USA - Németország - Szakértői előzetes


Vajon folytatódik az USA remek világbajnoki szereplése aton Németország ellen, akik csak döntetlent játszottak Ghána ellen? A volt német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann néz farkaszemet Joachim Löw-vel, akárcsak két szakértőnk Janusz Michallik és Raphael Honigstein .

CSAPAT HÍREK

Janusz Michallik (USA): A magas tempó, hőmérséklet és páratartalom ellenére az amerikai válogatott megúszta komolyabb sérülés nélkül a Portugália elleni meccset. Matt Besler ugyan összeszedett egy kisebb sérülést, de Jürgen Klinsmann megerősítette, hogy Németország ellen már ismét bevethető lesz a játékos. Egyetlen apró kérdőjel azonban mégis akad,  Alejandro Bedoya a lecserélést követően nem festett valami jól. Jozy Altidore továbbra is sérült, és a csapat valószínűleg a már bevált 4-2-3-1-es formációban lép pályára a kiváló formában játszó támadóval, Clint Dempsey-vel a soraiban.

Raphael Honigstein (Németország): Joachim Löw számára ugyan adott a lehetőség, hogy néhány helyen váloztasson a csütörtöki mérkőzésen, de ne számítsunk radikális húzásokra a recifei meccsen. Sami Khedira és Jerome Boateng is felépült a kisebb sérüléséből, amit a ghánai 2-2 alkalmával szedtek össze. Boateng valószínűleg kezdeni fog a jobb oldalon, de lehet, hogy Bastian Schweinsteiger megérne egy próbát Khedira helyett. Erik Durm képes lenne gye kis lendületet adni a német csapatnak a bal szélen, de Benedkt Höwedes jóval tapasztaltabb játékos. Philipp Lahm a kritikák ellenére minden bizonnyal marad a pálya közepén. Thomas Müller helye betonbiztos a kezdőben, akinek a szeme alatti sérülést nem kellett varrni, elég volt ragtapsszal kezelni azt. Mesut Özil pozíciója is fix, viszont a harmadik támadó kiléte kérdéseket vethet fel. Löw akár fontolóra is vehetné, hogy Andre Schürrle kezdjen az USA ellen, Miroslav Klose szinte biztos, hogy ismét a padon nyitja a mérkőzést a rekordbeállítása ellenére is.

FORMA

Janusz Michallik: Az amerikai válogatott remek teljesítménnyel rukkolt elő Ghána ellen. Emiatt is lehettek rendkívül csalódottak a mérkőzés után, hiszen a továbbjutás másodpercekre volt tőlük, de egy pillanatnyi kihagyás, illetve Cristiano Ronaldo és Varela villanása a 95. percben megfosztotta őket a három ponttól. Ez jóval nehezebb helyzetbe hozta a csapatot Németország ellen, ráadásul a germánok kevesebbet utaztak és egy nappal többet is pihenhettek. Ezek ellenére nehezen elhallgatható a tény, hogy a döntetlen mindkét csapat számára ideális eredmény lenne. Mint volt játékos, bizton állíthatom, hogy ezt az eredményt az USA nem képes támadások nélkül tartani, márpedig jómagam nem hiszek abban, hogy ennek a csapatnak most búcsúznia kellene a világbajnokságról.

Raphael Honigstein: Németország továbbra is bíztató játékkal rukkol elő, bár az előző meccs megmutatta, hogy nem szabad túlságosan magas lovon ülni, és elhinni, hogy minden meccset könnyedén lehoz a válogatott. Ghána ellen például problémát okozott az ellenfél középpályás letámadása, és ezt a taktikát könnyen lemásolhatja az amerikai csapat is. Azért akadt pozitív oldala is a meccsnek, melyen kiderült például, hogy milyen erős a cserepad. Klose a padról beállva szerzett fontos gólt, Schweinsteiger jól mozgott a középpályán, és ha Löw-nek nem kellett volna kényszerűségből becserélnie Shkodran Mustafit, akkor újabb támadóval emelhetett volna a játék minőségén. "Valahol a Portugália (4-0) és Ghána (2-2) elleni meccs között van a tudásunk." - nyilatkozta Mats Hummels. 

MIT MONDANAK A MENEDZSEREK

Jürgen Klinsmann: “A célunk nem lehet más, mint a győzelem és az ezzel járó csoportelsőség megszerzése, hiszen koránt sem mindegy, hogy elsőként vagy másodikként vágsz neki a legjobb 16 mezőnyének. Ez tényleg nagyon fontos számunkra, hiszünk abban, hogy ez a mi utunk, és mindent meg is fogunk tenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön.”

Joachim Löw: “Egy menedzsert nem befolyásolhat a közvélemény.” [Löw válasza azon kritikákra, melyek Lahmmal kapcsolatban érik]. “Nem beszéltünk egymással mióta elkezdődött a Vb.” [A német kapitány természetesen tagadta azt a felvetést, miszerint korábbi főnökével megegyeztek volna a döntetlenben.]

KULCSEMBER

Janusz Michallik: Jermaine Jones általában nem tesz semmi szenzációsat a középpályán. Visoznt az ő fizikális felépítése mindennél többet jelenthet a németek ellen, ráadásul ismerős lesz neki ez a légkör, hiszen a Schalke 04 szníeiben ehhez már hozzászokhatott. Fizikális kvalitásai és temperamentumos hozzáállása miatt kulcsszerepe lehet a német középpálya ritmusának megtörésében. Persze ez a feladat nem csak egyedül ő rá vár, de meg van rá az esély, hogy az USA-nak meg lesz minden esélye, ha ő képes lesz megint a legjobbját nyújtani.

Raphael Honigstein: Philipp Lahm. Németországnak többet kell tartania labdát, ha nem akar úgy járni, mint Ghána ellen. Azok a hibák, amik ott előjöttek, részben takitkai jellegűek, de a csapatkapitányak is jobban kell játszania, bizonyítva rátermettségét a posztra. Elsősorban a csatárok kiugratása lenne a feladata.

LEGJOBB FOGADÁS

Janusz Michallik: Clint Dempsey bizonyította, hogy minden kétséget kizáróan nagyszerű vezető, és képes hatékonyan a vállára venni a csatársort. Mindkét korábbi csoportmérkőzésen betalált és reméljük nem szakad meg ezen sorozata. Javaslom mindenkinek, hogy ragadja meg ezt a kiszámítható alkalmat és fogadjon arra, hogy ő lövi az első gólt 11.50. Michael Bradley is remek formában, bármikor képes betalálni 11.50.

Raphael Honigstein: A legtöbb mérkőzésen sok gól esik, de az elmúlt néhány nap kritikai után a németek a biztonságra fognak törekedni, és kapott gól nélkül lehozzák a meccset. Emiatt a javaslatom a következő: Mindkét csapat szerez gólt a mérkőzésen - Nem 2.00.

EREDMÉNY JÓSLAT

Janusz Michallik: 1-1-es döntetlen születik 5.80

Raphael Honigstein: Németország nyer 1-0-ra 6.75