A címvédőhőz látogat a listavezető


Aston Villa 4.85, Döntetlen 3.65, Arsenal 1.78

A hétközi Bajnokok Ligája fordulót követően Birminghambe látogat az Arsenal. Az Ágyúsok szájíze rossz lesz, hiszen vereséget szenvedtek Dortmundban és ha úgy vesszük, akkor a Premier League-ben is nyeretlenek három meccs óta. Ezt megfejelendő a sorsolásuk sem könnyű, hiszen a remekül kezdő Aston Villa után két londoni rangadót is meg kell vívjon a csapat. Előbb a szintén jól kezdő Spurs, majd az eddig veretlen listavezető Chelsea lesz Wenger fiainak ellenfele.

De ne rohanjunk ennyire a dolgok elébe. A hétvégi mérkőzésen az Aston Villa lesz a házigazda, aki eddig 10 pontot gyűjtött négy forduló alatt, ebből hármat az Anfield Roadon. A siker kulcsa a védelem stabilizálása volt, négy meccsen eddig egyetlen gólt kaptak, ráadásul Jelavic (Hull City) találata nem volt befolyással a mérkőzésre. Ami a Villa ellen szól, hogy a négy rúgott gól viszont kevés, például a két ponttal szerénykedő Crystal Palace is megrezegtette ennyiszer az ellenfél hálóját.

Tipp: Dupla esély - Hazai vagy döntetlen 2.08

Swansea 2.47, Döntetlen 3.30, Southampton 3.00

Kiegyenlített mérkőzésre számíthatnak azok, akik a két csapat mérkőzését választják. A két gárda jelenleg BL-helyet érő pozícióban van, bár kevésbé valószínű, hogy akár egyikük is ott marad huzamosabb ideig. Egy-egy verség becsúszott mindkét egyesületnek az előző fordulók alatt, igaz a Chelsea, illetve a Liverpool ellen talán megbocsátható bűn, ha kikapnak.

A Swansea hazai pályán eddig veretlen, gólt sem kapott, igaz ezt a Burnley-WBA duó ellen hozta össze a walesi kiscsapat, akik viszont jelenleg a tabella végén szerénykednek. Egy bravúrgyőzelem is belefért az eddigi menetrendbe, a nyitófordulóban a Manchester United ellen nyertek, mondhatni, hogy a legjobb időpontban játszottak a Hattyúk Van Gaal csapatával. A Southampton hazai pályán hasonlóan jól szerepel, de most vendégségben kell helytálljanak. A kezdeti beragadás után két meccset nyertek zsinórban, játékuk szép, éppen ezért lehet keresnivalójuk Walesben. Jó iramú, ugyanakkor szoros mérkőzésre lehet számítani.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt 1.75

Everton 1.40, Döntetlen 4.75, Crystal Palace 8.50

Az Everton idén érdekes teljesítményt produkál. Úgy látszik tovatűnt a tavalyi évben brillírozó védelem, hiszen az amúgy kiemelkedő kilenc rúgott gól mellett sikerült tíz találatot benyelni. Ezzel a teljesítménnyel jelenleg a középmezőnyben találjuk a liverpooli kékeket, akik előtt most egy kötelező győzelem áll. A Chelsea és Arsenal elleni pontvesztések amúgy bele-beleférnek egy PL-csapat életében, bár az Everton tavaly épp azért volt jó, mert ezeken a meccseken is tudott pontot rabolni. A hétközi EL-meccsen brillíroztak, 4-1 arányban verték a Wolfsburg gárdáját.

A Crystal Palace az idei évben még nyeretlen, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is a bennmaradás kiharcolása lehet a reális cél. Az Ágyúsok elleni vereség még benne van a pakliban, de mivel átlagosan két gólt kapnak meccsenként, ezért nem sok esélyt látok egy olyan Everton ellen, akik ezt bőven képesek megrúgni.

Tipp: Hazai csapat gólt lő mindkét félidőben – Igen 2.12

Manchester City 2.37, Döntetlen 3.45, Chelsea 3.05

A hétvége csúcsrangadóját minden kétséget kizáróan az Etihad Stadiumban rendezik. A tavalyi évben mindketten a dobogón végeztek, az év végi elszámolásnál mindössze négy pont választotta el a csapatokat egymástól. Hét közben mindkét angol sztárgárda német ellenféllel játszott a Bajnokok Ligájában és egyikük sem járt sikerrel. A City idegenben az utolsó pillanatban kapott ki a Bayern München csapatától, míg a Chelsea 1-0-s vezetés után nem tudta bebiztosítani a győzelmet, így csak 1-1-et játszott a Schalke 04 csapatával.

A bajnokság viszont teljesen más képet fest. A Mourinho által dirigált Kékek eddig veretlenül masíroznak, igazából eddig megszorítani sem tudta őket senki, minden meccsüket legalább két góllal nyerték. A City esetében jóval árnyaltabb a kép, hiszen nem csak szerdán nem nyertek, de a legutóbbi két fordulóban sem, ebből különösen érthetetlen a Stoke City elleni hazai pályás vereség. Mivel ismerjük Mourinho taktikáját az idegenbeli mérkőzéseken a nagyobb ellenfelekkel szemben, ezért most inkább visszafogott góltermésre tippelünk, ahol a jelenleg közel sem csúcsformában játszó manchesteri csapatnak túl nagy falat lesz a Chelsea.

Tipp: Kétesély (döntetlen esetén a tét visszajár) – Chelsea 2.20

A négy tipp eredő oddsza:  14.82