Vb: Megtörténhet az izlandi csoda?


Románia 2.10, döntetlen 3.30, Görögország 3.55
Magabiztosan várták a románok ezt a párharcot - és ugyan még semmi sem dőlt el - de a 3-1-es görögországi vereség után igen nehéz helyzetbe került a Picurka-csapat. Idegenben szerzett góljuk, és a hazai környezet reménykedésre adhat okot, de itt véget is ér a felsorolás. Két kulcsemberük (Bourceanu és Lazar) eltiltás miatt nem játszhat kedd este, ráadásul  hírek szerint a csapaton belül elég komoly ellentétek vannak. Talán ez a magyarázata a védelem gyenge teljesítményének. Ebben a naptári évben hat meccset játszottak otthon, ebből négyet megnyertek, döntetlent játszottak Szlovákiával és kikaptak selejtezőn Törökországtól 2-0-ra.

Sokat megélt görög szurkoló cimborámat is meglepete, hogy hármat rúgott pénteken a hellén nemzet csapat. Ugyanis ez utoljára 2012 augusztusában fordult elő utoljára, egy Norvégia elleni barátságos találkozón. Tétmeccsen pedig 2011nyarán lőttek kettőnél többet, akkor Málta volt az ellenfelük. Visszatérve az aktuális mérkőzésre: ez a győzelem volt a hetedik sikerük zsinórban és ha nem is nyernek majd most Bukarestben, de több mint valószínű, hogy ők jutnak tovább.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.00

Horvátország 1.35, döntetlen 4.50, Izland 10.00
A vártnál sokkal nehezebb lett Horvátország dolga, legalább egy gólt illet volna szerezniük az odavágón. Mondjuk a 0-0-s döntetlen inkább nekik kedvez, mintsem az Izlandnak, de azért nem árt majd észnél lenniük. Már csak azért is, mert katasztrófális a horvátok 2013-as hazai mérlege. Négy meccsből hármat elbuktak, csak a szerbek elleni rangadót nyerték meg márciusban. Skócia és Belgium selejtezőn tudott Zágárábban nyerni, míg Portugália barátságos meccsen verte meg őket.

Mondjuk Izland közel sem képvisel olyan játékerőt, mint az előbb említett három csapat, de ha hozzák a pénteki formájukat, akkor igencsak megszorongathatják a horvát válogatottat. És ne feldjük el azt sem, hogy ebben az évben már játszottak két bravúros döntetlent a csoportmeccsek alatt, egyet Svájcban, amikor 4-1-es állásról hozták döntetlenre a meccset, a másikat meg a Norvégia ellen (1-1). Egy iksz most az ő továbbjutásukat jelentné (kivéve persze a 0-0), és ez legalább akkora melepetés lenne, mint a görögök három rúgott gólja volt.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.80

Svédország 2.55, döntetlen 3.25, Portugália 2.80
Hősiesen állta a portugál rohamokat Svédország, az első félidőben még akár vezetést is megszerhezhették volna, ha egy kicsit jobban koncentrálnak. A második játékrészben viszont góllá érett a portugál mezőnyfölény, így egy gólos hátrányból várhatják a visszavágót Ibrahimovicék. A rúgott gól hiánya okozhat némi fejtörést a svédeknek, de náluk játszik a világ egyik legjobb csatára, aki bármikor képes betalálni. Annyira csapnivalóan meg egyszerűen nem játszhat mégegyszer, mint tette azt a múlt héten.

Szóval még nem dőlhetnek kényelmesen hátra a portugálok, borzasztó nehéz meccs vár rájuk Svédországban. Idegenbeli mérlegük ebben az évben 3-1-1, Izraelben ikszeltek még az év elején (3-3), és Brazíliától kikaptak szeptemberben. Utoljára 2008-ban játszottak a svédeknél, az a meccs 0-0-s döntetlennel végződött. Egyébként utoljára 1984-ben tudták legyőzni Portugáliát egy idegenbeli Eb-selejtezőn. Hazai pályán pedig még régebben tudtak felülkerekedni a luzitánokon, 1981-ben 3-0-ra győztek szintén Eb selejtezőn.

Tipp: Ibrahimovic gólt lő @ 2.60

Franciaország 1.35, döntetlen 4.40, Ukrajna 9.20
Pénteken mindenki láthatta, hogy hiába van egy válogatott tele egyénileg kiváló labdarúgókkal, ha az nem képes csapatként funkcionálni. A 2-0-s ukrajnai vereségük ugyan még nem a világ vége, de nagyon nehéz helyzetbe kerültek a franciák. Hazai mérlegük ebben a naptári évben 3-0-2, a spanyoloktól és a németektől kaptak ki otthon. Abban bízhatnak, hogy Ukrajnát eddig mindig megverték pályaválasztóként. Mondjuk most három gólt kéne lőniük (és egyet sem kapni) ami szinte lehetetlennek tűnik most.

Igazából az ukránok semmi mást nem tettek, mint folyatatták idei nagyszerű sorozatukat. Két döntetlent leszámítva az összes meccsüket megnyerték az idén, szám szerint kilencet. Ami még igazán bámulatos, hogy legutóbbi nyolc meccsükön még gólt sem kaptak. Mondjuk minden sorozat megszakad egyszer...

Tipp: Ukrajna jut tovább @ 1.40

A kombináció eredő szorzója @ 20.38