párosítás odavágóján.

Tipp: Döntetlen @ 3.30

Manchester City 1.85, Döntetlen 3.60, Chelsea 4.50

Hétfőn rendezik a forduló rangadóját, amely (bár még távol a vége) akár a bajnoki cím sorsára is hatással lehet. A Chelsea és az Arsenal is hibázott a hétközi fordulóban, így a manchesteri csapat az élről várhatja a 24. fordulót. Ezek ellenére is a két legjobb formában játszó egyesület fog megmérkőzni az Etihad Stadiumban, mely nem pusztán dobogósok tipikus küzdelme lesz, hanem a stílusok harca is.

Ami az NFL-ben a Seahawks-Broncos, az a Premier League-ben ez a mérkőzés. Messze a legeredményesebb támadósorral rendelkezik a City, 68 góljuk kimagaslik a mezőnyből, főleg ha tudjuk, hogy 42-t házigazdagént rámoltak be, ami 3.82-es átlag. Viszont a Chelsea olyan hatékonyan védekezik, mint senki más a ligában, 20 kapott góljuk kevés, igaz ha úton vannak, akkor átlagosan kereken 1 gól megrázza Mourinho-ék hálóját. A két dobogós ősszel sokáig 1-1-re állt, de Torres hajrában lőtt góljával sikerült Londonban tartani a három pontot. A Chelsea idegenben halvány, a kilencedik helyezett Southampton a legelőkelőbb pozícióban szereplő olyan csapat, amelyet sikerült térdre kényszeríteni.

Nem szabad megfeledkezni a Chelsea taktikai repertoárjának azon részéről sem, mely idegenben a masszív védekezésen alapszik, így például 0-0 lett az Arsenal és Manchester United ellen megvívott rangadó is. Most is fegyelmezett játékra számíthatunk a londoni kéketől, melynek célja, hogy a Manchester City ne távolodjon el jobban a tabellán. Így az is elképzelhető, hogy a hazaiak eddigi makulátlan otthoni mérlegén egy döntetlen formájában esik csorba.

Tipp: Döntetlen @ 3.60

A négy tipp eredő oddsza: @ 185.6, melyet NÉGY TRIPLÁK rendszerben érdemes megjátszani.