A válogatott sörmeccsel búcsúzik a szezontól


Magyarország 1.30, döntetlen 4.75, Kuvait 9.00
Egervári Sándor sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy elsősorban győzelem a cél a csütörtöki barátságos meccsen. Bár a kapitánynak nem szokása előre elárulni a kezdőt, de annyit már tudunk, hogy a kapuban Bogdán kezd, míg elől Bödétől várhatjuk majd a gólokat. Rajtuk kívül Kanta József és Lovrencsics Gergő játékára is nagy esély van. Sérülés miatt viszont egészen biztosan nem játszik Pintér Ádám és Mészéros Norbert.

Ami a magyar csapat aktuális formáját illeti, három mérkőzésen léptek idén pályára hazánk fiai, és mindhárom alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Barátságos meccsen a fehéroroszokkal játszottunk 1-1-et, majd selejtezőn a románokkal 2-2-őt Budapesten. Törökországban is ikszeltünk (1-1), Böde gólja egy pontot ért. A selejtező csoportban jelenleg 11 ponttal a másodikok vagyunk.

A kuvaiti labdarúgást egyáltalán nem kell alábecsülni, bár inkább a '70-es és '80-as években nyújtottak (magukhoz képest) kiemelkedő teljesítményt. 1982-ben kijutottak a Vb-re is. Jelenlegi erejüket nehéz megítélni, mert az elmúlt években rendre ázsiai csaptokkal játszottak. 2013-ban nyolc meccsen lépett pályára a kuvaiti válogatott, öt győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegük. A legyőzöttek között van Jemen, Szaud-Arábia, Bahrein, Thaiföld, és Palesztina. Iránnal ikszeltek, Iraktól és az Egyesült Arab Emirátusoktól kikaptak. Idegenben nem megy nekik, egyedül Thaiföld legjobbjait tudták legyőzni vendégként (1-3), pár nappal ezelőtt. Ezt megelőzően sorozatosan kikaptak, ha nem ők voltak a pályaválasztók; ezen vereségek alkalmával még gólt sem lőttek. Pedig Üzbegisztán, Irak és az Egyesült Arab Emirátusok nem tűnnek borzalmasan nehéz ellenfélnek.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.70