Vb: Van élet az 5-1 után?


Spanyolország 1.50, döntetlen 4.50, Chile 6.60
Igen keményen átgázolt Spanyolországon Hollandia múlt pénteken: Robbenék 5-1-re verték a világbajnoki címvédőt. Noha a spanyol csapat van annyira profi, hogy simán talpra állhat még egy ilyen megsemmisítő vereség után is, de Chile ellen ez nem lesz egyszerű. Viszont ha most nem nyernek a spanyolok, akkor gyakorlatilag elkezdhetnek csomagolni.

A B csoport másik meccsén Chile meggyőző játékkal győzött 3-1-re Ausztrália ellen. Tetszetős, gólra törő játékuk sok gondot okozhat a spanyol védelemnek. Tavaly szeptemberben 2-2-es döntetlent játszottak Spanyolországgal barátságos meccsen. Ez volt az első olyan mérkőzés, ahol nem Spanyolország nyert, ugyanis ezt megelőzően a két ország csatája rendre hispán győzelmet hozott.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.73

Scorecast/wincast tipp: Villa gólt lő, és a spanyolok nyernek @ 3.00

Kamerun 5.30, döntetlen 3.90, Horvátország 1.67
Vereséggel kezdte világbajnoki szereplését Kamerun: 1-0-ra kaptak ki Mexikótól és igazából az az egy gól simán lehetett volna három is, ha nem bénáznak annyit a játékvezetők azon a meccsen (is). Ez a hetedik vb, melyre az afrikai ország válogatottja kvalifikálta magát, viszont a csoportból mindössze egyszer jutottak tovább, még 1990-ben. A 2010-es vb-ről három vereséggel mentek haza és most sem lenne túl meglepő egy hasonló szereplés.

Ugyanis a horvátok egyáltalán nem játszottak rosszul a Brazília elleni 3-1-re elbukott nyitómeccsen. Sőt, ha a házgazdákat nem segíti oly’ látványosan a japán bíró, akkor talán simán leikszeltek volna Neymarékkal. Egyébként ez vereség igencsak demoralizálóan hatott a csapatra – legalábbis a meccs utáni nyilatkozatokból erre lehet következtetni. Ugyanakkor a balkáni csapatok küzdeni tudását ismerve, nem okozna különösebb meglepetést, ha behúznák a Kamerun elleni meccsen a három pontot.

Tipp: Kamerun nem szerez gólt @ 2.10

Scorecast/wincast tipp: Olic lövi az első gólt, és Horvátország nyer @ 7.00

Kolumbia 2.10, döntetlen 3.30, Elefántcsontpart 3.75
Két győztes csatája a C csoportban – akár így is jellemezhetnénk ezt a találkozót. Kolumbia meglehetősen könnyedén verte a görögöket 3-0-ra, ennyi gólt nagyon rég nem kaptak egy meccsen a hellének. Persze ehhez a győzelemhez az is kellet, hogy rögtön az első percekben óriásit hibázzon a görög védő. Egyébként a kolumbiai válogatott tavaly október óta veretlen, mérlegük azóta 4-4-0.

Elefántcsontpart még vesztésre állt félidőben Japán ellen, majd a második játékrészben fordítani tudtak. Ez volt a második győzelmük ebben a naptári évben. Kolumbiával még soha nem játszottak, viszont az elmondható, hogy világbajnokságon dél-amerikai csapattól eddig még mindig kikaptak (2006-ban Argentínától, 2010-ben pedig Brazíliától).

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.77 

Scorecast/wincast tipp: Drogba gól és döntetlen @ 10.50