Pörögnek tovább a világbajnoki selejtezők


Ukrajna–Koszovó
Az ukránok ebben az évben még nem nyertek tétmérkőzést. Az Európa-bajnokságról igencsak szégyenteljes módon, rúgott gól nélkül, három vereséggel estek ki a három csoportmeccs után. Mondjuk ehhez képest szinte már fejlődésként értékelhető az a két iksz, amit eddig a vb selejtezők alatt összehoztak. Szeptember elején hazai pályán Izlanddal játszottak 1-1-es döntetlent, majd Törökországban 2-2-őt értek el csütörtökön. Utóbbi azért érdekes eredmény, mert fél óra után már 2-0-ra vezettek, de nem sikerült megtartaniuk az előnyt.

Koszovó ellen pályaválasztóként kötelező számukra a győzelem, bár azt vegyük figyelembe, hogy a mérkőzést semleges helyszínen, Krakkóban rendezik majd. Ráadásul Koszovót nem lehet csak egy kézlegyintéssel elintézni, mert bár a horvátok rendesen kipakolták őket (0-6), a finnek ellen idegenben kiharcolt 1-1 azért jelzésértékű minden ellenfél számára.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.60


Wales–Grúzia
Eddig még veretlen Wales vb selejtezőkön: Moldovát gond nélkül elintézték 4-0-ra, majd Ausztriában játszottak 2-2-es döntetlent. A kijutás érdekében az ilyen hazai meccseket mindenképpen be kell húzniuk, úgyhogy nem szívesen lennénk most a grúziai focisták helyében, mert ebből még akár egy olyan gólparádé is lehet, mint Moldova ellen szeptember elején.

Még június első napjaiban, az Európa-bajnokság előtt óriási meglepetésre Madridban verte 1-0-ra Grúzia Spanyolországot. Az grúz labdarúgás feltámadása viszont nem jött el ezzel, hiszen a vb selejtezők során eddig két meccsből kettőt elveszítettek. Igaz, mind Ausztria (1-2) mind pedig Észak-Írország (0-1) kegyetlenül megszenvedett a sikerért.

Ha viszont kijön a lépés Wales-nek vasárnap, akkor csak az lesz a kérdés, hogy mennyi lesz közte.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.92


Izland–Törökország
A világ kedvencévé avanzsált izlandi válogatott nagyjából ott folytatja, ahol az Európa-bajnokságon abbahagyta. Azaz senki nem mehet ellenük biztosra, főleg nem Reykjavíkban. Erről most a finnek tudnának bővebben mesélni, akiket úgy vertek meg 3-2-re csütörtökön, hogy a 90. percben még Finnország vezetett 2-1-re. Ezt megelőzően Ukrajna vendégeként játszottak döntetlent Sigurðssonék.

A török focival már régóta gondok vannak, ezt a gyenge Európa-bajnoki szereplésük is megmutatta. A világbajnoki selejtezők során eddig két pontot gyűjtöttek: előbb a horvátokkal ikszeltek, majd jött a fentebb említett döntetlen Ukrajna ellen. Bár az oddsok nem feltétlenül ezt sugallják, de egyáltalán nem lenne meglepő, ha megfáznának az izlandi őszben.

Tipp: Hazai @ 2.40