Akár a Premier League-ben is lehetnénk


Aston Villa 2.00, Döntetlen 3.40, Leeds United 3.70

Nem csak a Premier League-ben nincs pihenő az ünnepek alatt Angliában, hanem az alacsonyabb osztályokban sem. Ugyan december 29-re szerényebb kínálattal örvendeztet meg minket a sorsolás, de a Championship így is egy rangadóval jelentkezik.

Az Aston Villa-Leeds United igencsak pikáns párosításnak ígérkezik, hiszen sokan azt remélik a házigazdáktól, hogy azok után, hogy 2016 nyarán búcsúztak az élvonal küzdelmeitől, azonnal visszajutnak, vagy harcban lesznek a feljutó helyek valamelyikéért. Ehhez képest a 24 csapatos bajnokság 10. helyén állnak félidőben, ami kész csoda ahhoz képest, hogy milyen borzalmasan rajtoltak.

A birminghami klub mindössze a 11. bajnokiján tudott először nyerni, az első tíz meccsükből nyolcszor döntetlent játszottak. Azóta a tendencia fordult, elkezdtek jönni a győzelmek, és a Villa továbbra is őrzi veretlenségét hazai pályán. Ennek tükrében mindenképp érdemes lehet rárepülni egy hazai vagy döntetlen dupla esély fogadásra. Dupla esély – Hazai vagy döntetlen @ 1.27

Az ellenfél az a Leeds United lesz, amely a bajnokság 5. helyén áll hét ponttal megelőzve a Villát, és remek formában van. Az egykor szebb napokat is megélt egyesület a legutóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert, és csak a két elsőtől (Brighton&Hove és Newcastle) kapott ki. Ennek tükrében kijelenthető, hogy két jó formában lévő egyesület feszül majd egymásnak, ahol a Leeds számára a dobogós helyezés, míg a Villa számára a közvetlen élvonalhoz való felzárkózás lehet a legfőbb cél.

Fontos megemlíteni, hogy a másodosztály sorsolásának sajátosságai miatt a két csapat decemberben már játszott egymással, akkor a Leeds hazai pályán 2-0-ra nyerni tudott. Ha ez az eredmény most megismétlődik, akkor az jelentős haszonnal járhat. Leeds nyer 2-0-ra @ 17.00

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Rotherham United 2.90Döntetlen 3.30, Burton Albion 2.40

Nem csak a fent említett rangadót rendezik meg december 29-én, a kevésbé jól csengő Rotherham-Burton találkozó is a csütörtöki program része lesz. Bár elsőre kicsit idegennek hathat a két együttes, de érdemes jobban megnézni, hogy mire is érdemes fogadni.

Nincs mit szépíteni a dolgot, a Rotherham tök utolsó a 24 csapatos ligában, a még éppen bennmaradást érő 21. helyen pedig a Burton tanyázik. A két együttes között kilenc pont a távolság, így gyakorlatilag az utolsó szalmaszál lehet a Burton elleni összecsapás a Rotherham számára.

Ami feltűnő, hogy a Rotherham rengeteg gólt enged, a bajnokság felénél épp 50-szer sikerült bevenni a csapat kapuját. A csapat mindössze kétszer zárt kapott gól nélkül, így most is érdemes lehet arra fogadni, hogy nem ússzák meg. Mindkét csapat szerez gólt – Igen @ 1.88

Érdemes azonban nem leírni a Rotherham együttesét, mert legutóbbi két hazai összecsapásukat hozták, és most sem esélytelenek. Ez azért fokozottan igaz, mert a Burton sorozatban négy meccset is elvesztett, ráadásul idén még egyetlen találkozót sem nyertek idegenben.

Az előző találkozóhoz hasonlóan itt is érdemes lehet a hazai vagy döntetlen dupla esélyt megjátszani, ráadásul itt az oddsz is kedvezőbb. Az előző meccsüket 2-1-re a Burton nyerte. Dupla esély – Hazai vagy döntetlen @ 1.56 

Tipp: Félidő/Teljes játékidő – X/1 @ 7.00