Vb-selejtezők: a törököknek otthon sikerülhet legyőzni Hollandiát?


Bulgária 2.25, döntetlen 3.30, Csehország 3.05
Mivel Dánia valószínűsíthetően simán elveri Máltát, a bolgároknak mindenképpen nyerniük kell hazai pályán a csehek ellen, hogy meg tudják tartani a második helyet Olaszország mögött a B-csoportban. Persze, elképzelhető, hogy mindez kevésnek bizonyul majd a pótselejtező kiharcolásához, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy ennek a csoportnak a másodikja bizonyul majd a leggyengébbnek, ami azt fogja jelenteni, hogy az előkelő hely ellenére lecsúszik a pótselejtező lehetőségéről. Ugyanakkor lesben kell állniuk a bolgároknak, mert ha az nem is valószínű, hogy Románia kikap hazai pályán Észtországtól, az könnyen előfordulhat, hogy sem Izland, sem pedig Szlovénia nem tud majd győzni idegenben.
Tipp: Bulgária–Csehország 1 @ 2.25


Törökország 2.45, döntetlen 3.65, Hollandia 2.55
A törököknek neki kell esniük Hollandiának, mert sanszos, hogy a tőlük csak gyengébb gólkülönbséggel lemaradó románok többgólos győzelmet aratnak Észtország ellen. A probléma csak az, hogy Hollandia akkor is veszélyes ellenfél, ha már nincs tétje az aktuális mérkőzésnek – ezt azt hiszem, mi mind megtanultuk egy életre, de még az is lehet, hogy olyan mélyen beleivódik a kollektív tudatalattinkba, hogy a hollandoktól való félelem olyan lesz számunkra, mint a germánoknak a hunoktól való rettegése... Ennek ellenére a török válogatott mentalitása és felkészítése azért képessé teszi arra, hogy hazai környezetben, tökéletes formaidőzítéssel, a selejtezősorozat legjobb játékát nyújtva leverjék a már kísérletező Louis van Gaal csapatát – persze, mindennek össze kell jönnie ehhez, az viszont nem valószínű, hogy a vendégeknek megint úgy adjon a gép, mint pénteken Amszterdamban, úgyhogy mehet a hazai, de biztosítsuk be magunkat, hátha végül mégis sikerül elbénázniuk Sahinéknak, a török–magyarhoz hasonlóan.

Tipp: Törökország–Hollandia 1 (döntetlen esetén a tét visszajár) @ 1.82


Norvégia 2.45, döntetlen 3.50, Izland 2.65
Az a szürreális helyzet állt elő ebben a csoportban, hogy a vendégeknek még bőven van esélyük a pótselejtező elérésére, míg a hazaiak már matekozni sem tudnak az előző fordulóban Szlovéniában elszenvedett sima vereséget követően. Mivel a szlovének Svájcban vendégeskednek, előfordulhat, hogy nem is tudnak pontot szerezni, így az egy pontos előnyének köszönhetően Izland akár még vereséggel is meg tudná tartani a második helyét – és ebben az esetben egy döntetlennel pedig be is tudná biztosítani a pótselejtezőt, ugyanis ha a második helyen, de a mostani 16 ponttal fejezik be a sorozatot, akkor még az is benne van a pakliban, hogy lemaradnak a rájátszásról... A vendégeknek tehát mindenképpen győzelemre kell játszaniuk, a három ponttal ugyanis tükörsimán, minden egyéb eredménytől függetlenül bent vannak a playoffban – vagyis történelmet írnak. Izland eddigi idegenbeli meccsein a Cipruson elszenvedett 1–0-ás vereséget követően Albániában és Szlovéniában is 2–1-re tudott győzni, Svájcban pedig 4–1-ről sikerült egyenlítenie, a gólszerzéssel tehát nem lesz gondja, már csak az a kérdés, hogy legközelebbi rokonaik mennyire fogják megnehezíteni a dolgukat, és 0–2-vel repülnek–e haza (@ 12.50), vagy a jól bevált 1–2-re (@ 11.00) végeznek-e a csapatok – én inkább utóbbira hajlok, és noha a 0–1-nek is van realitása (@ 8.50), a sportszerűség jegyében arra számítok, hogy mindkét oldalon lesz majd találat, de egyébként a hazai csapat nem szerez gólt opció is megfontolandó @ 3.10-ért.
Tipp: mindkét csapat gólt szerez @ 1.92


Svájc 2.10, döntetlen 3.50, Szlovénia 3.30
A följebb már vázolt viszonyoknak megfelelően Szlovéniának meg kell próbálnia megütni a vb-re már biztosan kijutott svejci csapatot abban bízva, hogy Izland nem tudja elhozni mind a három pontot a nagy testvér otthonából, és akkor Handanovicék egészen biztosan pótselejteznek. A probléma ezzel csak az, hogy Svájc utoljára tétmeccsen két évvel ezelőtt, Walesben szenvedett vereséget, hazai pályán pedig legutóbb több, mint három évvel ezelőtt kaptak ki, Angliától. Az előjelek alapján tehát nem tűnik túl valószínűnek a vendéggyőzelem, de erre a meccsre már könnyen elképzelhető, hogy a hazaiak némiképp kieresztenek, és inkább saját testi épségükért fognak aggódni, semmint azért, hogy érintetlen maradjon a hálójuk.
Tipp: gólok száma a vendégcsapatnál > 1.5 @ 3.10


A tippsor eredő szorzója: @ 24.37