Olaszország v Spanyolország: Szakértők egymás között


A Párizsban megrendezésre kerülő Olaszország-Spanyolország találkozó egyszerre minősül a legnagyobb rangadónak az Eb nyolcaddöntőinek sorában, másrészről pedig revánsnak a 2012-es Eb fináléért.

Az Unibet két szakértője Paolo Bandini és Terry Gibson ekképpen latolgatja az esélyeket a derbi előtt:

Csapathírek

Paolo Bandini Olaszországról: A Marca spanyol sportnapilap olvasói egy heti felmérés során úgy nyilatkoztak, hogy az olasz csapatból Antonio Candraeva játékától tartanak a leginkább. Mindenesetre most jelentősen megkönnyebbülhetnek, mivel a Lazio középpályása nem épült fel a Svédország ellen szerzett combsérüléséből, azért biztosan lemarad a nyolcaddöntőről.

Alessandro Florenzi minden bizonnyal visszatér a jobbhátvéd pozícióba, annál is inkább mivel Federico Bernardeschi is sérüléssel bajlódik, Matteo De Sciglio a balszárnyon kezdhet Matteo Darmian helyett, egyébként pedig valószínű, hogy Conte szövetségi kapitány azokra a játékosokra számít elsősorban, akik Belgium és Svédország ellen lehetőséget kaptak.

Az elmúlt napok edzései zárt kapuk mögött zajlottak, ezzel pedig sok találgatásra való okot kínált az újságíróknak, akik arra gyanakodnak, hogy Conténak van még trükk a tarsolyában, talán hogy megváltoztatja az alapfelállást 3-5-2-ről 3-4-3-ra.

Spain Training Session - UEFA Euro 2016 : News Photo

Terry Gibson Spanyolországról: A spanyol kapitány nem változtatta meg a kezdőcsapatát a csoportmérkőzések során, ami Cseh, - illetve Törökország ellen jó döntésnek bizonyult és bár utána elterjedtek olyan elképzelések, hogy Horvátország elleni csoportrangadó előtt felforgatja a kezdő tizenegyet. Utólag valószínűleg azt kívánja bár megtette volna.

A kroátoktól elszenvedett pofon után adekvátnak tűnik a kérdés, ezúttal fog-e változtatni a mester, vagy ragaszkodik az állandó kezdőjéhez? Véleményem szerint ragaszkodni fog.

Forma

Bandini: Belgium elleni lenyűgöző, illetve a svédek ellen az utolsó percben bebiztosított győzelmével az azurrik elérték a céljukat, mivel megnyerték a csoportot. Ebbe még az is belefért, hogy egy erősen felforgatott összeállításban kikapjanak Írországtól.

FBL-EURO-2016-MATCH35-ITA-IRL : News Photo

Gibson: A hispán együttes magabiztosan kezdte a tornát –még ha csak egy kései Pique góllal is verte a cseheket –, Törökország ellen viszont már ellenállhatatlanul játszott a „vörös fúria” és egyértelműen bejelentkezett a címvédésért ezzel a teljesítménnyel. Sok embert ezek után meglepetésként ért a horvátoktól elszenvedett fiaskó – de engem nem feltétlenül. A spanyol válogatott túlságosan önelégült lett, főleg Morata gólja után, ami később megbosszulta magát.

Véleményem szerint elsősorban a védelemben voltak problémák, amit elsősorban az okozhat, hogy a gárda két belső védője Sergio Ramos és Gerard Pique már rengeteg siker és trófea után hajlamosak lettek a hanyag játékra és nem kommunikáltak a pályán sokszor megfelelően.

Azonban ha megkapják a megfelelő utasításokat, akkor pillanatok alatt képesek minden idegszálukkal újra a meccsre koncentrálni, ezzel pedig kétségkívül a tornán szereplő együttesek közül a legmasszívabb belső védelmet alkotva.

A kulcsember

Italy v Republic of Ireland - Group E: UEFA Euro 2016 : News Photo

Bandini: Az olasz válogatott valószínűsíthetően nagy nyomás alatt kényszerül játszani az egész mérkőzésen ezért a védekezési feladatokkal ellátott játékosoknak kiemelkedő szerepük lehet, elsősorban Leonardo Bonuccinak, akinek saját feladata ellátása mellett számos labdát is kell szereznie, hogy a taljánok tudják indítani a széleket ezzel próbálva majd veszélyesen kontrázni.

Gibson: David De Gea még mindig viszonylag rutintalan, ami a válogatottbeli fellépéseket illeti, ráadásul erősen a lelkén szárad a horvátoktól kapott második gól is. Hogy stabilizálja a helyét a hispánok kapujában sokkal dominánsabb személyiségnek kell lennie, neki kell fegyelmeznie a Ramos-Pique kettőst abban az esetben, ha azoknak érezhetően lankadna a figyelme.

Volt alkalom, hogy kétszer védett óriásit a két belső védő hibája után, mégsem rótta meg őket egy szóval se. Persze nem lehet könnyű utasítani vagy éppen leteremteni egy fiatal játékosnak két ilyen régi veteránt, de minél hamarabb eltanulja ezt is a MU kapusa, az csak annál jobb lesz számára.

Biztos dolog

Bandini: Az olasz válogatott eddig tíz sárga lapot gyűjtött be a tornán, többet, mint bármelyik másik együttes. Ráadásul csak három olyan gárda van, ami összességében is többet szabálytalankodott az azurriknál. Ezért most is elkerülhetetlennek tűnik, hogy a kártyák száma ne emelkedjen 3.5 fölé1.50.

Gibson: Alvaro Morata remek teljesítményt nyújt eddig az Európa-bajnokságon, három eddigi szerzett góljával az együttes legjobb góllövője, aki a nyolcaddöntő során is nyerő ember lehet. Az esély, hogy ezúttal is a kapuba találjon3.30.

 

Hosszú lövés

FBL-EURO-2016-MATCH32-CRO-ESP : News Photo

Bandini: Alvaro Morata idén 26 alkalommal volt kezdő a Juventusban, mégis begyűjtött kilenc sárga lapot, többet, mint Bonucci, Chiellini, Barzagli. Utóbbiak ráadásul kiválóan ismerik a nyáron a Realhoz visszatérő centert, ezt pedig igyekeznek is minden bizonnyal kihasználni. Most a sansz, hogy a meccs első sárga lapját Morata kapja23.00.

Gibson: Úgy vélem Spanyolország ezúttal magabiztos győzelmet fog aratni, kettő vagy annál több góllal. Sokan úgy vélik, hogy hosszú meccsre kell berendezkednünk kevés góllal, hosszabbítással, én viszont –mint említettem – nem értek ezzel egyet. Amennyiben a spanyol gárda a legjobbját adja hasonló eredmény születhet, mint a két együttes négy évvel ezelőtti összecsapásán az akkori döntőben.

Ezt az esélyt csak növelheti, hogy Olaszország nem számíthat ezúttal olyan kreatív játékosaira, mint Claudio Marchisio vagy éppen Marco Veratti.

A tippem, hogy Spanyolország nyer -1 hendikepről4.40.

Konkrét tipp

Bandini: Olaszország – Spanyolország 0-15.40

Gibson: Olaszország – Spanyolország 0-317.00