U20-as vb: Nyakunkon a döntő és a bronzmeccs


Szenegál3.10  döntetlen3.25  Mali2.25
Két afrikai csapat játszik majd bronzéremért, a vb előtt erre azért nem sokan számítottak. Szenegál Brazíliával játszotta az elődöntőt és egy jó nagy verésbe szaladt bele: 5-0-ra intézték el őket a dél-amerikaiak. A tornán ez volt a második vereségük; még az első csoportmeccsükön Portugáliától kaptak ki 3-0-ra.

Aztán szépen összeszedte magát a szenegáli válogatott és apró győzelmekkel, illetve egy döntetlennel egészen idáig verekedték magukat. A legyőzöttek névsora időrendben: Katar, Ukrajna (tizenegyesekkel) és Üzbegisztán.

Egyébként a két csapat nem is olyan régen már játszott egymással. A CAF U20-as bajnokságában kerültek össze még március közepén és akkor Szenegál idegenben tudott nyerni 2-1-re. A két gárda eddigi eredményeit böngészve most is hasonlóan szoros csatára van kilátás.

Ha már a szoros eredményeknél járunk: az elődöntőben Mali Szerbiával szemben, a hosszabbításban maradt alul 2-1-re (valahonnan nagyon ismerős ez a forgatókönyv). A csoportjukból 1-1-1-es mérleggel jutottak tovább, majd Ghánát takarították el az útból, utána pedig nem kis meglepetésre a németeket a legjobb nyolc között (1-1 után tizenegyesekkel).

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.70


Brazília1.85  döntetlen3.25  Szerbia4.35
Roppant ironikus, hogy ez a két csapat vívja a világbajnoki döntőt: Brazíliától még a csoportban kapott ki a magyar válogatott, botrányos játékvezetés mellett; a szerbek pedig a legjobb tizenhat között bizonyultak jobbnak nálunk, bár ott inkább magunkat vertük meg.

Mondjuk arra büszkék lehetünk, hogy a braziloknak utoljára Mervó tudott gólt lőni, azóta pedig egyszer sem kapitulált a védelmük. Igaz, Uruguay és Portugália ellen nem találtak be, ott 0-0 után a tizenegyesrúgások segítettek Brazílián.

Láthattuk, hogy Szerbia mennyire egységes csapat és ez lehet az ellenszerük az amúgy remek támadókat fölvonultató Brazília ellen. Nem mellesleg a szerbek az Uruguay elleni vereség után (ami az első csoportmeccsük volt) az összes mérkőzésüket behúzták. Igaz, ebből kettőt a hosszabbításban és egyet tizenegyes párbaj után.

Tipp: Gólok 2,25 felett @ 2.12

Eredő odds: 3.60