Vb: Bemutatkozik az Afrikai Nemzetek Bajnokságának döntőse


Irán 4.50, döntetlen 3.40, Nigéria 1.90
Története során negyedik alkalommal szerepel Irán világbajnokságon és nem mondhatnánk, hogy sikert sikerre halmoztak eddig. A csoportból egyszer sem sikerült továbbjutniuk és mindössze egyszer zsebelték be a három pontot, 2006-ban egy Angola elleni csoportmeccsen. 2014-es mérlegük sem sokkal jobb; hat mérkőzést játszottak le ebben az esztendőben, ebből egy volt tétmeccs: a Kuvait elleni Ázsia kupa selejtezőt meg is nyerték március elején 3-2-re. Majd sorozatban három iksz következett Fehéroroszország (0-0), Montenegró (0-0) és Angola ellen (1-1), legutóbbi meccsükön pedig ismét győzelemnek örülhettek, amikor 2-0-ra verték Trinidad és Tobago válogatottját.

Nigéria pocsék formában játszotta le a vb előtti felkészülési meccseket, ugyanakkor ezt megelőzően harmadikok lettek az Afrikai Nemzetek Bajnokságában, februárban. Majd márciustól júniusig bezárólag négy barátságos meccset játszottak le, mérlegük három iksz (Mexikó 0-0, Skócia 2-2, Görögország 0-0) és egy 2-1-es vereség az USA-val szemben. Ott voltak az előző vb-n is, akkor két vereség és egy döntetlen után estek ki a csoportból. Egyébként a továbbjutás csak ’94-ben és ’98-ban sikerült nekik, de akkor rögtön utána kiestek.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 1.64

Ghána 2.40, döntetlen 3.35, USA 3.10
Február elsején játszották az Afrikai Nemzetek Bajnokságának döntőjét, melyen Ghána végül büntetőrúgások után maradt alul Líbiával szemben. Ezt követően három felkészülési meccsen léptek pályára: Montenegró és Hollandia egyaránt 1-0-ra verte őket, majd a legutóbbin 4-0-ra győztek Dél-Korea ellen. Érdekesség, hogy az USA-val a 2010-es és a 2006-os vb-n is játszottak és mindkétszer 2-1-re nyert az afrikai csapat. Ráadásául a négy évvel ezelőtti világbajnokságon a legjobb 16 között verték meg az amerikaiakat.

Az Egyesült Államok viszonylag magabiztosan, négy ponttal megelőzve a második helyezett Costa Ricát jutott ki csoportjából a vb-re. Ebben a naptári évben hat barátságos meccset játszottak, mérlegük 4-1-1. Érdekesség, hogy az Ukrajna elleni 2-0-ra elbukott találkozó kivételével mindegyik meccsen két gólt rúgtak és csak a dél-koreai, illetve az azerbajdzsáni válogatott nem tudott ellenük betalálni.

Tipp: 1X @ 1.40

Belgium 1.42, döntetlen 4.65, Algéria 8.00
Veretlenek ebben az évben a belgák és selejtezőcsoportjukból is veretlenül jutottak tovább, kilenc pontot verve a második helyezett horvátokra. Visszatérve idei teljesítményükre, 2-2-es döntetlennel nyitottak Elefántcsontpart ellen, majd megverték Luxemburgot (5-1), Svédországot (2-0) és Tunéziát (1-0). Algériával eddig két barátságos meccset játszottak eddig: 2003-ban 3-1-es belga sikert, egy évvel ezelőtt pedig 0-0-s döntetlent hozott a két válogatott összecsapása.

Algéria kizárólag európai csapatok ellen játszott felkészülési meccseket és mindet meg is nyerte (Szlovénia 2-0, Örményország 3-1, Románia 2-1). Ez a negyedik világbajnokság, melyre kvalifikáltak, de a csoportból még soha nem mentek tovább. 2010-ben két vereség és egy döntetlen után estek ki.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.02

A kombináció eredő szorzója @ 4.64