2013 utolsó Premier League fordulója


Everton 1.83, Döntetlen 3.60, Southampton 4.40

Óriási lehetőséget szalasztott el az Everton azzal, hogy 1-0-ra kikapott hazai pályán a Sunderlandtől. Mindenképp a forduló meglepetésének nevezhető, hogy a sereghajtó megverte őket, de ehhez kellett Tim Howard kiállítása és a szabálytalanságért megítélt tizenegyes is. A vereség ellenére továbbra is a dobogó közelében található a kisebbik liverpooli egyesület és a találkozó esélyesének tekinthető. Most sem lesz könnyű dolguk, hiszen a tüntetésektől sem mentes Cardiff City-t legyőző Southampton visszatérhet a győzelmek ösvényére.

Idegenben nem túl jellemző a parádézás a Soton csapatára, a csütörtöki 0-3 kivételével nem sikerült egy gólnál többet rúgni, bár azt az egyet elég megbízhatóan hozzák. A morális előny is mellettük lesz, hiszen a hétközi forduló rávilágított arra, hogy nem lehetetlen legyőzni az Evertont hazai környezetben. Persze nem valószínűsíthető, hogy az idén pusztán második vereségét elszenvedő Everton zsinórban kétszer is nullázna, de mindenképp szoros találkozó várható, melyen nem számíthatunk gólesőre. Mindkét csapat 18-18 gólt kapott eddig, amely mutató a legjobb a ligában. (Alatt 2.5 @ 1.88)

Tipp: Döntetlen @ 3.60

Newcastle 3.85, Döntetlen 3.60, Arsenal 1.95

A Newcastle az egyik legjobb formában lévő csapat jelenleg a Premier League-ben. November óta egy döntetlen és egy vereség szerepel a hét győzelem mellett, így joggal bizakodhatnak a Szarkák abban, hogy sikerül megszorongatni a listavezetőt. Önbizalomban nem lesz hiányuk, hiszen idén többek közt legyőzték már a Chelsea-t és a Manchester United-et is. Egy győzelem esetén három pont távolságra kerülhetnek ellenfelükhöz, amire még a legvérmesebb Castle szurkolók sem számítottak az idény előtt.

Az Arsenal idegenben hangolt erre a mérkőzésre, 3-1-es győzelmük a West Ham otthonában egy három meccses nyeretlenségi szériának vetett véget. Az eredmény ellenére nem volt sima a mérkőzés, hiszen a 68. percben még a kiesés elől menekülő hazaiak vezettek, de Theo Walcott remeklésének köszönhetően sikerült fordítani. A St James’ Parkban nem lesz ilyen könnyű dolguk, hisz az Ágyúsoknak nem sikerült még idegen pontot szerezni olyan csapat ellen, aki a mezőny első felében szerepel.

Tipp:  Kétesély - 1X @ 1.85 

Chelsea 2.20, Döntetlen 3.45, Liverpool 3.40

A Liverpool néhány napon belül másodszor is pályára lép a forduló mérkőzősén, hiszen miután a City-vel játszottak, most a londoni kékek ellen kellene bizonyítani. A Liverpool nem játszott rosszul annak ellenére, hogy 2-1-es arányú vereséget szenvedett, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát.

Emiatt a lista éléről a negyedik helyre estek vissza és a következő mérkőzés sem lesz egyszerű számukra. A City mellett egyetlen csapat van a ligában, aki még nem szenvedett vereséget hazai pályán, és ez a Chelsea. Valószínű, hogy most sem születik vendég győzelem, hiszen a Liverpool idegenben nem remekelt az élbolyban szereplő csapatok ellen, többek közt az Everton és a Newcastle ellen is csak döntetlenre, míg a City és az Arsenal ellen 0 pontra voltak képesek.

A harmadik helyen álló Chelsea emiatt a mérkőzés esélyese, bár az utóbbi időben a tűzzel játszanak, hiszen a nem túl acélosnak nevezhető Swansea-Crystal Palace duó is csak egy gólos vereséget szenvedett a Stanford Bridge-en. Mourinho a nagy csapatok ellen hajlandó konzervatív stratégiával kirukkolni, így nem elképzelhetetlen, hogy a dinamikus footballt játszó Liverpoolt is állóháborúra próbálják kényszeríteni.

Tipp: Hendikepp 0-1 kezdéssel - Döntetlen @ 4.10

Tottenham 1.47, Döntetlen 4.25, Stoke 7.75

Kisebb meglepetésre nem érkezett sztáredző a Spurs kispadjára, hanem 2014/15-ös szezon végéig szóló megbízást kapott Tim Sherwood. Az edző az idegenbeli Southampton elleni sikert követően csütörtökön csak egy 1-1-es döntetlenre vezette csapatát a West Brom ellen. A Stoke masszív kiscsapat benyomását kelti az utóbbi időben, a Newcastle ellen is jól álltak addig, amíg kettős emberhátrányba nem kerültek. Utána sima 5-1 lett a vége, ami tovább rontotta az idegenbeli mérlegüket.

A piros-fehér alakulat pusztán egy alaklommal nyert idegen idén, azt is a 19. helyen álló West Ham ellen tette minimális, 1-0 arányú különbséggel. Bár a Tottenham koránt sem a legjobb szezonját futja, de az eltiltásokkal sújtott vendég csapat ellen kötelező kell legyen a győzelem.

Tipp: Tottenham @ 1.47

A négy tipp eredő oddsza: @ 40.14