Arsenal - MU szuperrangadó a hétközi fordulóban


Arsenal 2.15, Döntetlen 3.55, Manchester United 3.40

Klasszikus rangadót rendeznek a Premier League hétközi fordulójában. Az Arsenal a Liverpooltól elszenvedett vereség után hazai pályán próbál meg az élmezőny közelében maradni, melyet csak úgy tehet meg, ha a jelenleg szenvedő Manchester United csapatát legyőzi az Emirates-ben. Az Ágyúsok történelmük egyik legkínosabb húsz percével kezdték a liverpooli összecsapást, ráadásul Suarez távoli lövése a kapufán csattant. A morál minden bizonnyal a béka feneke alatt lehet, bár a United hosszabbításban benyelt gólja az utolsó Fulham ellen sem épp egy diadalmenet.

Szóval két, mentálisan nem jó passzban lévő, amúgy legendás csapat labdarúgóit láthatjuk. A londoniak igyekeznek versenyben maradni az aranyéremért, de jogosan merülhet fel az a kérdés, hogy lehet-e megérdemelten az a klub bajnok, aki képes hat gólt kapni a City-től és ötöt a Liverpooltól. A válasz egy kevésbé kiegyenlített bajnokságban egyértelmű nem lenne, de a hátralévő 13 forduló alatt még sok minden változhat. Ilyen dolog például a Manchester United idényének megítélése is. Jelenleg a hetedik helyen állnak, több mint négy győzelemnyi távolságra a dobogótól, így Moyes csapata számára talán a legreálisabb cél a még BL-pótselejtezőt jelentő negyedik hely megkaparintása lehet. Ehhez „pusztán” a Liverpool, Everton, Tottenham triót kellene átugrani, ami nehéz lesz akkor, ha a Stoke-Fulham duó is túl nagy kihívást jelent.

Ha a statisztikát hívjuk segítségül, akkor az Arsenal szurkolók némileg nyugodtabban várhatják az összecsapást, hiszen legutóbbi négy hazai mérkőzésükön nem kaptak gólt, míg a Manchester 2014-ben önfeláldozó vendég volt, 3-1-es vereség a Chelsea-től és 2-1-es a Stoke-tól a mérlegük. Ami mégis félelemre adhat okot hazai oldalon, hogy a Vörös Ördögök egy csapatot tudtak idén legyőzni a legjobb 9 kilenc együttesből, ez ősszel épp az Arsenal volt, akkor Van Persie volt csapata ellen szerzett győztes gólt.

Tipp: Arsenal @ 2.15

Newcastle 3.30, Döntetlen 3.40, Tottenham 2.25

A Szarkák továbbra is keresik önmagukat, bár a Chelsea-től elszenvedett vereség talán joggal nevezhető papírformának. Most szerdán azonban olyat kellene tegyenek, amit még 2014-ben nem sikerült, azaz bezsebelni a három pontot. Ez semmiképp sem lesz egyszerű, hiszen a Spurs legutóbbi hat meccsén nem talált legyőzőre, ha útra kelt, ráadásul idegenbeli meccsük kétharmadát megnyerik. A hétvégén az Everton ellen sikerült 1-0-ra nyerni Adebayor idei első White Hart Lane-en szerzett találatával, így tizesre nyúlhat a gólképességi szériájuk.

Ezzel ellentétes utat jár be a Newcastle, három mérkőzés óta nem lőttek gólt, utoljára december 26-án ugorhatott a magasba a St James’ Park közönsége örülvén kedvenceik találatának. A két csapat amúgy ugyanannyi gólt lőtt a szezonban (32), ezek ellenére a Tottenham 10 pont előnnyel rendelkezik aktuális ellenfelével szemben.

Tipp: Alatt 2.5 – Igen @ 1.82

Everton 1.46, Döntetlen 4.35, Crystal Palace 7.85

Sokan nem fogadtak volna arra, hogy lesz olyan pontja a bajnokságnak, amikor jobb formát mutat a Palace, mint az Everton. Ezt persze otthon nyújtott remek teljesítményének köszönheti a londoni csapat, most viszont fordított lesz a felállás. November 9-én a két gárda között „gólgazdag” 0-0 született, és a londoniak gólszerzésére most is kicsi az esély: ligamásodik az Everton védősor, amelynek most a legkevésbé vérmes csatársorral kell szembenéznie.  A Crystal Palace 18 rúgott góljából mindössze 5 darab született nem hazai környezetben, és ezeken egyszer sem sikerült duplázni. A kisebb liverpooli csapat otthon megbízható, általában egy góllal ugyan, de felülkerekednek aktuális ellenfelükön.

Tipp: Everton @ 1.46

Fulham 7.50, Döntetlen 5.00, Liverpool 1.41

A Liverpool rendelkezik a leghosszabb sorozattal, ha az eredményességet tekintjük, 15 mérkőzés óta mindig sikerült az ellenfél kapusát mattolni. Ezt fokozandó a nyitótalálatok 76%-a a Poolhoz köthető, bár a Fulham legutóbb előbb talált be, mint a Manchester United. Nagy csoda kellene történjen, hogy a Fulham nyerjen, hiszen a legpocsékabb védelemmel rendelkeznek (55 kapott gól), míg a Liverpool a második legeredményesebb támadósorral rendelkezik. Idén egyedül az Emirates-ben nem találtak be Suarezék, a Craven Cottage viszont sokak által szétbombázott szentély az idei évben. A Fulham legutóbb Újév napján nyert, mostani esetleges vereségével tovább sodródhat a még bennmaradást jelentő 17. helytől.

Tipp: Vendég csapat gólt szerez mindkét félidőben – Igen @ 1.90

A négy tipp eredő oddsza: @ 10.85