Tíz hasznos statisztika a San Marino–Anglia selejtezőhöz


10. Anglia eddig összesen 31 gólt rúgott San Marino ellen ilyen-olyan meccseken és ez idő alatt mindössze csak egyet kapott a miniállamtól. Nyilván a vendégek számítanak abszolút favoritnak 1.01.

9. Anglia soha nem lőtt öt gólnál kevesebbet egy-egy San Marino elleni meccsen. Jól járunk, ha lőnek ma egy hetest az angolok 10.00.

8. Még 1994-ben szerezte San Marino eddigi egyetlen gólját Anglia ellen, ráadásul azon a találkozón az volt az első találat. Mondjuk ez akkor nem hozta zavarba az angolokat és 7-1-re nyertek. Most sem lenne rossz, ha San Marino lőné az elsőt 10.50.

7. Tavaly 5-0-ra nyert Anglia a Wembley-ben — Roy Hodgson fiai 23 alkalommal lőttek kapura, míg San Marino csupán kétszer. Vajon most is ötöt vág az angol válogatott? 6.40

6. Ha Anglia nyer, akkor ott lesz az Eb-n. Csupán ők és a szlovákok nyújtottak eddig száz százalékos teljesítményt. Több mint valószínű, hogy a vendégek nyerik majd mindkét félidőt 1.13.

FBL-EURO-2016-ENG-SMR : News Photo

5. Anglia csupán egyszer kezdett ennyire jól selejtezősorozatot, mint most. Még a 2010-es vb-selejtezőn volt ilyen jó mérlege a briteknek. Már az is csoda lenne, ha egyáltalán gólt kapnának ma este 1.10.

4. Wayne Rooney csupán egy gólra van attól, hogy beérje Sir Bobby Charlton-t, aki összesen 49 gólt szerzett a válogatott színeiben. Ha duplázna, akkor egyből túl is szárnyalná 1.70.

3. A Swansea középpályása, Jonjo Shelvey újra ott van a válogatottban — eddig csak egyszer volt ott a nemzeti tizenegyben, pont San Mariono ellen, még 2012 októberében. Vajon góllal hálálja meg majd a bizalmat? 2.55

2. Theo Walcott volt az utolsó olyan angol játékos, aki idegenben tudott mesterhármast lőni. Mindez még 2008-ban történt egy Horvátország elleni vb selejtezőn, melyet 4-1-re nyertek az angolok. Azért San Marino ellen könnyebb három gólt szerezni 6.00.

1. Andy Selva nyolc góljával a legeredményesebb San marinói játékos. Egy 5-0-s hendivel azért még van esélye a hazaiaknak 1.97.