Chelsea - Arsenal a 31. fordulóban


Chelsea 1.88, Döntetlen 3.50, Arsenal 4.45

Az angol bajnokság tabellája jelenleg igen furcsa pillanatképet mutat a halasztások miatt, emiatt tegyük fel azt, hogy az élen álló négy csapat megnyeri azokat a meccseket, amelyeket a pótlás során kell lejátsszanak. A Chelsea maradna 66 pontos, a Liverpool-Arsenal duó megközelítené őket 65 pontra, míg a Manchester City átugorná őket és három ponttal kerülne a londoni kékek elé. Emiatt különösen fontos a hétvégi londoni rangadó, ahol egy Arsenal siker esetén ténylegesen nem előzné meg Wenger csapata Mourinho fiait, de vesztett pontok tekintetében már jobbak lennének riválisuknál. Mindkét csapat érdekelt volt még a Bajnokok Ligájában, de míg a Bayern München túl nagy falat volt az Ágyúsoknak, addig a Chelsea izgatottan várja a pénteki sorsolást.  A piros-fehéreknek is van még egy bónusz sorozat, ahol talpon vannak, az FA Kupa legjobb négyeséből messze kiemelkednek.

Az Arsenal szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat idegenben, de a Stamford Bridge-ről távozva akár az egy ponttal is elégedettek lennének. Ennek két fő oka abban rejlik, hogy a Chelsea a saját közönsége előtt hatékony focival rukkol elő; míg az Arsenal a City-től hat, a Pooltól öt gólt kapott vendégségben. Múlt héten a Spurs ellen egy második perces bombával ugyan nyerni tudtak, de előtte a Stoke otthonában szenvedtek kellemetlen vereséget. 

A Chelsea sorsolása a hátralévő fordulókban nem nehéz, kilenc nyerhető meccsük mellett az Anfield Roadra látogatnak, míg az Ágyúsok a City és az Everton ellen is pályára kell lépjenek. Ilyen előjelek mellett kulcsfontosságú a meccs mindkét fél számára, de ha az Arsenal kikap, akkor minden bizonnyal kiszáll a bajnoki címért vívott meccsből. 

Tipp: Chelsea @ 1.88

Hull City 2.22, Döntetlen 3.25, West Brom 3.55

Két kiesési rangadót is rendeznek a hétvége során. A Hull jelenleg két ponttal előzni meg a 16. helyen álló West Brom csapatát, így egy győzelemmel a birminghami gárda könnyen előzhetne. A Hull számára biztatóan indult a szezon, de ők is elsüllyedtek abba a mezőny második felét tömörítő mocsárba, akiket kísért a kiesés veszélye. A Hull közönsége számára élénk emlék marad a Liverpool legyőzése, de a rosszul sikerült 2014-es naptári évben még nem tudták 3 ponttal kiszolgálni szurkolóikat. Aki látta a meccseiket, az tudja, hogy képességeik alapján nem lenne szabad kiessenek, hiszen 30 rúgott góljuk mellett a liga hetedik legstabilabb védelmével rendelkeznek. A West Brom – főleg nekünk magyaroknak – szimpatikus csapat, legnagyobb hibájuk, hogy annyi döntetlent játszottak, ami más csapatoknak négy évre elegendő. Képesek oda-vissza leikszelni bárkivel, példának okáért idén ezt tették a listavezető Chelsea-val, de az utolsó Fulhammal is.

A két csapat őszi mérkőzésén „meglepő” módon 1-1-es végeredménynek lehettünk szemtanúi, de a másodosztályt elkerülni igyekvő csapatok számára az a létező legrosszabb eredmény.

Tipp: Döntetlen @ 3.25

Norwich City 2.18, Döntetlen 3.30, Sunderland 3.60

Itt is megfigyelhető a tabella kissé torzító hatása, mivel a Sunderland úgy van három pont lemaradásra a még benn maradást jelentő helyektől, hogy három mérkőzéssel kevesebbet játszott aktuális ellenfelénél. A Kanárik legutóbbi nyolc meccsükből pusztán egyet nyertek meg, igaz 2014-ben hazai pályán még nem szenvedtek vereséget. Stabilan állják a sarat, ha ők a házigazdák, legutolsó négy Carrow Roadon megvívott találkozójukon csak egy gólt kaptak, pedig a Manchester City, a Tottenham és a Newcastle is a próbálkozók sorában volt. Ez nem jó hír a Sunderland számára, igaz legutolsó öt idegenbeli szereplésük alkalmával mindig lőttek legalább egy gólt.

Ha a pillanatnyi formát tekintjük, akkor talán a Sunderland van jobb formában, de mivel a Norwich pontjainak 72%-át hazai pályán szerzi, ezért egy szoros, akár egyetlen gólos mérkőzés is benne van a pakliban.

Tipp: Alatt @ 2.14

A három mérkőzés kombinált oddsza: @ 13.08