Arsenal - Manchester City a hétvége rangadója


Manchester United 1.43, Döntetlen 4.50, Aston Villa 7.75

A Manchester United hívei nem életük legjobb évét élik meg, hiszen már márciusban egyetlen reményük, hogy a Bajnokok Ligájában maradandót alkotnak. A sorsolás ebből a szempontból nem alakult kedvezően számukra, a címvédő Bayern Münchennek minden esélye megvan a címvédésre. A Premier League-ben maximum az ötödik hely lehet a cél, kérdés hogy az MU szeretne-e az EL-ben indulni, ahelyett hogy “liverpooli” utat bejárva, nemzetközi kupaszerepléstől mentes kerettel legyenek kipihentetebbek a vetélytársaknál a követkeő szezonban.

Az Aston Villa három bajnoki után mozdul ki otthonról, céljuk a 10. hely elérése, hat pontot kellene összeszedjenek nyolc mérkőzésen, hogy elérjék a mágikus negyven pontot. A Villa az elmúlt időszakban sem tétlenkedett, bár kissé meglepő módon a Chelsea legyőzése után, 1-4 arányban kikaptak a Stoke City-től. A Manchester két, az élvonalhoz tartozó csapattól is 3-0-ra kapott ki az Old Traffordon, ezért továbbnyúlik Moyes nyeretlenségi szériája hazai pályán. Utoljára januárban örülhettek bajnokin a United szurkolók otthoni pályán.

Statisztikai érdekesség, de a Vörös Ördögök legutóbbi hat meccsén nem tudott gólt lőni a hazai környezetben játszó csapat, jó eséllyel ez a sorozat most hétvégén fog megszakadni. Ősszel 3-0-ra nyert a Manchester United, most is ők a mérkőzés esélyesei.

Tipp: Manchester United @ 1.43

West Brom 1.80, Döntetlen 3.60, Cardiff City 4.50

A kötelező kiesési rangadónk ezúttal a West Brom - Cardiff mérkőzés lett. A döntetlenkirály Albion három meccse nem ikszelt le senkivel, most se lehetnének elégedettek a walesi ellenféllel szemben az egy ponttal. A két csapat összesen 12 pontot szerzett az előző nyolc fordulóban, ergo a menekülés a kiesés elől nevű küldetésük az elmúlt hetekben nem nevezhető sikeresenek. A Cardiff a Premier League leggyengébb vendégcsapata, Wales-en kívül hat pontot gyűjtöttek idegenben, pont annyit ahány meccsen megzörgették a hazai csapat hálóját.

Hogy ez most össze fog-e jönni, nagy kérdés, hiszen a WBA legutóbbi 10 összecsapásán kapott gólt, hazai pályán 80%-ban nem ússzák meg nulla találattal. Ha sikerül elkerülni a kisebb tragédiával felérő döntetlen végeredményt, akkor valamelyik gárda sorozata meg fog szakadni: Vagy a West Brom fog Újév napja után először nyerni a Hawthorns gyepén, vagy a Cardiff visz haza három pontot október óta először (legutóbbi idegenbeli pontszerzésükig is messze kell menni, december 12-én a Stoke ellen húzták ki 0-0-ra).

Tipp: West Brom @ 1.80

Arsenal 3.70, Döntetlen 3.65, Manchester City 2.00

A hétvége vitathatatlanul legnagyobb rangadója ez a találkozó. Eme meccs az utolsó szalmaszál lehet az Ágyúsok számára, hiszen ha a Manchester City elvisz három pontot az Emirates-ből, akkor hat mérkőzéssel a vége előtt akár három győzelemnyi hátrányba is kerülhetnek az első helytől. Amennyiben a három pontot sikerülne otthon tartani, akkor újra összetömörödhet az élmezőny és egy négyrésztvevős hajrára készülhetnek a Premier League szerelmesei. Az Arsenal hazai pályán erős, az olyan ellenfelek ellen is jó esélyük van a győzelemre, akiktől idegenben sokgólos vereséget szenvedtek. Az őszi mérkőzésen a City 6-3 arányban semmisítette meg a londoni csapat védelmét, de tavaly azonos pályaválasztás mellett is a City nyert. Továbbra sem számíthat Sergio Aguero-ra a chilei szakember, igaz Ramsey prognosztizált visszatérése is csúszik.

A City számára fontos lenne a győzelem, ha a le nem játszottt meccsek pótlásával az élen szeretné találni magát. Részükről a bajnoki cím három idegenbeli meccsen fog eldőlni, az Ágyúsok mellett a Pool és az Everton is fogadja még őket. Ha ezt a triót letudják minimális pontveszteséggel, akkor jó esélyük van arra, hogy két év után ismét ők legyenek a bajnokok. Az Arsenal is játszik az Evertonnal, így a kisebbik liverpooli csapat a mérleg nyelve is lehet a végelszámolásnál. Ha az Ágyúsok a jövő hétvégét követően is az élmezőnyben lesznek, akkor onnan könnyű a sorsolásuk, de ehhez először a Manchester City-t kellene feltartóztatni.

Tipp: 1X @ 1.83

Liverpool 1.44, Döntetlen 4.45, Tottenham 7.00

Messze a Mersey-parti csapat van jelenleg a legjobb formában az egész ligában, legutóbbi 12 meccsükön veretlenek maradtak, és a góllövő gépezetük félelmetes számokat produkál. Hazai pályán október 21. óta mindössze egyetlen alkalommal játszottak döntetlent az Anfielden, azon kívül mindenki vereséggel távozott Liverpoolból. A Tottenham a PL második legjobb idegenben szereplő csapata, igaz az első öt csapat ellen nem sok esélyük volt, leszámítva, hogy az Everton ellen kihúzták 0-0-val a meccset. Ősszel a Pool akkora verést mért a londoni csapatra, hogy az Villas-Boas állásába került, a nagyarányú hazai győzelem emiatt most is benne van a pakliban.

Tipp: Hendikepp kezdése 0-1 @ 1.92

A négy tipp eredő oddsza: @ 9.02