Amikor a „Rókák” kiéneklik a sajtot


Az angol labdarúgó bajnokság 25. fordulójára pontosan kiderült, hogy mennyit is érnek igazából ezek a nagyképű trénerek. Akik nem győzik szájhabos handabandájukkal a saját egójukat fényesre, vakítóan csillogóra polírozni. A lelkük mélyén sokan bíztak abban, hogy ezek a speciális emberek egyszer megkapják, ami kijár nekik a fociból.

Akik a szezon elején, a harsogó angol firkászokkal egyetemben gúnyosan jelölték az első kirúgandó edzők közé a Leicester 64 éves olasz trénerét. Mondjuk, volt hozzá elég muníciójuk. Claudio Ranieri hét országban, tizenhat klubnál dolgozott és éppenséggel elég kevés munkaadójánál töltötte ki a szerződését. A mester leghosszabban a Fiorentinával meg a Chelsea-vel barkácsolt, azt a kétszer négy évet sehol sem tudta megismételni. Tehát volt indok a képzeletbeli lapátra ültetni Claudiót.

De közben történt egy és más.

A sunyin vihogók közül kiesett Mr. Nagypofájú, vagyis José Mourinho. Bizony ő az a híres portugál, aki a tréningek irányítása helyett most éppen a Manchester Unitedhoz próbálja magát beszippantani. Addig bokáztatta a Chelsea-s brigádot, addig terrorizálta az angol bajnoksággal bármilyen kapcsolatban lévőket, hogy a cár-atyuska, Abramovics kitömte a portugál bukszáját, mehetett Isten meg a saját jó hírével ahová akart.

Esetleg a másik nagy arc, a már nem csak 3, de sokkal inkább 5 D-ben vetítő, rosszarcú Luis van Gaal. Annak idején az ő antréja is kellemesen zsibbasztó volt. Nicsak, a nagy hang később egyre halkabb lett. Manapság már csak halvány önvédelmet és egy-két öklendezés szerű támadást adott elő a holland.

Pellegrini meg pont mostanában gondolta ki, hogy neki éppen nem annyira jó a Manchester City. Az óriás tudós, jövő-ember Guardiola viszont olyan hatalmas pénztárcát kap az arab gazdától, amiből akár Putyin hadseregét, de még az Iszlám Államot is tutira legyőzheti.

A legutóbbi fordulóban a Leicester 22,5 milliósra becsült játékosállománya ledöfte a Manchester City 237 millió fontos zsoldosait. Az Etihadban, nem is akárhogyan. A mindenhonnan kipörgetett Huth szórt kettőt, Mahrez egyet. A héten, az egykori dokkmunkás és gyógyszergyári melós Jamie Vardy nem a góljaival villogott, hanem azzal, hogy 2019-ig kikötötte magát a „Rókák” becenevű együtteshez.

Az elnök, a kimondhatatlan nevű Vichai Srivaddhanaprabha boldog, az edző boldog, a játékosok boldogok!

Mindenki boldog! Az szezon elején a Leicester City bajnoki címére ötezerszeres pénzt adtak az angol bukmékereknél!

Fogadjunk, aki megnyeri a pénzt, na, ő lesz igazán a boldog!

Fogadj a megismételt FA Kupa találkozókra!