Parádés meccsek lesznek vasárnap!


Hoffenheim–Frankfurt
Elképesztő, amit a fiatal kis tacskó edzőember összehozott azzal a csapattal, amivel a büszke, szép termetű, de roppant terméketlen Huub Stevens pont semmire sem jutott! A korábban bántó módon falusi együttesnek aposztrofált Hoffenheim óvatos csendben, minden különösebb média zaj nélkül felballagott a Bundesliga 4. helyére! Annyira jól mozgatta csapatát a még most is csak 30 éves Julian Nagelsmann, hogy nagyon komolyan megsüvegelik. Nem akárkitől leste a foci tudományát, korábban Thomas Tuchel okosítgatta.

Kedden a Frankfurt döglesztő csata után lépett a Német Kupa döntőjébe, kérdés, hogy a Gladbach elleni 120 perces menet, meg a végtelenül idegesítő büntetőzés mit vett ki energia szinten a szervezetükből? Nyilván a hazai pálya előnye a Hoffenheim mellett szól, meg az, hogy nekik nem kellett veretni a kupában. Ezzel a dupla nehézséggel, ha igazán fainak a vendégek, akár sikeresen is leléphetnek idegenből! De ebben elég kevés a fantázia, lévén a Hoffenheim a legutóbbi nyolc hazai meccsén makulátlan győzelmi sorozást vitt be és ebből az egyik a bajor nagyképűek elintézése volt!

Tipp: Hoffenheim–Frankfurt 3-0 @ 12.00


Tottenham–Arsenal
Megmondom az őszintét: nem tartom karizmatikus egyéniségnek a női arcú hazai, de különben argentin edzőt, ezt a kimondhatatlan nevű férfit! Erre most a liga elején púposkodnak, alig lemaradva a Chelsea-től és akár egy nagy hajtással még a bajnoki cím is megszerezhető. Annyira biztosak a várható csillogásban a Spurs vezetői, hogy a következő szezonra – gondolva a BL sorozatra – a Wembley-be vitték a meccseiket. Átépítik a White Hart Lane-t, ahol csak 35 ezren leshetik a banda sziporkázását, ráadásul két böszme oszlop mögül kell hajladozni a jobb panoráma érdekében. Erre beidegesedtek a górék és 2018-ra kivarrják a stadionjukat 60 ezresre, addig meg marad a legendás Wembley.

Vasárnap az Arsenal ellen még a régi bódéban iparkodnak és most úgy fest, meg is lesz ennek a serénykedésnek az eredménye. Pazar formában mozognak a hazaiak, Wenger vendégedző meg ide-oda vergődik a kicsi siker és a nagy égés között. Az FA Kupa azért jelent valami sugárzást, de nem ők az esélyesek. Pláne, hogy a Spurs zsinórban nyolc meccsen szétnyerte magát!

Tipp: Tottenham–Arsenal 3-2 @ 17.00


Inter-Napoli
Nehezen hihető az olaszok hempergésében az idegenbeli siker, de most ez simán előfordulhat. A Napoli büszke, harcias módon bemutatja, ami ebben a ligában szokatlan. Nyernek, távol az otthonuktól! Kicsit félve még bekalkulálható, hogy a vasárnapi ellenfelek az Olaszországban ócsított döntetlent kinyuvasztják magokból, de erre inkább ne fogadjon senki.

Csak a nagyon elvakult Inter szurkolók építenek a múlt BL győzelmére! A jelen sokkal rosszabb, mint azt korábban gondolták. Kicsit szánalmas ennek a legendás klubnak a vergődése, akár még azt is lehetne jelezni, hogy csúfos. De ilyen utat járt végig a vendég Nápolyi szelet is, aztán tessék... Igen, ez lehet a jövő, de a ma ennél sokkal feketébb! Mondhatni kék-feketébb! Mert vasárnap megcibálják a hazaiak utolsó, kicsit porosodó scudettóját. A vendégek keményen – jó, hát persze olaszokhoz mértem keményen – odavágnak, aztán hazautaznak egy kicsit Vezúvozni, három pontot szórva magukra. Ez nem kérdés!

Tipp: Inter–Napoli 0-1 @ 12.00