Női Eb: Marozsán Dzseniék a favoritok – megint


Még soha nem volt ekkora érdeklődés női focitorna iránt, ami azt jelenti, hogy lassan talán a szebbik nem futballja is elfoglalja méltó helyét a sportok között, és megszűnik az a felfogás, amely szerint a labdarúgás a férfiak kiváltsága. Persze, Svédországra már rég nem ez a gondolkodás jellemző, úgyhogy nem is véletlen, hogy ezek a komoly a jegyeladások Skandináviában tapasztalhatóak, de most a média is a várakozások feletti szinten figyel az északi eseményre. Egyébként a jegyek sem csak a hazaiak meccseire fogynak, hiszen azok már rég teltházasok, a többi mérközésre is viszik, mint skandináv gyerek augusztusban az epret szamócát.

Svédország eddig rendezett már férfi vb-t és Eb-t (1958, 1992), illetve női vb-t (1995), úgyhogy ezzel a mostanival megvan nekik a focitornák grand slamje. Göteborgban gyakorlatilag ugyanúgy készülnek, mintha a férfiak Eb-jét rendeznék, felcicomázták a várost zászlókkal és poszterekkel, úgyhogy este, az Eb hivatalos nyitómeccsén ideális körülmények között eshet egymásnak Svédország és Dánia válogatottja (Svédország 1.55, döntetlen, 4.00, Dánia 5.25) – az első mérkőzés, a csoport másik találkozója délután hatkor lesz, amelyen Olaszország (1.80) és Finnország (4.00) csap össze (döntetlen 3.60). Ezzel már be is mutattuk az A-csoportot, amelyben a házigazda svédek számítanak favoritnak (Eb-győzelmükre 5.00-ös szorzóval lehet fogadni), akik az első, 1984-es kontinensviadalt húzták be, azóta pedig három ezüst- és három bronzéremmel számítanak a női Eb-k történetének harmadik legeredményesebb nemzetének.

A B-csoport is egy skandináv rangadóval nyit, a második legeredményesebb nemzet, Norvégia (1.70) küzd meg ugyanis Izlanddal (4.50, döntetlen 3.75), majd a címvédő, hétszeres győztes és a legutóbbi öt tornát zsinórban nyerő Németország (1.15) rohanhatja le Hollandiát (17.00, döntetlen 6.50). A németek egyébként valószínűleg az egész csoporttal így fognak tenni, de az se lenne meglepetés, ha sorozatban hatodik, összességében pedig nyolcadik kontinensbajnoki címüket is megszereznék – végső győzelmük 2.25-szörös pénzt fizet, legjobb négybe kerülésüket pedig mindössze 1.05-ös oddsszal lehet megtenni.

A C-csoportba került a torna második legesélyesebb csapata, Franciaország (4.25 az oddsz az Eb-győzelmükre), illetve a 2009-es finnországi kontinensviadalon a döntőben a németektől 6–2-es verést benyelő Anglia. Ez a két válogatott az utolsó körben vívja majd rangadóját, pénteken mindkét alakulat esélyesként lép pályára: Franciaország (győzelem 1.10, döntetlen 8.00, vereség 16.00) Oroszország ellen, míg Anglia (győzelem 2.10, döntetlen 3.45, vereség 3.20) Spannyolország ellen kezd.

Végig is szaladtunk a mezőnyön, ugyanis a női Eb-t három csoporttal és 12 résztvevővel rendezik meg, vagyis a csoportok két legjobbja mellett a két legjobb harmadik is továbbjut a negyeddöntőkbe. A finálét július 28-án rendezik Stockholm külvárosában, Solna 50 ezres stadionjában (30 ezer nézőt engednek majd be, ebből 22500-nak már megvan a jegye), vagyis két és fél hét női foci áll előttünk, és egy valószínűleg minden eddiginél színvonalasabb torna – nemcsak a körítést és a lebonyolítást, de a játékot is tekintve, a női foci ugyanis a fejlődésnek egy olyan szakaszában jár, amikor két torna között is látványos előrelépéseket lehet tenni.

Hazánk hírnevét Kulcsár Katalin játékvezető és Kulcsár Judit asszisztens öregbíti majd – remélhetőleg inkább észrevétlenül, mint látványosan –, mivel azonban a Nationalelf tízes mezét Marozsán Dzsenifer fogja viselni, a magyarok közül a legtöbben valószínűleg a német válogatott újabb sikeréért fognak szorítani, és nekem sincs jobb tippem, mint az, hogy a női mezőny egyeduralkodója nyolcadik kontinensgyőzelmét is behúzza.

Tipp: a 2013-as női Eb győztese Németország @ 2.25


90 PERCES VISSZATÉRÍTÉS!

Te is utálod, amikor a fogadásodat elszúrja egy gól az utolsó percben? Ezzel mi is így vagyunk, ezért most a Női Európa bajnokság alatt, ha a fogadásod nyerésre áll a 90. perc után, de elveszíted a hosszabbítás miatt, akkor tétedet teljes mértékben visszatérítjük!


A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!