Vb: Már ma meglehet az E csoport egyik továbbjutója


Svájc 5.00, döntetlen 3.55, Franciaország 1.80
Az E jelű csoport két éllovasa csap össze magyar idő szerint este kilenckor Salvadorban. Mindkét válogatott megnyerte első meccsét, aki pedig ezen az összecsapáson begyűjti a három pontot, gyakorlatilag továbbjutott. Csak emlékeztetőül: Svájc az utolsó percben szerzett góllal verte meg Ecuadort 2-1-re és ugyan a legutóbbi vb-n nem jutottak tovább csoportjukból, de azért többnyire be szoktak kerülni a legjobb 16 közé – már ha éppen kijutnak egy világbajnokságra.

Sima győzelmet aratott Honduras ellen Franciaország, ráadásul Benzema majdnem mesterhármast lőtt (második gólját végül a hondurasi kapus öngóljaként könyvelték el). Svájc ellen már nem lesz ilyen könnyű dolguk, de van annyira összeszedett ez a francia válogatott, hogy már most bebiztosítsák a továbbjutást. Egyébként a legutóbbi három meccsük Svájc ellen egyaránt döntetlenre végződött (vb 2006: 0-0, Eb selejtező 2005: 1-1, Eb selejtező 2005: 0-0).

Tipp: 1X @ 2.00

Scorecast/wincast tipp: Pogba gól és döntetlen @ 21.00

Honduras 5.75, döntetlen 3.85, Ecuador 1.65
Ha fönti bekezdésben taglalt csapatok meccsét a két győztes találkozójaként aposztrofáltuk, akkor erre a mérkőzésre simán használhatjuk a „két vesztes találkozója” kifejezést. Azt meg senkinek nem kell külön elmagyarázni, hogy aki itt is kikap, az kezdhet csomagolni… Egyébként Hondurasnak ez a harmadik világbajnoki szereplése, a csoportból még soha nem jutottak tovább. Sőt, még győzni sem tudtak. Hét vb-meccsből négyet elveszítettek és háromszor ikszeltek (ebből kettő még 1982-ben történt).

Derekasan helytállt Ecuador Svájc ellen, de nem jött nekik össze még a döntetlen sem. Ez a harmadik világbajnokság melyen részt vesznek, legutóbb 2006-ban jutottak ki, akkor továbbmentek a csoportjukból. Ugyanakkor nincs túl jó formában a dél-amerikai csapat: ebben az évben csak egy Ausztrália elleni barátságos meccset nyertek meg. Emellett kétszer ikszeltek és kétszer kikaptak.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.92

Scorecast/wincast tipp: A. Valencia gól és Ecuador nyer @ 5.60

Argentína 1.11, döntetlen 9.50, Irán 18.00
Igencsak megizzadtak Messiék Bosznia ellen, de ha nagy nehézségek árán is, végül begyűjtötték a három pontot. Még egy győzelemmel pedig simán továbbjutnak. Irán ellen pedig nem kérdés, hogy csak a győzelem elfogadható.

Már csak azért is mert a közel-keleti alakulat nem egy világverő együttes – mondjuk ezt a vb előtt is lehetett sejteni. Viszont aki végigszenvedte a Nigéria elleni meccsüket az láthatta, hogy gyakorlatilag egy megye kettes csapat is több fantáziával képes futballozni, mint a perzsa állam válogatottja. Ilyenformán akár egy jó egy gólos hendivel is megtehetjük az argentin győzelmet.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), Argentína nyeri a meccset @ 1.36 

Scorecast/wincast tipp: Messi gól és Argentína nyer @ 1.64