Átigazolási hírek: A Manchester United Blind alternatíváját keresi


Mourinho védőt keres

A Manchester United védelme igen sarkalatos pontja az együttes idei gyengélkedésének.  A csapat portugál menedzsere igencsak elégedetlen Daley Blind teljesítményével a középhátvéd posztján, akinek ráadásul nem megfelelő az összhangja a hátsó alakzatban Chris Smallinggal sem. Mindennek tetejében Marcos Rojo is rapszodikus teljesítményt nyújt, így a Chelsea korábbi trénere kétségbeesetten keresi a megoldást a védelem problémáinak orvoslására.

A lehetséges megoldást pedig Mourinho honfitársa José Fonte szolgáltathatja. A friss Európa-bajnok védő kiválóan passzolhatna a manchesteri védelembe, ráadásul nagy előny, hogy bőven van neki Premier League tapasztalata is, hiszen jelenleg a Southampton kötelékébe tartozik.

Nyáron már az Everton is megpróbálta átigazolni Fontét a „szentektől”, de az érte kínált 10 millió fontos ajánlat elégtelennek bizonyult. Ugyanakkor a januári átigazolási időszakban egy esetleges megemelt ajánlat az United részéről alighanem elgondolkozásra késztetné mind a játékost, mint a ’Sotont.

A Celtic sztárja a Liverpool célkeresztjében

A skótok jelenlegi menedzsere Brendan Rodgers szép időket töltött a „Vörösök” kispadján, ő volt hosszú idő után az első tréner, akivel reális esélye volt a ’Poolnak a bajnoki cím megnyerésére, de végül elmaradt a siker. Most azonban immár Jürgen Kloppal ismét a bajnoki dobogó legmagasabb fokát célozza meg a gárda, ehhez viszont szükség lehet Rodgers mostani csapatának egyik meghatározó labdarúgójára.

Mivel Sadio Mané hamarosan az Afrika-kupán fog szerepelni, ezért a német trénernek olyan játékosra van szüksége, aki pótolni tudja a távollétében a szenegáli csatárt, így figyelt fel a skótok 20 esztendős támadójára, Moussa Dembelére. A francia tehetség amióta Skóciába igazolt egész Európa egyik legjobb formában lévő gólvágójává avanzsált.

Dembelé már most decemberben 17 gólnál jár a „katolikusok” mezében, a kivásárlási ára megközelítőleg 20 millió font körül mozoghat. A Celtic természetesen mindenképp megtartaná a gólvágóját, de aligha fognak tudni versenyezni a liverpooli ajánlattal amennyiben utóbbiak tényleg komolyan gondolják a vásárlási szándékot.

Ashley Young távozóban az Old Traffordról

Ashley Young manchesteri pályafutása nagyobb részében a kispadon ücsöröghetett, ugyan az elmúlt két szezonban viszonylag sok lehetőséget kapott az előző trénertől Louis Van Gaaltól, most azonban úgy tűnik, hogy a szélső legkésőbb nyáron búcsút int az Unitednek.

Természetesen rengeteg klub érdeklődik Young iránt, legkomolyabb kérőjének pillanatnyilag a Swansea – West Bromwich kettős tűnik. A walesi „hattyúk” mellett az szólhat, hogy itt Young minden bizonnyal sokkal több játéklehetőséget kapna és gárda egyik legfontosabb húzóembere lehetne, a birminghamiak viszont sokkal masszívabb csapat, akiket nem fenyeget a kiesés veszélye, így hosszútávon több perspektívát kínálhatnánk a válogatott középpályásnak.

A manchesteriek nyílván csak szimbolikus átigazolási díját kérnének a szélsőért, viszont az probléma lehet, hogy melyik együttes tudja egyáltalán teljesíteni Young fizetési igényeit.