Championship: Irány az első osztály!


Derby County 2.45, döntetlen 2.95, Queens Park Rangers 3.45
A szezon egyik legfontosabb meccsét rendezik szombat délután a Wembleyben, nem hiába fogalmazott úgy a sajtónak Ross McClaren, a kosok edzője, hogy pályafutásának egyik legnagyobb diadala lenne, ha kiharcolnák a feljutást.

De hogyan lehet az, hogy döntőt rendeznek egy másodosztályú bajnokságban? A Championship lebonyolítása úgy működik, hogy az első két helyen végző csapat automatikusan följut, míg a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyezett rájátszásban folytatja a versengést. A harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel játszik egy kétfordulós elődöntőt – az ebből győztesen kikerült csapatok pedig egymással játszanak majd, itt már nincs visszavágó.

A Derby County kettős győzelemmel jutott be a döntőbe, a Brighton&Hove Albion vendégeként nyertek 2-1-re, majd hazai pályán 4-1-re győzték le őket. Egyébként a „kosok” több mint egy hónapja veretlenek tétmeccsen, utoljára a Middlesbrough otthonában kaptak ki. Azóta nyolc meccsből hetet megnyertek, csak Leeds-ben hullajtottak el két pontot.

Aktuális ellenfelük már korántsem rendelkezik ilyen jó mutatókkal és a döntőbe jutás sem volt zökkenőmentes. A Wigen Athletic otthonában 0-0-s eredményt értek el, majd hazai környezetben, hosszabbítás után 2-1-re verték riválisukat. Ha ugyanúgy legutóbbi nyolc tétmeccsüket vizsgáljuk, akkor négy győzelmet, két döntetlent és két vereséget találunk.

Természetesen ebben a szezonban már megmérkőztek egymással a csapatok „normál” bajnoki keretében. Februárban a Derby County 1-0-ra nyert otthon a QPR ellen, míg ősszel a Queens Park Rangers zsebelhette be a három pontot (2-1). Kérdés, hogy a semleges helyszín mennyire befolyásolja majd a csapatokat, mindenestre kiélezett küzdelem várható.

Tippek:

A Derby County jut fel @ 1.70

Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85

Félidőben döntetlen @ 1.98

Lesz piros lap @ 3.75

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!