Vb: Az utolsó esély a kijutásra


Izland 4.00, döntetlen 3.45, Horvátország 1.95
Még mindig hihetetlen, hogy Izland a második helyen végzett az E csoportban, megelőzve Szlovéniát és Norvégiát. Ennél már csak tényleg az lenne durvább, ha kiejtenék a horvátokat, de azért erre vajmi kevés az esély. Egyébként kétszer már játszottak Horvátország ellen, még a 2006-os vb selejtezőjében. Akkor 4-0-ra nyertek a horvátok Zágrábban, majd 4-0-ra Reykjavíkban. Most is déli szomszédunk az esélyesebb, még akkor is, ha Izland öt meccs óta veretlen. Legutóbb Norvégiában értek el 1-1-es döntetlent, de a szeptemberben lejátszott, svájci 4-4-es döntetlenjük is figyelemre méltó eredmény. Náluk erősebb csapatot viszont nem szoktak legyőzni.

A horvátok Belgium mögött és Szerbia előtt végeztek az A jelű csoportban és igazából a lehető legkönyebb ellenfelet kapták. Legutóbbi két tétmeccsükön vereséget szenvedtek, Skóciában 2-0-ra kikaptk, előtte pedig Belgiummal nem bírtak hazai pályán (1-2). A skóciai vereségük volt ebben az évben az első idegenbeli kudarcuk.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.10

Görögország 2.00, döntetlen 3.20, Románia 4.20
A görögök pont úgy játszanak mostanság, ahogy azt már évekkel ezelőtt megszokhattuk tőlük. Azaz masszív védekezésből főképp kontrajátékra építenek, és ez elég is volt ahhoz, hogy elcsípjék a pótselejtezős helyet a bosnyákok mögött (akik egyébként csak jobb gólkülönbségük miatt előzték meg Görögországot). Szóval a hellén célfutball hatmeccses győzelmi szériát eredményezett, és június óta még gólt sem kaptak. Viszont nem is lőttek sokat,  tétmeccsen egyedül Lichtenstein ellen sikerült két gólt szerezniük. Hazai környezetben utoljára 2008-ban szenvedtek vereséget, ami igen korrekt statisztika.

A románokat jól ismerjük a csoportunkból és bár "szerethető válogatottunk" képtelen volt legyőzni őket, de azt azért láthattuk, hogy nem annyira erős ez a román csapat. Az egymás elleni eredmények alapján azt gondolhatnánk, hogy ők az esélyesebbek Görögország ellen, azonban az aktuális formát nézve ez már korántsem olyan biztos. Ebben a naptári évben háromszor játszott idegenben Románia és csak Andorrát tudták megverni, míg a hollandoktól négyet kaptak, velünk meg ugye ikszeltek Budapesten.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 1.5 @ 2.50

Portugália 1.64, döntetlen 3.75, Svédország 5.70
Az oroszokkal folytatott versenyfutásban maradt alul Portugália, igaz csak egy ponttal csúsztak le az első helyről. Hazai pályán öt meccsen léptek pályára 2013-ban, Oroszországot és Luxemburgot kapott gól nélkül verték el selejtezőn, Izraellel ikszeltek (1-1). Ezen felül még két barátságos mérkőzést játszottak pályaválasztóként, Ecuadortól kikaptak az év elején, Hollandiával 1-1-es döntetlent játszottak augusztusban. A legutóbbi kettő, svédek elleni meccsük gyaránt 0-0-s döntetlent hozott, mindkettő európa bajnoki selejtező volt 2008-2009-ben.

Svédországnak gyakorlatilag esélye sem volt az első hely megszerzésére a németekkel szemben. Júniusban idegenben kaptak ki az osztrákoktól, ez volt talán az egyik legnagyobb meglepetéseredmény a C jelű csoportban. Legutóbbi meccsükön nem bírtak Németországgal, 5-3-as vereségbe szaladtak bele hazai pályán. Ha olyan csapattal akadnak össze, amelynek soraiban legalább egy épkézláb támadó van, nem ússzák meg kapott gól nélkül a kilencven percet.

Tipp: Gólok száma a hazai csapatnál 2 @ 3.40

Ukrajna 3.10, döntetlen 3.20, Franciaország 2.40
Nagyszerűen játszik idén az ukrán válogatott, de így is egy ponttal maradtak le az angolok mögött. Tíz meccsből nyolct megnyertek, Kamerunnal és Angliával 0-0-s döntetlent játszottak. Legutóbbi hét meccsükön még gólt sem kaptak, viszont 24-et lőttek (mondjuk ebből 17-et San Marino kapott tőlük). A tavalyi Eb-n 2-0-ra nyertek a franciák ellen, egy hasonló győzelem most sem lenne különsebben meglepő.

Ugyan a franciák megnyerték legutóbbi három mérkőzésüket, de ellenfeleik nem voltak túl erősek (Finnország, Ausztrália, Fehéroroszország). Idén csak a Fehéroroszország elleni meccsüket tudták megnyerni idegenben, Grúziában és Belgiumban ikszeltek (mindkét meccs 0-0 lett), Braziliától és Uruguaytól kikaptak.

Tipp: Ukrajna nyeri a meccset @ 3.10

A kombináció eredő szorzója @ 55.34