Vb: Pályán a 2010-es döntősök!


Mexikó 2.25, döntetlen 3.10, Kamerun 3.65
A közép amerikai ország igencsak neccesen kvalifikálta magát a világbajnokságra, a negyedik helyet csípték el a CONCACAF zóna selejtezőcsoportjában. Ez ugyan nem ért továbbjutást, de rájátszást annál inkább. Ezt pedig sikerrel vették a mexikóiak, Új-Zélandot kettős győzelemmel ütötték ki a nyeregből (otthon 5-1, idegenben 2-4). Mindez még a tavalyi év végén történt, idén már csak barátságos meccseket játszottak, szám szerint hetet. Ebből hármat megnyertek, kétszer játszottak döntetlent és a legutóbbi kettőt elveszítették Bosznia és Portugália ellen (mindkét mérkőzésen 1-0-ra kaptak ki).

Kamerun az első helyen végzet selejtezőcsoportjában, Líbiát, Kongót és Togót előzték meg. A rájátszásban aztán Tunéziát ejtették ki: egy idegenbeli 0-0-át követően hazai pályán 4-1-re győztek ellenük. Ebben a naptári évben öt felkészülési meccset játszottak; Moldovát és Macedóniát megverték, 2-2-es döntetlent játszottak Németországban (!), Portugáliától és Paraguaytól viszont kikaptak. Érdekesség, hogy a két győztes meccset gól nélkül hozták le, míg a másik három mérkőzésen összesen kilenc gólt kaptak.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 1.48

Spanyolország 1.80, döntetlen 3.45, Hollandia 5.10
A vb második napján megismétlődik a 2010-es dél-afrikai világbajnokság döntője. Akkor a spanyolok 1-0-ra verték Hollandiát, hosszabbítás után azóta nem is játszott egymással a két csapat. Egyébként a címvédő Spanyolország veretlenül jutott ki a vb-re, és idén mind a három felkészülési meccsét megnyerte. Még márciusban az olaszokat verték 1-0-ra, majd Bolívia és El Salvador ellen egyaránt 2-0-ra győztek.

A hollandokat sajnos nem kell nagyon bemutatni. Elég, ha annyit mondunk, hogy Amszterdam és nyócegy… A világbajnokság kezdetéig négy barátságos meccset játszott az Oranje, március elején 2-0-ra kikaptak a Franciáktól, majd 1-1-es döntetlent játszottak Ecuadorral. Legutóbbi két meccsüket megnyerték Ghana (1-0) és Wales (2-0) ellen.

Tipp: Villa gólt rúg, és a spanyolok nyernek @ 4.10

Chile 1.42, döntetlen 4.50, Ausztrália 8.50
A B jelű csoport másik párosítása már kevésbé izgalmas, két, világbajnokságokon nem túl eredményes csapat játszik egymással. Chile ritkán szokott vb-n meccset nyerni – már ha éppen kijutnak, mondjuk négy évvel ezelőtt kettőt is behúztak a csoportkörben. A dél-amerikai selejtezőcsoport harmadik helyéről jutottak ki, a világbajnokság előtti felkészülési meccsekből hármat megnyertek és Németországtól kikaptak 1-0-ra.

Ausztrália Japán mögött, a második helyről jutott ki az ázsiai selejtezőcsoportból, és egyébként nem ez az első alkalom, hogy Chilével játszanak. A ’74-es vb-n 0-0-s döntetlent hozott a két ország csatája és valószínűleg most sem számíthatunk földöntúli izgalmakra. Egyébként az ausztrálok idén még nem nyertek meccset: 1-1-es döntetlent játszottak Dél-Afrikával és kikaptak Ecuadortól (3-4) és Horvátországtól (0-1).

Tipp: Félidőben X @ 2.25

A kombináció eredő szorzója @ 13.65