Vb: Két gólszegény meccs a láthatáron


Kolumbia 1.85, döntetlen 3.25, Görögország 5.25
A második helyről jutott ki a világbajnokságra Kolumbia, mindössze két ponttal maradtak le az első helyezett argentinok mögött. Világbajnokságon utoljára 1998-ban vettek részt, akkor nem mentek tovább a csoportból. A C csoport csapatait elnézve még azt is gondolhatnánk, hogy na, majd most összejön a kolumbiai továbbjutás, viszont azt is látni kell, hogy ebben az évben Kolumbia három barátságos meccsből csak egyet nyert meg, mégpedig a legutóbbit, Jordánia ellen (3-0). A másik két nem túl veretes ellenféllel döntetlent játszottak (Tunéziával 1-1, majd Szenegállal 2-2).

A görgök pótselejtezőn harcolták ki a világbajnoki részvételt, miután másodikak lettek csoportjukban. Romániát otthon 3-1-re verték (egyébként három gólt egy meccsen Isten tudja mikor lőttek előzőleg) majd idegenben egy 0-0-át hoztak össze. A vb előtt négy felkészülési meccset játszottak, ezeken összesen rúgtak két gólt (mindkettőt Bolíviának, azt a mérkőzést 2-1-re megnyerték). Dél-Koreától kikaptak 2-0-ra, illetve 0-0-s döntetlent játszottak Portugália és Nigéria ellen.

Tipp: Gólok száma 1.5 alatt @ 2.45

Uruguay 1.42, döntetlen 4.40, Costa Rica 9.50
Az ötödik helyen végzett Uruguay a dél-amerikai selejtezőcsoportban, így pótselejtezőn kellett kiharcolniuk a továbbjutást. Jordániával kerültek össze, idegenben 5-0-ra lemosták őket, hazai pályán már megelégedtek egy 0-0-ával. A vb előtt három felkészülési meccset játszottak: Ausztria ellen ikszeltek (1-1), Észak-Írországot és Szlovéniát legyőzték (1-0 és 2-0).

Costa Rica utoljára a 2006-os vb-re jutott ki, viszont három vereség után mentek is haza. Most Uruguay, Olaszország és Anglia mellet sincs sok esélyük maradandót alkotni. A CONCACAF zóna második helyéről jutottak ki az USA mögött, ebben az évben öt barátságos meccsből hármat elvesztettek, egyszer játszottak döntetlent és csak Paraguay-t verték meg. Utoljára 2009-ben játszottak az Urukkal, a 2010-es vb pótselejtezőjén. Akkor otthon 1-0-ra kikaptak tőlük, idegenben 1-1-et értek el.

Tipp: Suarez gólt lő és Uruguay nyeri a meccset @ 2.28

 

A kombináció eredő szorzója @ 5.59