Vb: Újabb sztárcsapat búcsúzhat


Dél-Korea 2.45, döntetlen 3.30, Algéria 3.05
Döntetlen játszott Oroszországgal Dél-Korea az első csoportmeccsén (1-1). Egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé ugyanakkor utoljára 2010-ben sikerült három pontot begyűjteniük világbajnokságon (akkor Görögországot verték meg 2-0). Ez viszont ne tévesszen meg senkit, ugyanis Korea afféle görög specialistává avanzsált az utóbbi években, hiszen vb előtti felkészülési meccsen is legyőzték a helléneket csakúgy, mint világbajnokság egyik legnagyobb meglepetéscsapatát, Costa Ricát. Ezen kívül négy vereséget könyvelhettek el maguknak (Mexikó, USA, Tunézia, Ghána) és ezeken a vesztes meccseken még gólt sem tudtak rúgni, ellenben kaptak tizenegyet.

Nagy lehetőség előtt áll Algéria, hiszen ha begyűjtik a három pontot, azzal életben tartanák továbbjutási esélyeiket. Belgiumtól ugyan kikaptak (2-1), de nem hiányzott sok ahhoz, hogy ikszre hozzák azt a meccset. Masszív csapat az algériai válogatott és ezt felkészülési meccsei is bizonyítják: három győzelemmel hangoltak a vb-re (Szlovéniát, Örményországot és Romániát verték meg).

Tipp: X2 @ 1.59

Scorecast/wincast tipp: Slimani gól és döntetlen @ 12.00

USA 4.80, döntetlen 3.80, Portugália 1.77
Azzal, hogy tegnap Ghána leikszelt a németekkel, igencsak felértékelődött az amerikaiak 2-1-es győzelme az afrikai válogatottal szemben. Érdekesség, hogy az USA legutóbbi három meccsét egyaránt ilyen arányban nyerte meg (közvetlenül a vb előtti két felkészülési mérkőzésen Nigériát és Törökországot is 2-1-ra múlták felül). A 2002-es vb-n már legyőzték a luzitánokat 3-2-re, ezt megelőzően pedig két barátságos meccset játszottak velük: ’92-ben amerikai győzelemmel, míg ’90-ben portugál sikerrel ért véget a találkozó.

Nagy kérdés, hogy Portugália mennyire tudja magát összeszedni a németek elleni megsemmisítő vereség után (4-0). Úgy hírlik, hogy CR7 nem játszik majd, de nem is ez a legnagyobb probléma feléjük. Egyszerűen azt láthatjuk, mint a spanyolok esetében: ötlettelen, enervált játék, mintha a játékosok nem is szívesen utaztak volna ki Brazíliába. Nem lenne túl meglepő, ha tovább folytatódna az erre a vb-re igencsak jellemző tendencia, azaz az európai csapatok korántsem zökkenőmentes szereplése. (Igaz néhány kivétel most is erősíti a szabályt, például a franciák jól játszanak és a hollandokra sem lehet panasz).

Tipp: 1X @ 2.07

Scorecast/wincast tipp: Dempsey gól és az USA nyer @ 8.50