U20-as vb: A veretlen Irak meglepetésre készül


Franciaország U20 1.50, döntetlen 4.00, Ghána U20 6.00
A két U20-as válogatott már találkozott a csoportkörben (akkor 3-1-re nyertek a franciák) és most az elődöntőben is összemérhetik erejüket.

Egyébként a francia válogatott második helyezettként, négy ponttal jutott tovább az A jelű csoportból. A nyögvenyelős továbblépést követően viszont nem volt pardon: a legjobb 16 között Törökországot búcsúztatták 4-1-el, majd negyeddöntőben Üzbegisztánt küldték haza szintén egy négyessel. Eddig a tornán összesen 13 gólt szereztek a franciák, és ötöt kaptak. Egyedül a spanyoloktól szenvedtek vereséget (akik egyébként már kiestek), tőlük 2-1-re kaptak ki és csak ezen a meccsen fordult elő az, hogy egynél több gólt kapott a francia U20-as csapat. Egyedül csak az üzbégek nem tudták bevenni a gall kakasok hálóját, egyébként minden meccsen kapitulált legalább egyszer a védelmük.

Ghána két vereséggel indított a törökországi U20-as vb-n, így aztán elődöntős szereplésükhöz egy kisebbfajta csoda kellett, na meg az utolsó meccsen az USA 4-1-es legyőzése. A legjobb 16 között Portugália ellen tudtak nyerni 3-2-re, majd következő körből hosszabbítás után jutottak tovább a chilei U20-as válogatott sérelmére (4-3). Idáig csak egy találattal jegyezhetnek kevesebbet a vb-n, mint régi-új ellenfelük, viszont sokkal több gólt kaptak (10-et).

A franciák csoportbeli 3-1-es győzelme elég meggyőzőnek tűnik, bár az is igaz, hogy U20-as meccseken soha nem lehet biztosra menni. Mindenestre elég valószínű, hogy sok gól születik majd ezen a mérkőzésen is, tekintve, hogy egyik válogatott sem fukarkodott eddig a találatokkal és a védelmeik is rendre zavarba hozhatóak.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.20

Bevállalós tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 2 @ 4.75

Irak U20 4.50, döntetlen 3.50, Uruguay U20 1.75
Ez is egy meglehetősen szürreális párosítás az elődöntőben, de hát pont az ilyesmi adja meg az U20-as tornák szépségét. Irak veretlen még a tornán, a nyitómeccsükön ikszeltek az angolokkal (2-2), majd Chilét és Egyiptomot is egyaránt 2-1-re intézték el. Paraguay legjobbjait hosszabbítás után gyűrték le 1-0-ra, majd Dél-Koreát búcsúztatatták tizenegyes párbajt követően. Az iraki játékosok saját bevallásuk szerint sem számítottak arra, hogy ilyen messzire jutnak majd, de ahogy Ali Adnan, a válogatott egyik védője fogalmazott, most már azt sem tartják kizártnak, hogy megnyerik a tornát, sőt igazából most már ez a cél.

Az első csoportmeccsen vereséggel kezdett az uruguayi csapat, Horvátországtól kaptak ki 1-0-ra. Majd ezek után Üzbegisztán és Új-Zéland válogatottját verték meg úgy, hogy gólt sem kaptak. A legjobb 16 között Nigéria ellen 2-1-re győztek a rendes játékidőben, majd a nyolc között a spanyolokat ejtették ki hosszabbítás után (1-0). A vb alatt mindössze két gólt kaptak, mondjuk csak olyan csapatok ellen tudták kapott gól nélkül lehozni a meccseket, melyek gyengébbek náluk. Nos, első olvasatra Irak válogatottja sem tűnik erősebbnek Uruguaynál, azonban a közel-keleti ország ifjú labdarúgói vérszemet kaptak, így aztán egyáltalán nem biztos, hogy bejön a papírforma.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.90

Bevállalós tipp: Irak jut tovább @ 3.20

A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!