Vb: dél-amerikaiak egymás közt


Brazília 1.55, döntetlen 3.40, Chile 6.10
Két győzelem (Horvátország 3-1 és Kamerun 4-1), illetve egy döntetlen után (Mexikó 0-0) az első helyről jutott tovább Brazília. Igaz, a csoportmásodik Mexikónak is hét pontja gyűlt össze, de a házigazda braziloknak kettővel jobb volt a gólarányuk. Nagy talány ez a mostani brazil csapat, meccseiket nézve óhatatlanul valamiféle hiányérzet mardossa az embert, de nehéz lenne megfogalmazni, hogy mi az. Az viszont biztos, hogy az egyenes kieséses szakaszban már jóval több kell, mint amennyit a csoportkörben produkáltak. A horvátokat a bíró segítségével győzték le, Mexikóval egyszerűen nem tudtak mit kezdeni, Kamerun meg a 32-es mezőny egyik leggyengébb csapat volt, szóval az ellenük aratott fölényes győzelem annyira nem mérvadó.

Chile viszont egyáltalán nem gyenge, sőt. A második helyről továbbjutó válogatott gond nélkül verte a spanyolokat (2-0) és Ausztráliát (3-1), egyedül a bombaformában lévő hollandoktól kaptak ki 2-0-ra. Tavaly két barátságos meccset is játszottak aktuális ellenfelükkel: Brazíliában 2-1-re kikaptak, míg a semleges pályán (Torontóban) lejátszott mérkőzés 2-2-re végződött. Egyénileg képzett, technikás játékosok alkotják a chilei együttest, és a csapatként is jól funkcionál a társaság. Ha nem a házigazdák ellen játszanának, akkor valószínűleg ők lennének a favoritok, de így erősen kétséges a továbbjutásuk.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.84

Scorecast/wincast tipp: Az első gólt Neymar lövi, és a brazilok nyernek @ 4.50

Kolumbia 1.94, döntetlen 3.40, Uruguay 4.20
Száz százalékos teljesítménnyel vette a csoportkört Kolumbia: Görögországot (3-0), Elefántcsontpartot (2-1), és Japánt (4-1) is megverték. A kilenc rúgott gól önmagért beszél, csak a hollandok tudtak ennél többször betalálni három meccs alatt. Természetesen a világbajnoki selejtezők során kétszer már megmérkőztek egymással a csapatok, mindkét alkalommal a hazai csapat nyerte az összecsapást (Uruguay-Kolumbia 2-0 és Kolumbia-Uruguay 4-0).

Ugyanakkor Uruguay támadósora jelentősen gyengült azáltal, hogy Suarezt hazaküldték az ominózus harapás miatt. A Liverpool csatára két gólt vállalt csapata csoportkör alatt szerzett négy találatából, hovatovább Angliát az ő vezérletével verték 2-1-re. (Csak a rend kedvéért idézzük fel: Costa Rica 3-1-es vereséget mért rájuk, Olaszországot pedig 1-0-ra győzték le, így hat ponttal mentek tovább a második helyről.)

Tipp: Kolumbia jut tovább @ 1.48

Scorecast/wincast tipp: Rodrigez gól és Kolumbia nyer @ 5.00