Vb: Európa vs. Közép-Amerika


Hollandia 2.15, döntetlen 3.35, Mexikó 3.60
Félelmetes formában futballozik Hollandia, csoportjukból három győzelemmel jutottak tovább. Ezekből nyilván a spanyolok 5-1-es megsemmisítése volt a legemlékezetesebb, és ugyan az ausztrálok (3-2) és Chile (2-0) ellen már nem ment olyan gördülékenyen a játék, de azért azokat a meccseket is behúzták. Nem mellesleg ők rúgták a legtöbb gólt a csoportkör alatt (tízet) és ez a gólérzékenység igencsak kifizetődő lehet Mexikó ellen. Még akkor is, ha biztos nem rendeznek gólparádét ellenük.

Ugyanis Mexikó elsősorban a remek védekezésének és stabil csapatjátékának köszönheti, hogy továbbjutott a csoportból. Roppant kellemetlen ellenfél tud lenni és összesen egy gólt kapott a társaság három meccs alatt. Kolumbiát 1-0-ra verték, majd következett a házigazda brazilok elleni meccs, ami gól nélküli döntetlennel ért véget, majd Horvátország ellen győztek 3-1-re. Tétmeccsen utoljára a ’98-as vb-n játszottak Hollandiával, az a mérkőzés 2-2 lett.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.72

Scorecast/wincast tipp: Az első gólt Van Persie lövi és Hollandia nyer @ 6.50

Costa Rica 2.50, döntetlen 3.10, Görögország 3.15
Senkinek nem árulunk el nagy újdonságot azzal, hogy Costa Rica a vb meglepetéscsapata. A sokak által előre lesajnált gárda először Uruguay 3-1-es legyőzésével hökkentette meg a világot, majd még nagyobbat szólt, amikor az olaszokat verték 1-0-ra. Anglia ellen már csak egy 0-0-s döntetlenre futotta erejükből, de így is csoportelsőként jutottak tovább. Kérdés, hogy a jó forma mennyire tartós náluk, de azért ők az esélyesebbek a továbbjutásra.

Ugyanis valószínűleg a görögök maguk sem hitték el, hogy ilyen teljesítménnyel továbbjutottak. Plusz azt se felejtsük el, hogy ha a játékvezető nem nézi szabálytalanságnak Samaras bénázását az Elefántcsontpart ellen az utolsó percben, akkor a hellének is csomagolhattak volna rögvest. Na de nem ez történt, az utolsó csoportmeccsen ajándék büntetővel 2-1-re nyertek a görögök. Előtte Japán ellen harcoltak ki 0-0-át, az első csoportmeccsükön pedig Kolumbia verte őket 3-0-ra. Szóval összesen két gólt rúgtak három meccs alatt a görgök, ami amúgy nem nagy újdonság, de az már inkább annak számít, hogy a védelmük már nem olyan legendásan stabil, mint az elmúlt években volt.

Tipp: Costa Rica jut tovább @ 1.75

Scorecast/wincast tipp: Ruiz gól és Costa Rica nyer @ 6.00