Csonka forduló a Premier League-ben


West Brom 4.75, Döntetlen 3.65, Manchester United 1.78

Mindkét csapat alulteljesíti a várakozásokat a szezon eleji célkitűzéshez képest. A Manchester United gyakorlatilag lemondhat arról, hogy jövőre a BL-ben indulhasson, az Albion pedig biztos szerette volna azt elkerülni, hogy a kiesés ellen kelljen küzdeni fordulóról fordulóra. A West Brom legutóbbi hét mérkőzésén nyeretlen maradt, ezen meccsek mindegyikén gólt is kaptak (@ 1.16). Kellemetlen helyzetüket a tabellán a sok döntetlennek köszönhetik, 13 mérkőzésen ikszeltek le, többek között legutóbbi négy hazai meccsük alkalmával is csak 1-1 pont lett kiosztva (@ 7.00).

Ha a West Bromwich pályára lép saját közönsége előtt egy sztárcsapat ellen, akkor jó eséllyel születik 1-1-es döntetlen, a Chelsea, Liverpool, Arsenal, Everton kvartett mindegyike ezzel az eredménnyel zérta a birmighami túrát. A Manchester United nem őriz jó emlékeket az idei évről az ellenfélről, az Old Trafford közönsége előtt égtek meg 2-1-re. A United idegenben eredményesebb idén, mint hazai pályán, a találkozók 85%-án betaláltak az ellenfélnek.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt @ 1.94

Cardiff 2.25, Döntetlen 3.40, Fulham 3.20

Klasszikus kiesési rangadót rendeznek Wales-ben, az utolsó az utolsó előttivel játszik, a csapatok összesen 111 gólt kaptak az eddigi 28 forduló alatt. Mindkét alakulat egyetlen győzelmet tud felmutatni a 2014-es naptári évben, a Fulham újév napján győzte le a West Hamet, míg a Cardiff egy nappal később a Norwich-ot. Az eredmények is nagyjából mutatják, hogy azonos szintet képvisel a két csapat jelenleg, az őszi találkozójuk csak egy utolsó perces góllal döntött a Cardiff javára.

A Fulham legutóbbi 8 mérkőzésén mindössze 2 pontot tudott összekaparni, ha most nem nyernek, akkor tovább távolodnak a bennmaradás lehetőségétől. Ugyanez igaz a Cardiffra is, egy esetleges vereség esetén az utolsó helyre kerülnének. Természetesen a döntetlen lenne a legrosszabb mindkét csapatnak, akár egy gól is könnyen dönthet. A Cardiff utolsó négy meccsén nem szerzett gólt, míg a Fulham azért betalált a Chelsea, Liverpool, United triónak is az elmúlt négy meccs során.

Tipp: Fulham @ 3.20

Crystal Palace 3.85, Döntetlen 3.30, Southampton 2.05

A Southampton kicsit megnyugodhat a bajnokság hátralevő részében, hiszen sem a kiesés, sem a nemzetközi kupaszereplés szelleme nem fenyegeti őket. Ezzel szemben a hazai pályán játszó Palace a kiesés elől menekül, eddig kereken 1 pontot szereztek meccsenként.

A Crystal Palace rendelkezik a Premier League leggyengébb támadóival, 19 rúgott góljuk a legkevesebb a ligában. Ezt kiegyensúlyozandó a védelmük átlagosnak tekinthető, például kevesebb gólt kapott Speroni, mint a Newcastle vagy az Aston Villa.

A Crystal Palace varázsszáma a forduló előtt a 74-es, pontjaik ennyi százalékát gyűjtötték otthon, illetve mérkőzéseik szintén 74%-ban maradtak a 2.5 gólos mutató alatt. Formát tekintve jól állnak a piros-kékek, a legutóbbi hat meccsükön csak a Manchester United és az Arsenal verte meg őket. A Southampton újabb hullámvölgy kezdetén állhat, mind a West Ham, mind a Pool ellen három gólt kapva, simán szenvedtek vereséget.

Tipp: Alatt 2.5 - Igen @ 1.60

Norwich City 2.20, Döntetlen 3.25, Stoke City 3.50

Nem csak a Cardiff-Fulham lesz kiesési rangadó a csonkított játékhét keretein belül, hanem a Kanárik Stoke ellen megvívandó mérkőzése is. A Norwich 2014-ben még nem kapott ki hazai pályán, az idegenben nyögdécselő Stoke ellen most sem lenne elfogadható eredmény a vereség. Az egész liga legkevesebb pontját a Stoke szerezte a túrák során, hat pont 14 meccsen kifejezetten siralmasnak nevezhető. A két csapat közül a Norwich áll rosszabbul, de egy hazai győzelemmel aktuális ellenfelüket megelőznék egy ponttal, ami viszonylag kényelmes pozíciót jelente számukra.

A Stoke amúgy masszív kiscsapat formáját ölti magára, elmúlt öt meccsükön csak a Manchester City ellen kaptak ki az Etihadben, pusztán 1-0 arányban. Hazai pályán megverték az Arsenal, Manchester United duót, ami nagy szó, és pontot raboltak a Southampton otthonában. Ennek tükrében kiegyenlített találkozó számíthatunk, két szinte azonos szintű csapat között.

Tipp: Döntetlen @ 3.25

Chelsea 1.55, Döntetlen 4.00, Tottenham 6.75

Ha a Premier League leghatékonyabb vendégcsapatát meg kellene határozni, kevesen tippelnék a Spurs gárdáját. A két londoni csapat amellett, hogy városi rangadót vív, fontos pozíciókért is harcol az élmezőnyben. Viszont amiben a Spurs jár az élen, arra van válasza a Chelsea-nek, hazai pályán a legtöbb pontot ők szerezték, még a döntetlen is ritka vendég a Stamford Bridge-en.

Mourinho csapata lépéselőnybe kerülhet a többiekhez képest, további nyomást helyezve az üldözőkre, kiváltképp a három meccsnyi lemaradásban lévő Manchester City-re. A Spurs az Evertonnal és a Manchester Uniteddel szemben növelné előnyét, bár minden bizonnyal nem erre a mérkőzésre kalkuláltak 3 ponttal. Hiába a jó idegenbeli mérleg,  jelenleg BL helyeken szereplő csapatokat még nem győztek le, sőt méretes zakókba is futottak bele a Pool és City ellen is.

Tipp: Chelsea @ 1.55

Az öt mérkőzés eredő oddsza: @ 50.04, melyet 5 NÉGYES rendszerben érdemes megjátszani!