Chelsea - Manchester United rangadó a 22. fordulóban


Arsenal 1.21, Döntetlen 6.75, Fulham 15.00


Kisebb londoni rangadót rendeznek a Premier League 22. fordulójában. A listavezető Arsenal a kiesés elől menekülő Fulhamet fogadja az Emirates-ben, ami nem kecsegtet sok jóval a vendégek számára. A Fulham nem hazai pályán október 26-a óta mindössze egyszer sikerült pontot raboljon, a karácsonyi dömpingben a Norwich otthonában aratott győzelem még értékes lehet. Ezzel ellentétben az Arsenal annak ellenére képes volt megőrizni vezető helyét, hogy fordulók óta a nyakában liheg a Chelsea-Manchester City duó, akik egyelőre csak egy-egy nap erejéig tudtak az Ágyúsok elé férkőzni a tabellán.


Egyedül a Chelsea volt képes eddig arra, hogy nulla gólon tartsa az Ágyúsokat hazai környezetben, de az esetek többségében minimum két gólt sikerül összehozni a hazai közönség legnagyobb örömére. Ez elvileg most sem lesz nagy kihívás, hiszen a Fulham kapja messze a legtöbb gólt a ligában, több mint tíz alkalommal rezzent meg a hálójuk, mint a második legtöbb gólt engedő Norwich-Stoke párosnak. Az Arsenal a meccseik 73%-án megszerzi a nyitógólt és nem valószínű, hogy megelégednének a minimális előnnyel. Őszi találkájuk alkalmával 3-1 született, most sem számíthatunk szorosabb összecsapásra.


Tipp: Hendikep kezdése 0-1 – Arsenal @ 1.58


Liverpool 1.20, Döntetlen 7.00, Aston Villa 15.00


A Liverpool a két rangadón elszenvedett vereségnek köszönhetően a negyedik helyig csúszott vissza, igaz tartják a lépést a vezető trióval. A Pool hazai pályán minden mérkőzését megnyerte a szeptemberi Southampton elleni botlást leszámítva, így most is toronymagas esélyesei a találkozónak. A sorsolásuk eddig kedvező volt, bár hozzá kell tenni, hogy a középmezőnyhöz tartozó csapatokat nem szokták kitömni úgy, mint a hátsó regió résztvevőit. Nem volt még csapat idén, amely az Anfield Roadon két gólt rúgott volna Premier League meccsen, így a remek formában lévő Suarez semlegesítése a legfontosabb, ha legalább egy pontot szeretne elcsenni a Villa.

Leggólerősebb támadójuk, Benteke szeptember után tudott ismét betalálni, ha most is képes lesz rá, akkor szoros lehet a mérkőzés. Második fordulóban lejátszott találkozójuk alkalmával 1-0 arányú győzelmet aratott a Liverpool Sturridge góljával, aki hosszú sérüléséből tért vissza a múlt héten.


Tipp: Félidő/Teljes idő – 1/1 @ 1.50


Swansea 3.10, Döntetlen 3.40, Tottenham 2.35


A vasárnapi ebéd után két nehezen kiszámítható csapat méri össze erejét a Swansea otthonában. Az edzőváltáson túlesett Tottenham az élmezőnyben tudott maradni a viszontagságok ellenére is, hiszen mindössze két pont választja el a Bajnokok Ligáját érő negyedik helytől. Ez nagyban köszönhető idegenben nyújtott teljesítményüknek, egyedül az Arsenal tudott több pontot gyűjteni náluk vendégségben, ráadásul nekik eggyel több lehetőségük volt erre. A Spurs a legutóbbi négy mérkőzősét megnyerte, amikor nem otthon játszott, ha a legutóbbi nyolc mérkőzést tekintjük, akkor pusztán a Manchester City szerzett náluk több pontot.


Ha a legutóbbi nyolc meccs alapján szeretnénk megítélni a Swansea-t is, akkor pusztán hat pontot tudunk összeszámolni, melynél csak az öt pontot felmutató Cardiff-West Ham páros a gyengébb. A walesi csapat hét találkozó óta nyeretlen, top10-es csapat ellen, pusztán egyszer sikerült nyerniük. Ezek ellenére jó játékerőt képviselnek, ősszel pusztán egy tizenegyessel kaptak ki, így mindenképp szoros mérkőzésre számíthatunk.


Tipp: Kétesélyes fogadás (döntetlen esetén a tét visszajár) – Tottenham @ 1.68


Chelsea 1.75, Döntetlen 3.70, Manchester United 5.00


A hétvége rangadóját rendezik a Stamford Bridge-en, ahol a jelenleg harmadik helyezetett Chelsea a Manchester United csapatát fogadja. A londoni csapat számára fontos lenne a győzelem, hiszen két legfőbb riválisa verhető ellenfelet kapott a hétvégén, így akár 4 pontosra is duzzadhat a hátrányuk egy esetleges vereség esetén. Persze a United csapata sem tétlenkedhet, hiszen ha az élmezőnyhöz szeretnének felzárkózni, akkor ezeken a meccseken kellene nyerni.

A Chelsea hazai pályán veretlen, egy meccset leszámítva mindig rúgtak két gólt, és szintén egy összecsapás kivételével nem kaptak egynél több gólt. Meccseik 60%-a 2-0 vagy 2-1, így benne van a pakliban, hogy most is a két eredmény valamelyikét láthatjuk az eredményjelzőn a lefújást követően.


A Manchester United kezd belelendülni, a legutóbbi hat bajnokijukból ötöt megnyertek, illetve veretlenek idegenben az 5. forduló óta. Ennek ellenére az első tízből csak a Hull City-t sikerült lebirkózni vendégként, a Liverpool és a City viszont már túl nagy falatnak bizonyult. Az őszi párosítás alkalmával gól nélküli döntetlen született a két csapat között, most is nehéz lesz a vendégek dolga, hiszen a Chelsea védelem kapta a legkevesebb gólt idén.


Tipp: Hendikep Kezdése 0-1 – Döntetlen @ 3.75


A négy tipp eredő oddsza: @ 14.93