Nyolc furcsa klubcímer a labdarúgás világából és ami nincs mögöttük


Először kezdjük egy kis magyarázattal:

1.Tudom, hogy a felsorolt címerek közül néhányat már nem használnak.

2.Viszont ez hidegen hagy. 

Na, lássuk.

 

UC Sampdoria

Köztudott, hogy a genovai együttes két klub egybeolvadásával jött létre hetven évvel ezelőtt. Ami viszont már kevésbé ismert, hogy a háttérben brit gyökerű szervezetek is munkálkodtak, de erről sajnos nem maradt fönt sok minden. 

Most viszont itt az ideje, hogy mindenki megtudja az igazságot: a Sampdoria nem más, mint Jamie Hewlett (brit képregényrajzoló, designer – a szerk.) találmánya, aki leginkább a Gorillaz zenekar fikciós karaktereinek megalkotásáról híres. 

Úgy hírlik, hogy a genovai klub biztosít majd helyszínt a jövőben számos művészeti és zenei produkciónak, de ezeket még nem ismerni pontosan. Néhány kiszivárgott dokumentum viszont az Unibetnél landolt, melyekből kiderül: Damon Albarn (a Gorillaz megálmodója és létrehozója, illetve a Blur nevű britpop együttes tagja – a szerk.) nagy szerepet játszott abban, hogy elhitesse, a Sampdoria 2013 előtt is létezett már. Amint többet megtudunk erről, jelezzük.

 

Columbus Crew

1994 áprilisa, Ohio. Három férfi sztriptíz táncos munka után iszogatott. Egy újabb nehéz éjszakán voltak túl: lármás közönség és még a latex rendőrjelmez is kiszakadt. Egyre csak fogytak sörök és ekkor jött az ötlet: egyesülniük kell!

Egy hónappal később már igencsak előrehaladott állapotban volt a dolog és megtartotta első alakuló ülését az Erotikamunkások Radikális Országos Szakszervezete azaz EROSZ (az eredeti szövegben Campaign for the Representation of Erotic Workers azaz CREW – a szerk.) Akkor még nem tudták, hogy életük legfontosabb éjszakája ez és ugyanúgy mérföldkő a szakma életében.

Húsz évvel később a szervezet már egy sokszínű szociális mozgalommá nőtte magát, ami nagy befolyással bírt a politikára, az oktatásra és a sportra is. Különös tekintettel a labdarúgásra és ennek köszönhetően jött létre a „The Crew” fantázianevű futball klub is.

 

AS Roma

Az 1920-as években igazi gasztroforradalom söpört végig Itálián. Az egészet egy helyi háziasszony indította el, aki bizarr körülmények között ugyan, de rájött arra, mennyire jó is a farkastej. Ezután nem volt megállás és a farkastej a pénzes római elit egyik kedvenc csemegéje lett.

Manapság persze ez az egész történet furcsának tűnik. Ugyanakkor cáfolhatatlan történelmi bizonyítékok állnak rendelkezésre annak kapcsán, hogy az olasz farkas populációt alaposan megtizedelte az a periódus, amikor a farkastej roppant nagy népszerűségnek örvendett.

 

BK Hacken

Sok szívmelengető történet mögött súlyos dolgok húzódnak a háttérben. Ebben az esetben a cornwalli futballisták szomorú sztorijáról van szó, akiknek a pályáját beszántották, hogy az helyet adjon az Éden-projektnek 2001-ben.

A svédországi Göteborgban újjászervezett klub a címerében állít emléket ennek az eseménynek.

 

VV Noordwijk

A hollandiai Duin- en Bollenstreek régió mindig is élen járt a szexuális felvilágosításban. Ennek eredménye a VV Noordwijk címere is.

 

Aris Thessaloniki

Ha járatos vagy a görög istenségek világában, akkor valószínűleg már fölismerted a címerben szereplő figurát, aki nem más, mint Ritmusosz, a lábdob istene. Ami viszont sokak számára ismeretlen, hogy Ritmusosz amikor épp nem az élők sorából eltávozott rockereket szervezi bandákba a túlvilágon, akkor kedvenc sportjának, a labdarúgásnak hódol. Így már teljesen érthető, hogy az Aris Thessaloniki miért helyezet őt a címerébe.

 

CD Cobresal

A bányászatnak nagy hagyományai vannak Chilében. Az 1960-as években Eduardo Frei Montalva kormánya programot indított annak érdekében, hogy élettelen tárgyakat képezzenek ki bányásznak, ezzel segítve a termelést. Az évtized végére a tárnák már tele voltak szorgos tárgyakkal, úgymint porszívók, ruhásszekrények, kémények és tolltartók.

Némely keményen dolgozó tárgyból valóságos celeb lett. Ott van például Alfredo, a kiválóan ásó kuka. Vagy éppen Luciana, a gémkapocs, akinek ereje ugyan nem sok volt, de annál hasznosabbnak bizonyult a biztonsági intézkedések terén. A leghíresebb mind közül pedig Juanito, a focilabda.

Harminc kemény, a föld alatt töltött év után igazi nemzeti hőssé vált és a CD Cobresal a címerébe emelte őt.

 

Sheikh Russel KC

 

Na, ehhez viszont már én sem tudok mit hozzáfűzni.