Arsenal - City rangadó a negyedik forduló slágermeccse


Arsenal 3.00, Döntetlen 3.45, Manchester City 2.40

Rögtön egy hatalmas rangadóval tér vissza a Premier League a válogatott szünetről. Három fordulót játszottak le eddig a bajnokságból, de ennyi idő alatt is születtek meglepetések mindkét csapatnál. A Manchester City kemény sorsolást kapott az első öt hétre, meglepő módon a legkönnyebbnek tűnő ellenfél ellen sikerült nullázni, ráadásul a Stoke City az Etihad Stadiumból hozta el az értékes három pontot.

Az Arsenal ugyan még veretlen, de ha a mérkőzések csak egy-két perccel lettek volna rövidebbek, akkor most egy két pontot szerző csapatról beszélünk. Jelenleg öt pont van a tarsolyban, a lemaradás az élmezőnyhöz képest természetesen még nem nagy, de redukálni kell a döntetlenek számát. Az Ágyúsok tavaly a Citytől is kaptak fél tucatot, viszont az Emirates-ben egy meccs híján veretlenek tudtak maradni, a tavalyi bajnokkal 1-1 arányú döntetlent sikerült elérni. Mindkét csapat 5-5 gólt lőtt eddig, szoros, döntetlen közeli eredmény várható.

Tipp: Dupla esély 1X 1.60

Chelsea 1.28, Döntetlen 5.50, Swansea City 12.50

Három forduló után két 100 százalékos csapat van a Premier League mezőnyében, a Chelsea és Swansea. Nyilván ez a mérkőzést követően már nem lesz így többé, a két csapat közül legalább az egyik pontokat fog veszíteni.

A Chelsea tőlük és talán Mourinhotól is kissé testidegen módon szórja a gólokat, eddig kettőt mindig rúgtak, igaz az Everton ellen gurított hatos tisztességesen megdobja az átlagukat. A másik oldalon a liga eddigi legjobb védelmeinek egyike áll, három meccsen mindössze egy Wayne Rooney által rúgott gólt jegyezhetünk fel, igaz a Burnley és a West Brom után most igazi értékmérővel találkozik a walesi csapat.

Londoni oldalon nagy segítség volt Diego Costa érkezése, a spanyol csatár eddig minden meccsen betalált, négy góllal a mesterlövészek listáján első helyen áll a volt Atletico Madrid játékos. A másik oldalon is található egy gólvágó, Nathan Dyer három gólja szélső középpályásként kifejezetten szép teljesítménynek számít.

Tipp: Diego Costa gólt szerez – Igen 1.84

Liverpool 1.28, Döntetlen 5.75, Aston Villa 11.50

AZ első öt között találjuk a két vidéki nagyváros első számú csapatát is. Mindketten botlottak már egy kisebbet, a Villa gól nélküli döntetlent játszott a Newcastle ellen, míg a Pool idegenben 3-1 arányban kikapott a Manchester City-től.

A Vörösök legnagyobb problémája, hogy Sturridge megsérült, így a tavalyi már-már legendás csatárduó egyike sem lesz ott a pályán, így Mario Balotelli már a negyedik fordulóban kulcsszereplővé léphet elő. A Liverpool eddigi legeredményesebb játékosa Raheem Sterling két gólnál jár, neki sem lesz könnyű dolga a gólszerzéssel.

Az Aston Villa egyike azoknak a csapatoknak, akik még nem kaptak gólt az első félidőben, elképzelhető, hogy az Anfield Roadon is kihúzzák, de az egész meccsre kivetítve már bravúr lenne, ha a negyedik hét után is csak egy kapott gól szerepelne a nevük mellett. A Villa volt tavaly az egyetlen csapat, amely a Pool otthonában ikszelt, ráadásul a 37. percben már 2-0-ra is vezettek, de az előny nem tartott ki a meccs végéig.

Tipp: Félidő/Végeredmény Döntetlen/Hazai 4.10

Manchester United 1.26, Döntetlen 6.10, QPR 12.00

Három hét mellélövés után újra foglalkozunk a Manchester United csapatával. Már a nagyszámok törvénye alapján is illene bejöjjön egy tipp, amikor őket hozzuk ki győztesnek. A QPR ideális ellenfélnek tűnik az első győzelem begyűjtéséhez, ráadásul az Old Trafford közönsége is támogatni fogja Van Gaal fiait.

A Queens Park eddig egyetlen gólt szerzett, igaz ez is elég volt, hogy több pont gyűjtsenek, mint a Vörös Ördögök. Ha az MU most is pontokat hullajt, akkor óriási problémák lehetnek a háttérben, annak ellenére, hogy építkezés címszó alatt türelmet kért eddig a holland mester. A csapat erősödött Falcao-val, a védelemben a holland Blind is joggal pályázik egy kezdő pozícióra, szóval illene villantani valamit.

Tipp: Manchester United 1.26

A négy tipp eredő oddsza: 15.12