Öt csatár, akik pótolhatják Ibrahimovic játékát


Zlatan Ibrahimovic már biztos nem a Manchester United színeiben fog játszani a következő szezonban és hiánya óriási űrt okoz majd José Mourinho csapatában – hacsak nem találnak egy olyan támadót, aki pótolni tudná őt. 

De vajon ki tudná hosszú távon helyettesíteni a zseniális csatárt? Ennek az írásnak nem célja, hogy a világ legjobb támadóját megtalálja – ez már csak terjedelmi okokból sem lehetséges – helyette inkább sorra vesszük a lehetőségeket.

 

Antoine Griezmann

Sokáig bőven volt arra esély, hogy a francia csatár az Old Traffordon folytatja majd pályafutását. A Twitteren már az is kiderült, hogy Griezmann szimpatizál a MU-val, szóval ezen biztos nem múlott a dolog. Aztán jött a bejelentés, hogy az Atlético Madrid nem igazolhat új játékost 2018 januárjáig, Griezmann pedig nem szeretné cserben hagyni a csapatát, ezért most nyáron biztos marad Madridban. Persze később ettől még összejöhet a klubváltás. 

Antonie Griezmann egy sokoldalú támadó, aki a jobb és a baloldalon egyaránt bevethető, de középen is jól érzi magát – bármelyik topcsapatban megállná a helyét. A legutóbbi szezonban 49 tétmeccsen 25 gólt szerzett, ebből ötöt a Bajnokok Ligájában. Ez a teljesítmény garantálja, hogy a Premier League-ben sem lógna ki a sorból, sőt!

 

Romelu Lukaku

Lukaku a Premier League góllövőlistáján olyan csatárokat utasított maga mögé a szezonban, mint Harry Kane, Diego Costa és persze Ibrahimovic. Ez már önmagában elég indok ahhoz, hogy az Evertonnál nagyobb presztízsű klubhoz szerződjön és magyarázatot is nyújt arra, miért tudná pótolni Zlatant. 

Hat éve rúgja a bőrt Angliában és elég tapasztalatot gyűjtött ahhoz, hogy húzóember legyen bárhol. Ráadásul Lukaku nem hosszabbított szerződést a Goodison Parkban, szóval elég valószínű, hogy nyáron távozik. Az Old Traffordon biztos tárt karokkal fogadnák.

 

Andrea Belotti

A cikkben felsorolt öt csatár közül talán ő a legkevésbé ismert arc. Esetleges leigazolása ugyanazokat a kérdéseket vetné föl a MU-nál, mint amikor Matteo Darmian érkezett a Torinóból. Andrea Belotti ugyanúgy a Torino játékosa, ebben a szezonban 32 meccsen 27 gólt szerzett és a játéka illene Mourinho koncepciójába.

Belotti gyakorlatilag a semmiből robbant be és jelenleg Európa egyik legveszélyesebb támadója. Nem csak Ibrát tudná pótolni, de árnyékékként is bevethető, ami szintén hiányposzt lesz hamarosan a Manchester Unitednál, amennyiben Rooney esetleg távozik. Mindössze 23 éves, így leigazolása hosszú távra is megoldást jelenthetne – ezért viszont alsó hangon 80 millió fontot kéne kifizetnie érte a MU-nak.

 

Kylian Mbappé

Ez talán egy kicsit vakmerő elgondolás, de Kylian Mbappé mindössze 19 évesen már bizonyított Európa egyik legerősebb bajnokságában. Az első szezonja során 24 gólt szerzett, ebből ötöt a Bajnokok Ligájában – ezt a produkciót nem szükséges megmagyarázni.

Persze, erre azt lehet mondani, hogy ő ugyanolyan fiatal tehetség, mint Rashford, csak éppen nem saját nevelésű. Ugyanakkor biztos felpezsdítené a United jelenleg elég lapos támadószekcióját. A Monaco legalább 100 millió eurót szeretne érte, ami arra is rámutat, hogy durván elszaladtak az árak, de Mourinhónak érdemes lenne megfontolni a leigazolását, mert olcsóbb már úgysem lesz.

 

Sergio Agüero

A Sunday Times írt arról nem rég, hogy a Manchester United lecsapna városi riválisa legjobb csatárára. Két dolog juthat eszünkbe ennek kapcsán – a MU tényleg Agüero vitathatatlan zsenialitása miatt venné meg őt vagy csupán azért, hogy legyen mit a City-sek orra alá dörgölni.

Agüero pályafutásának legjobb szezonját töltötte égszínkék mezben: 42 meccsen 31 gólt szerzett, ebből nyolcat a BL-ben. Nem túl valószínű, hogy megtörténik a klubváltás, nagyjából 5% esély van erre. Viszont ha mégis összejönne, akkor az volna igazán emlékezetes, ha az ő segítségével lehetne bajnok a Manchester United, azok után, hogy az argentin játékosból a City-ben vált magasan jegyzett labdarúgó.