Nézd nálunk a Holland bajnokságot!


Hogy érezzük, az élet lassan visszatér a régi kerékvágásba, még a topligák beindulása előtti fokozatos ráhangolódás részeként a hétvégén elkezdődik a holland Eredivisie, hogy az agyolvasztó hőségben kovászos uborkát szopogatva legalább egy kicsivel nagyobb mozgásterünk legyen a hétvégi tippsorunk összeállításakor. Mivel néhány magyar futballista továbbra is Hollandiában játszik – illetve természetesen mivel pl. az Ajaxnak mindig is megvolt a szurkolótábora Magyarországon –, az sem utolsó szempont, hogy az Eredivisie összes meccsét sztrímelhetjük az Unibeten, tehát ha érdekel, hogy alakul Otigba Kenny sorsa a Heerenveennél, mikor kap lehetőséget Babos Gábor és Bodor Boldizsár a NAC-nál, hány gólt lő és hány gólpasszt oszt ki Németh Kritya a Rodában, akkor gyorsan menjen a fenti link a könyvjelzők közé, és ne menjetek messzire!

A bajnokság favoritja természetesen a PSV-korszak végeztével a teljhatalmat Frank de Boer vezetésével átvevő Ajax, amely a legutóbbi három kiírást is behúzta – na, meg hosszabbításban a szuperkupát is az Alkmaar ellen. Egyelőre – azok után, hogy tavaly ősszel a társaság a BL halálcsoportjában mutatta meg magát Európának (Dortmund, Real Madrid, Man City volt még a négyesben) – a csapatot nem szedték szét annak ellenére, hogy többek között Siem de Jongra, Christian Eriksenre és Toby Alderweireldre is volt topligás érdeklődő az elmúlt hónapokban, sőt sikerült kölcsönvenni Bojan Krkicet a Barcától, cserébe pedig nagyjából csak a Törökországba igazoló Ryan Babel szolgálatairól kellett lemondaniuk, de ez meg ugye messze van az érvágástól. (Pár fiatal is távozott, Derek Boerrigter pl. a padról a Celticbe.)

Három bronzérem után egy ezüst is összejött a PSV-nek, amely nyilván nem szeretne ezen a szinten elidőzni, de azzal együtt, hogy ők számítanak a kettes számú esélyesnek (@ 3.15), nem érzem úgy, hogy a vezetőedzőnek idén nyáron kinevezett Phillip Cocu-vel rögtön megtörnék az Ajax egyeduralmát, pláne legnagyobb értékeik, Strootman és Mertens Olaszországba igazolása után. Mark van Bommel visszavonult, a rutint a középpályán az egykori PSV-játékos, a QPR-tól kölcsönvett Pak Dzsi Szung adhatja.

A harmadik pályázó Ronald Koeman bronzérmes Feyenoordja (@ 7.50), de a Twente (@ 15.00) vagy az Alkmaar (@ 17.50) bajnoki címe már komoly meglepetés lenne. A magyaros csapatok közül az Otigba Kennethet foglalkoztató Heerenveennek lehet a legnagyobb esélye a dobogóra kerülésre (@ 10.00), de Németh Krisztián Rodájától (@ 50.00) vagy Babos Gábor és Bodor Boldizsár Bredájától (@ 150.0) ez már nagyon komoly bravúr lenne.

Tipp: a holland bajnokságot az Ajax nyeri @ 2.00


Utazz a világbajnokságra! Játssz nálunk és utazz egy barátoddal Brazíliába a világbajnokság döntőjére! A díj tartalmazza az utazás költségét, 4 éjszaka szállást és 2 jegyet a döntőre. Ezen felül pedig 1000€ is kiosztásra kerül hetente!